БГ филм за каналджия в надпреварата за ”Оскар”

"Съдилището" на режисьора Стефан Командарев е българското предложение за "Оскар" за чуждоезичeн филм, съобщават от Националния филмов център.

Обратно в новината

Коментари - БГ филм за каналджия в надпреварата за ”Оскар” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не съм гедал филма, но явно, че не сме такива каквито желаем да бъдем. Погледнете новините тафиканти - българи, на дрога, на жени, на бежанци, кой ограбва банкомати - главно българи. Да не говорим за просия. Или ние се преекспонираме, но това го виждам и по чужди медии или сме си такива. Не съм виждал турци в масовата престъпност като нас. Руснаци от престъпния свят са от високите етажи, а ние - от на-долните, които ги ловят.

Асен Блатечки е секси копеле!

ще се" преборят" българските таланти и още как - несъмнено и това влиза в сценария - филмът цели да покаже колко отвратителни са българите, прости и жестоки, без морални задръжки, за пари готови на всичко - кому е нужно всичко това и защо нашите "велики филмови дейци" не помислиха, че уронват авторитета на българите и българия със съъздаването на тази помия - тя несъмнено ще се хареса на демократите", защото е изцяло антибългарска

Аз затова не гледам български филми - става ми тъжно, жално за живота, мизерията и не мога да разбера защо винаги трябва да го показват? Да не говоря за простоватия и оскъден език, който се опитват да ни покажат. За мизерията в къщите, колибите ... така не се живее никъде вече. И колкото и да се опитвате да плюете турските филми - те си остават по-хубави от нашите.

вината е на кликата, която лапа държавни субсидии с десетилетия. Толкова си може и усвоява парите. И как пък държавата не им държи сметка за сриване на авторитет и имплозия на влияние. ТУРСКИ СЕРИЯЛИ ФОРЕВЪР!

отидеш в турция, друга песен ще запееш, във вътрешността са само гладни и много бедни, в турските сериали показват заможни , добре изглеждащи хора, защото турция иска да покаже, че е готова за европа - ти си прав, "ново- демократичните"бг филми са пълна мизерия и жива пропаганда с цел да се утвърди мнението за бг и българите, че са отрепки и не заслужават измъкване от блатото - кому на нужни такъв тип филми - мисля, че всички знаем

пропаганда в духа на демокрацията и при това несъмнено платена, кой иска да очерни българия толкова много и защо, това на всички е ясно- аз се питам артистите, дето участват във филма толкова ли са закъсали за пари, че да се съгласят да играят във филм като този, та даже и да ги номинират с два оскара

Някои от творците отзивчиво раздуват по студиата за НЕдостойнствата на българския род пред лицето на новото преселение. Слагачеството и националният нихилизъм са пределно мизерен естетически и нравсвен фундамент за изкуство

Гатанка: Сценарият е на Марин Дамянов, Емил Спахийски, Стефан Командарев. Оператор е Красимир Андонов. Музиката е на Стефан Вълдобрев. В ролите са Асен Блатечки, Мики Манойлович, Ованес Торосян, Ина Николова, Васил Василев-Зуека, Параскева Джукелова, Христо Мутафчиев. Посочете ми поне един Българин от тези!?

Е? Само един циганин липсва та филма да стане документален.

са българи, няма да застанат против народа си да направят такъв отвратителен филм, моше - обаче като се замисля, вие изобщо не сте стока, все във финикийските знаци ви са очичкие, та и тези пишман -създатели на тази пропаганда, от вас са прихванали страстта си към водещите света финикийски знаци, подкрепени подобаващо забиха братята си в земята

Харесва или не-това е истината.Приемете нещата такива каквито са.Не съм гледала филма,но актьорския екип ми харесва,най-много Манойлович.

Трябва да се гледа.. Харесва ми повече български филми да гледаме а не американски и турски ! :)

глупости

Откога дават "Оскар" за бездарност?

Сори, но темата вече е отдавна и далеч по-добре разработена. Най-много да стигнат до калъфката на Оскар-а.

Скрий се,бе,соросче-центаджийче. "Комунист" ми викат.

кому са нужни тези боклуци, кой ги финансира и доколко създателите им може да се нарекат творци, а не копировачи на чужди боклуци

Чужденците ще видят една България - дива, мизерна, от трети свят. Като видях снимките и ми стана кофти. Как да пожелаят чужденците да дойдат на екскурзия или почивка?

Един игрален филм има съвсем други идеи и цели. Той не е рекламен клип. Отделно колко много чужденци искат и живеят в ,,дивата,,България. Джон Лоутън даже прави филми за красотата на нашето Райско кътче.

По света има много хора, които не желаят да бъдат в 5-звезден хотел на Касандрия, сващате ли? Разлини от вас...

На всеки километър въпреки здравата идеологическа закваска, беше един чудесен приключенски филм, с прекрасни артисти, които народът обичаше. Направен по най-добрите образци на световните тв сериали.

Ами то щото друго немаше по онова време. Като почнеше "На всеки километър" по тв-то всички се събирахме около телевизора.

Не съм гледала още филма, но от така представения сюжет се страхувам, че не показва в добра светлина българите. Може би филмът има художествени качества, но темата е подбрана много пресметливо - с оглед актуалността на "каналджийството" и може би се разчита с това да направи впечатление.

Гледай го и тогава дай мнение! Ще те заболи главата от простащина.

Някой е платил за да осмиват българите - за пореден път! Повечето от репликите са на жаргон, който никой освен българите няма да разбере. Дори съдия-изпълнителят вряка на жаргон. Разпускането на младежите е в чалготеката! Сърцето ме заболя като го гледах, а Командарев изобщо не ми хареса - няма излъчване на интелигентен човек, а на излязал от простолюдието! Не зная вече дали има спасение за България?

Който плаща за него правят филмите! То и целта на рамбо беше да покаже лошите руснаци и добрите талибани, ама нещо палачинката се обърна и сега рамбо изглежда като клоун а силите на междинародната общност талибанчетата ги трепят с кремъклийки и пиратки от афганистанското илиенци. Та повечето филми са пропаганда и агитация не само преди но и сега!

....С филма за пореден път се правят, макар и индиректно внушения за "мракобесния и зловещ" социализъм в миналото. Питам се до кога псевдо-интелектуалният ни елит ще се гаври с българските гранични войски?? /почна се с филма "Граница", 1990г./ /Да,през десетилетията социализъм е имало и случай на застреляни цивилни чуждестранни граждани/ вероятно младите изобщо не са чували за думата "Устав", но това е друга тема/. Добре, защо обаче все на това се акцентира??? Защото е полит-коректно нали? А днешните младежи и без това не помирисали казарма, за пореден път ще имат внушението за българските гранични " СС" до 1989г. Как пък за тези 25 години не направиха един филм за нещо позитивно и добро от миналото - ами защото не би взел нито една награда, затова! Филм, който да покаже на новото поколение,че тогава, през социализма имаше и добро и хората живееха и добре! За Гранични войски - ако аз бях режисьор, какво бих направил - игрален филм, посветен на безсмъртния подвиг на граничаря Вергил Ваклинов, загинал на 23 години в бой с враговете на Родината на 2-ри юли 1953г. През онези години, когато се гради България, стотици бандити, финансирани от западните държави и ЦРУ влизат на наша територия. Цел на диверсантите - саботажи и взривяване на строителни обекти.Ликвидиране на местни дейци на народната власт. Вергил Ваклинов с вярното си куче Вихър през нощта на 2-ри юли сам гони трима тежко въоръжени бандити до самата гранична бразда.Неговите другари от наряда са извън строя. Ожесточен няколко часов бой с автоматен огън и гранати в Доспат дере.Вражата група е унищожена,но момчето е тежко ранено и на път за София в самолета умира от раните си. Преди последния си наряд е имал планове скоро да се ожени за любимото момиче.Ето за такива герои трябва да има филми!И още нещо - за какво ми е да гледам на кино мрачната ни действителност, когато като изляза извън киното...пак съм в нея???

глупости ,живял си в света на комунистическата номенклатура ,префалирала България три пъти,и продължава да я яха.

....интересно.....желаеш смърт на непознат човек, само заради позицията му. Оставям на другите да си отговорят какво си ти, защото очевидно не си човек.

Все едно не ни разбра цял свят, че сме каналджии, ами сега и нагледно, с филм, да им го покажем! Това ли е наистина българската действителност, това ли ни е поминъка?! Ох, и тия източно-германчета дето ги бил застрелял лирическия герой, сигурно Турция им е била по-близо от Западна Германия или пък щото турски са научили и им е по-лесен от немския... Аре стига с тия глупости, с които нашите "творци" ни заливат. Как няма един талантлив сценарист или режисьор да сътворят нещо, което да повдигне духа на българите, а не непрекъснато да го принизява и унижава!

има баце, ама ги отстрелват дан засенчват.

Ако играе онзи който искам да ми яде Шпека от хладилника, изобщо няма да гледам филма..

Едни хора приватизираха националния киноцентър за жълти стотинки при техника вътре за милиони. И допълнително гарантирана годишна субсидия от държавата по 6 милиона лева ли бяха ? И формираха комисии - сценарни, режисьорски, кастинги. И накастуваха все техни хора, единоверци. И като се почна едно филмопроизводство: БЪЛГАРСКИ граничари убиват в гърба невинни немци, БЪЛГАРСКИ момичета се слагат на невинни европейци, БЪЛГАРСКИ наркотрафиканти горят живи невинни съседи, БЪЛГАРСКИ идиоти се излагат в Лондон, БЪЛГАРСКИ серийни убийци пекат в чушкопеци невинни американци, американки учат БЪЛГАРИ на ум и разум, обаче онези тъпи, не разбират. Е, главните роли до една не се играята баш точно от българи, но иначе пропагандата - на 6-ца. Добрата новина е, че тези филми никой не ги гледа, никой не ги помни и след 45 години няма да влязат в класацията на 200-та най-добри БЪЛГАРСКИ филма. Но иначе десетилетията си вървят, а нищо не остава във филмотеката и в паметта на хората.

А за "Хълмът на боровинките" какво ще кажеш? :)

че то това го има по новините всяка вечер до втръсване.

като в сатрия виц7 по телевизията доброто винаги побеждава! Изключение прават новинете в 20 часа......

Поредната банална, тъпа и провинциална историйка пълна с клишета и конюнктурни послания с потенциален успех само в някой тематичен фест за умопомрачително сиво постсоц кино. 25 години в киното се упражняват по една и съща схема - правят фестивални филми, които никой не би гледал доброволно. После безплатно в летните кина по селата с БНТ, за да вземат някой лев от държавата. Наградите Оскар са политика. Не са критерий за нищо. Наздраве! :)

На добър час!

ако нема сцена със хладилен камион и 60 жертви у австрията - не важи.

На фона на беж. криза това нещо е като пропаганда - бежанците са нещастни и бедни, затова напират от Африка чак до Европа. Цели да предизвика съчувствие.

"Митю Петров, живеещ заедно със сина си Васко край границата с Турция, остава безработен след като мандрата, в която работи фалира. Не е в състояние да погасява задълженията си към банката. Принуден е да потърси помощ от Капитана командир в заставата, в която служи и настоящ участник в трафика на бежанци през границата. Задачата на Митю е да посреща бежанците в турска територия и да ги превежда през границата, а с помощта на цистерната за мляко, с която е работил преди това в мандрата, ги транспортира извън граничната зона. Докато ги превежда покрай местността Съдилището си спомня за престъплението, което извършва през 1988 г. Тогава по заповед на Капитана застрелва момче и момиче от Източна Германия в опита им да избягат в Турция." Аууу,тия престъпни български граничари от Татово време,бе! Убиваха невинните хора тогава,сега пък превозват беженци и ги задушават в цистерни за мляко. Е няма такава пропаганда! Може и да вземе Оскар.

Аре стига коментирахте Блатечки, бе

Аз не искам оскар, искам хладилника на съседката пенсионерка!

Страхотен филм! Всеки българин трябва да го гледа, особено, ако си позволява да е низък и овцедушен. И в трейлъра един тих глас нашепва - Истината, за какво ти е истината?

Това не е филм за каналджия- това е филм за живота - такъв, какъвто е в момента. Успех!

А защо изчезнаха доста коментари от тук ? Моя беше , че пак драми по екрана се сътворяват...

сигурно, защото не си ги написал!!!

Стига с тоя ръб бе.

е тоя глумпар на снимката? Ааа чей това "дзвиздата" на бг киното

пак този ли големия артист .... докога ?

Дето папка от хладилника на хората?