Отиде си котето Гли, един от символите на "Света София" в Истанбул

Животинчето доби световна известност през 2009 година, когато Барак Обама му обърна специално внимание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля ви осьзнаите че темата е смьрта на котето Гли.Не сквернете котесшката му свята памет.През целия си достоен живот то не е направило нищо лошо на никои .Много хора трябва да взимат пример от начина на живот на котето Гли и на всички котетата .Има много плачещи и скьрбящи за него Уважаваите и тях.Тези които се интересуват от лошата сьдба на хора деца и други очевидно би трябало да пренасочат коментарите си кьм други места и теми ..Недеите да пречите на истински скьрбящите за котето хора И без това ни е достатьчно тежко Ако и вие не скьрбите и не проявявате сьстрадание и сьпричастност мястото ви не е тук..

??? чак пък почит към котка, и то някаква си в Турция!!!! А вчера умря гъската Радка на село в бабиния двор. За нея две добри думи няма ли???

А човешкия живот колко струва- мъж с пневмония е разкарван по болници 10 дни без да бъде приет. Три годишно дете умира през 2019 защото леглото в болницата било резервирано. И още много други...QUO VADIS?

Не е могло да понесе маанетата след превръщането на музея в действаща джамия.

Еми Ердо го направи на джамия храма и вече не го пази котето свисше нищо... Обикновени политически минарета не се пазят от Създателя ;-)

къртите от простотия. Маче, колкото и да е миличко, не може да бъде символ на храма Св. София.

Почиваи в мир малка добра душичке.Дано си щастливо там кьдето си сега.Ти завинаги ще останеш да живееш в сьрцата на тези които те обичат.Твоят топьл котешки поглед твоите меки лапички твоето напевно котешко мьркане никога няма да бьдат забравени. Поклон пред теб златна душичке от опечалените

А бе кво ви става бе, хора!!!!

"Коте" е малкото на котката. Гли е била екземпляр на преклонна възраст. Съвсем на нищо го обърнахте тоя български език...

по Истамбулската Конвенция.

Всички маймуни избиват 200години комплекс.

Със турци, араби, иранци и сирийци- Ислямисти трябва да сте толкова ТОЛЕРАНТНИ както те са били спрямо хората живели в ВИзантия( християните) и Персия( вярвали в зороастризъм).. Ислямските змии са изяли и изтребили всички други там и затова сега в Иран и Турция има САМО Ислямски змии.. Затуй и ние трябва да правим с тях както е правил Влашкия цар- Дракула. Оня набучвал на колове Ислямистите. Кола влизал през гъза и излизал през устата на Ислямската змия.. Така когато за ВТОРИ пореден път Ислямистите нападат Влашко( Румъния през 15 век), Ислямистите видяли цяла гора от набучени на колове Ислямски змии и избягали обратно.

Българите Християни нямали право да стават чиновници, нито да служат в армията.Показанията на един мюсюлманин в съда имали повече тежест от твърденията на трима християни. Сред турците дори се ширело мнението че да лъжесвидетелстваш срещу гяурин е добро дело. Българин НЕ можел да притежава къща в Мохамеданска махала, нямал право да язди кон, нито да носи оръжие, освен със специално разрешение за това. ЗАБРАНЕНО било да се обличат в цветни дрехи от скъпи тъкани и кожи, да носят високи калпаци. На нарушителите отнемали дрехите и ги биели с тояги по стъпалата. Опасни за носене били червените и особено зелените одежди, защото този цвят е свещен за Исляма. Ислямистите поробвали САМО немюсюлмани: военнопленици, въстаници, понякога и деца, заради неплатени данъци. Децата затваряли в плетени кошове, които натоварвали върху конете- както се носят птици на пазар. Ислямистите навързвали мъжете и жените, един за друг с въжета или железни вериги и така като добитък ги отвеждали в големите градове. Там имало тържища за роби. Купувачи,можело да бъдат САМО Мюсюлмани.Те оглеждали внимателно нещастните хора, събличали ги голи, спорели за цената, разделяли деца от родители, брат от сестра. Хиляди БЪлгари били поробени и пръснати из огромната Османска Ислямска Империя. Техните имена откриваме по документи в Крит, Кипър, Испания. РОбството в Българските земи се запазва до Освобождението на БЪлгария- 1878 г. А Робството в Османската империя се запазва чак до Първата Световна война. Сър Хенри Моргентау, който служил като посланик на САЩ в Константинопол( Истанбул) от 1913 до 1916 г., твърди в своята „История на посланик Моргентау”, че имало банди, които продавали бели роби по време на неговата служба. "НИкой, който притежава един РОБ, НЕ е беден", гласяла една Ислямска поговорка. Ето защо всеки Мюсюлманин мечтаел да си има роби, които да работят вместо него и да го издържат. Мюсюлманин разполагал с живота на своя роб. Султан Мехмед Втори наредил да отсекат главата на негов роб, за да покаже на Италианския художник, който го рисувал, как се свиват шийните мускули. Когато при Турски Кадия( съдия) доведат българин, несправедливо обвинен от Богати турци, за да си придаде важност, Кадията подръпвал от наргилето си. Но той вече е взел решение в полза на своите, ислямисти. Кадиите( турски съдии) си затваряли очите, когато Мюсюлманин ограбвал или убивал гяури( българи). Думите Бакшиш( подарък) и РУшвет( подкуп) са турски. Ахмед ДОган е трябвало да го гръмнат още при Освобожението на БЪлгария- 1878 г да вземат парите на всички араби и турци, да ги вържат с вериги и да подскачат по пазарите като мечки. Но и сега НЕ е късно да утрепят Ислямския Шпионин и да му вземат това, което тоя е откраднал от нас, българите.

Чий го е крепил Барак в "Света София" на Св. Цар Управда(14 ноември)?

Плача

котето Гли (да почива в мир в котешкия рай) си има профил в Инстаграм (а аз, явно съм пълен дебил, че нямам), и кончината му вече е новина, поне тук. За останалите бездомни животинчета, и най-вече - ХОРА - нищо... Ами да са си направили профил където трабва, нали така???

Вижте как хората правят от недостатък , атракция . Бездомните котета са снимани много често по екзотичните гръцки острови и се продават по колендари . В Турция са направили друга атракция от друго бездомно коте най- вероятно . А тук като дойдат чужденци и се възмущават от бездомноте животни по улиците . Какво ни прачи по Созопол , Несебър , Копривщица , стария Пловдив и и други места да ги снимаме често , да се продават календари с котки от съответните места и да са част от колорита на мястото .

Значи, когато генерал Владимир Вазов и българската войска Освобождават Одрин през 1913г.....гръцките дюкяни очакват победителите с ушити вече Български знамена за продаване. Гърците са евреи от Либия. Дйнайци. Грък с лопата няма да видите на нивата.

Някои българи така си мислят, че се възмущават. Чужденците дори понякога си осиновяват и си тръгват с животинче от тук.

Почивай в мир мило котенце.

????

Първо за котка не се казва "почина",а за човек. Ами да,след като я направиха джамия как няма да умре.

Надуло му се е главата на котето от виковете на мюезина в петъната молитва!Нормално.И животинките не могат да понасят това КВИЧЕНЕ!

Ауу, това си е направо за брейкинг нюз.

Даже и котката не е издържала да гледа Света София като джамия

Мръсния башибузук го е убили.