Коментари - Определиха най-ефикасния метод за отслабване | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-ефикасният метод за отслабване е да не се яде (факт от всякакви геноциди), но не е никак здравословно. Крайната цел не трябва да е отслабването, то е просто страничен ефект от подобрения тонус и по-силното тяло когато не ядеш боклуци, пиеш само вода и то незагирана и тренираш...днес 10, утре 15, 20 и така.

Храненителния режим и ежедневната активност са ключа към здравето. Отслабването (ако е необходимо) е малък детайл от здравословното равновесие (хомеостазата). Спорта (тежки и интензивни физически усилия) никога не е имал функцията да бъде основа за здравословното състояние. Спорта може да бъде единствено продължение на хранителния режим и ежедневната активност. Поредна статия за някакви анонимни 'учени' казали нещо извадено от контекста на цялостното здравословно състояние.

Добро утро. Спорт, спорт и без джънк храни. Ама 95 % от т.нар. дебелаци ги мързи да отидат дори до хладилника.

Мързела не може да бъде контролиран със 'силата' на волята - просто не се получава. Осъзнаването на проблема и появата на много дълбока вътрешна мотивация могат да доведат до някакъв успех. Простите волеви усилия могат да доведат до краткотраен ефект и нищо повече.

Аз съм един от тези мързеливци. Когато ходех на фитнес и нямаше компютри, приличах на бог от древногръцката митология и понеже мама ме е родила и убав, мацките ме заговаряха и на спирката. Сега работя само на бюро и от бог се превърнах в прасе и дори собствената ми жена неще да ме погледне :-( Никога не е виновен само един фактор. Винаги е комбинация от фактори - малко ти, твойте дадености, характер и от другата страна обстоятелствата и околната среда. Всеки който си мисли че е само един фактор, подвежда себе си и другите. С воля можеш само толкова и до време. Ако трябва постояно да разчиташ на волята и то в най различни сфери от живота си, тогава няма да стане. Волята, както и всичко друго, е в ограничени количества.

И? Щом сме зад бюро, дай да ставаме прасета. А нещо за диетата си случайно да си се замислил? Ако качваш, значи ядеш повече от колкото трябва и вероятно боклуци. Ако те мързи да тренираш, поне храненето си оправи.