Съвети и грижи за очите

Очите са най-високо развитите сетивни органи. Те се нуждаят от подходящи грижи и внимание, тъй като са постоянно изложени на мръсотия, прах, замърсяване, запушена атмосфера.

Обратно в новината

Коментари - Съвети и грижи за очите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пушач или непушач - това е право на личен избор! Казват, че пушачите натоварват здравно-осигурителната система повече, поради това ,че боледуват повече /и затова трябва да им вдигнат здравните вноски/. Но по тази логика хората с наднормено тегло и затлъстяване, злоупотребяващите с алкохол, също трябва да са със завишени здравни вноски!?

Иванова да пуши на къра - явно там ще се чувства добре.Искам да й кажа,че в правата й не влиза правото да нарушава правото на другите да дишат чист въздух,без дим от цигари.

Никой не иска да си трови децата с никотин ! Обаче, чуждите родители искат. Факти: По всички централни спирки на Варна са поставени огромни павилиони за цигари и алкохол. Не са пропуснати и спирките които са до училищата. Павилионите са толкова големи, и пред тях са сложени огромни пепелници (не кошчета, а пепелници), че почти не оставя място пешеходците да минават по тротоара. Всички ученици пушат там необезпокоявано. Очевидно е, че цигарите ги купуват точно от тези павилиони, и никой не прави актове за нарушение на продавачите. И понеже почти не оставя място на тротоара повечето чакат автобуса на платното за движение.

Само едно малко допълнение към факторите,замъгляващи погледа-След всяко поредно питие,картината започва да избледнява.

Изтървали сте фактора тютюнев дим. Колкото и да се тъпча здравословно няма как да си запазя роговицата неизцапана от дима. Другия много чувствителен орган това е носа. Там нещата са също толкова плачевни от към дима.

Заради това тютюнопушенето се отрича тотално,обаче е невъзможно да се свършат пушачите около нас.Те си имат тяхната правда,просто трябва да се съобразяваме един с друг.

Глупости на търкалета. Пушачите много лесно могат да се вкарат в пътя (да си пушат сами у дома). Просто са нужни железни закони, а не да клякаме пред нахалството им. Другото важно нещо е възпитанието на децата ни - лудост е да им се разрешава да пушат от ученическа възраст (което се случва дори в училищните дворове, а училищните власти си затварят очите).

Статията ми хареса,защото ме подсети за неща,които знаем,обаче пропускаме по различни причини.Поне при мен е така...:)Благодаря!