PETA с грубо съобщение след смъртта на Лагерфелд

Организацията сякаш се зарадва на новината за кончината на дизайнера

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А PETA замислят ли се, че синтетиките с които ни обличат, вредят много повече на природата, тровят и убиват много повече от техните 'приятели"?

Забелязал съм, че повечето "защитници на животните" са доста студени и жестоки към хората. Много от тях са с отклонения и сякаш компенсират едното с другото.

Защитниците на животни не убиват и ядат хора, както правят с животните тези "нестудените" като тебе

Не се знае дали е така.

Това не е вярно. Животновъдството е сред най-големите замърсители на природата. Да не говорим, че 75% от земеделските площи произвеждат продукция за животновъдството. Ако добавим и пасбищата .... В Бразилия например заради него изсякоха джунглите в Амазония.

Чак пък грубо! Нищо грубо не виждам - наистина в последните години повечето дизайнери се отказват от използването на кожи. А и колко трябва да си лицемерен,че да кажеш - вярно,че е жестоко,затова не искам да знам...

И как така не се знае, при положение, че огромната част от синтетичните продукти се произвежда от нефт? А преработката от нефт в да кажем полиестер е изключително замърсяващ фактор. Я отидете да гледате птичките и животинките живеещи около Нефтохим. Най-много да намерите някоя мутирала хлебарка.

"Мисля, че в кланниците е много по-лошо. Все едно отиваш да гледаш убийства. Ужасно е, нали? Затова предпочитам да не знам нищо за това." --------- Добре дошли на Планетата Земя. Домът на жестоките лицемери наречени хора. Колко е удобно да си ядеш пържолката, да си носиш кожените дрехи и да се правиш, че не знаеш от къде идват.

Амазонските джунгли, белия дроб на Планетата, не ги изсичат заради нефта и синтетичните продукти

ядат домати без даже да ги убият. И дерат кожата на краставиците на живо. Аз, като защитник на доматите и краставиците, съм възмутен от дъното на душата си! Жестоки хора, у които няма нищо човешко.

Нося кожено яке. Похапвам сочни пържолки. Боли ме. Е, да веднъж гледах едно видео как колят крава и щях да повърна и да припадна.

То по тази логика и дивите животни замърсяват. Та викаш дрехите от петролни продукти са по-безвредни за природата? Световния океан е замърсен с микропластмаса и един от най-големите източници са дрехите от изкуствени материи. Кожата е биологично разградим продукт за разлика от синтетиката.

Ти не си защитник на доматите и краставиците, защото ядеш домати и краставици докато си пиеш ракията. И освен тях ядеш още малки агънца, малки козленца и малки зайчета, който плачат ужасени като деца, докато ги колят.

Останаха ли някакви диви животни на тази Планета?

това последното не е вярно! Ям само пораснали агнета, кози и зайци, които не плачат. Шегувам се, всеки има право да си яде каквото иска или каквото има. Просто не трябва да парадира с това и да съди другите :))))

Невробиолозите са доказали - един и същи мозъчен център управлява лоялността към определена своя група и враждебното отношение към конкурентна на собствената група. Какво чудно има в това хората, защитаващи най-онеправданите, да са настроени срещу тези, които не одобряват тази помощ и са настроени немилостиво. Давам пример - когато децата ми бяха малки, аз намразих кучетата, защото виждах в тях заплаха за тях. Когато децата пораснаха, при нас дойде безпомощно котенце и с времето така заобичах котките, че вече не са ми приятни егоистите, които са против храненето на бездомничета. Така че всичко е абсолютно субективно, не можеш да кажеш кое е по-правилно, въпрос на обстоятелства чия страна ще заемеш. Но винаги този, който застрашава или конкурира любимите си същества, ще бъде вън от кръга на симпатиите.

* любимите НИ същества

Този дедо на 85г е починал! Какво да върнем култ към личността ли? Ами, балсамирайте го и му палете свещ...

Трябва да има норми... В Китай, Корея ядат кучета и котки... Опитвам се да ограничавам месото, предимно риба, свинско и пилешко. Легерфелт не е Тесла, нали

На Легерфелд сега червейчета ще му изгризят тялото. Ужасно е, нали? Затова предпочитам да не знам нищо за това.

На Памела и виснаха бозките и пета вече няма с какво друго да си прави реклама, освен с умрели старци. Типично за тях.

Защо мислитею ме ако не е кожа е синтетика?! Памук, лен, коприна, вълна или просто сте нвежа!

Що за интерпретация и манупулация - "РЕТА с грубо отношение.."?!, "организацията СЯКАШ се зарадва...."?! А като прочетеш материала под заглавието по-скоро Лагерфелд с груб и жесток в изказванията си.

Мавзолей, бре! Ех, каква патаклама ще падне около пачките му... Ха -ха! Затова не искам да знам. (Нали няма да ме съди за авторство от там, дето е?)

Шанел се отказаха от използването на животинска кожа. вярно, наскоро, но все пак се отказаха. Тези процеси не се случват от днес за утре. И вместо да се поощри това, да се наблегне на това, че легендарната модна къща се е отказала от използването на естествена кожа, те пишат глупости по повод смъртта на Лагерфелд. Тотална липса на разбиране за света, коне с капаци... Защо трябва да се превръщаме във фанатици? Във всичко сме фанатици. Нормално е Лагерфелд, човек от миналия век, да не приема казуса за толкова свещен. Може би и Шеспир, и Моцарт, и Леонардо не са били вегетарианци и са носили естествени кожи, откъде да знаем! Дайте да ги оплюем и тях! Гледаме напред и се учим от миналото. И когато си отиде един гений му отдаваме почит. Или пък не, ако не го уважаваме. Но ми се струва, че трябва тотално да не си в час, за да не оцениш гениалния Лагерфелд. Не стига, че вече посредствеността е навсякъде и във всичко и трябва да хвалим всеки само щото си е мръднал пръста...

Само правят неуспешни опити. Засега.

иначе няма как да се постигне евтина и качествена стока-)

Така е. Някои се опитва да ги ограничава, да ги контролира. И все повече успява. За съжаление. А уж човекът бил свободно същество -върхът на хранителната верига. Само че вътре във върха на хранителната верига си има друга хранителна верига и в нея си има връх на върха, които създава ограниченията за всички останали скотове в стадото homo sapiens. Част от тактиката в строежа на пирамидата са и т. нар. "природозащитници", които, освен че са защитници на подтисничеството на хората, са и добре платени от финансовия Капо ди тути капи.

Добре де, в природата някои животни са предопределени да се хранят с други животни. Обаче ние да не ядем, ебаси!

Животните се отглеждат заради кожите им и месото им. Ако не бяха нуждите на хората, и животните във фермите нямаше да ги има. Те са стока, както всяка друга.

Може ли да ми кажеш в какво се изразява гения на покойния господин цитиран от теб, защото аз явно тотално не съм в час с глупостите ви? Светът има авсолютна нужда от обикновени, любящи личности и крайно няма нужда от гении като въпросния твой идол!

Тези Пета са пълни дебили. Да влязат в реалността. Кой богат ще си купи скъпа чанта или обувкки от изкуствена кожа?! Нетрайни са, Грозно е,приличат на мушами,запарват и т.н. Все пак живтотните се отглеждат ,и убиват като храна,и кожите им също трябва да се употребяват.

Боли го това Крал за тялото му,като вече е разбрал,че има живот и без тяло,че смъртта е край само за тялото,но не и за душата.

Ако се ползваха кожите на животните отглеждани за месо, то проблема нямаше да е в такъв мащаб, но рядко техните кожи се ползват. За съжаление за кожените продукти се отглеждат отделно животни само заради кожите им, които се дерат живи за да се запази максимално качеството и за да може да се одруса 10-тократно бокаташа за въпросния продукт, а заслуга за това имат точно такива като Лагерфелд.

Спокойно и ти си стока. Един ден и тебе ще те одерат и изядат.

Няма животни вече в Природата, всички са във фермите. В концлагерите чакащи едно по едно ужасяващия си край. Знаеш ли, че животните във фермите на хората представляват 70 % от цялата земна фауна .... Цялата наша прекрасна Планета е превърната в един огромен Концлагер натъпкан с клети създания.

Интерсно, ти май верно си с общ план и устройство близко до зеленчук (краставица, домат) - нервна система, мозък и т.н.!

Някой най-сетне каза: "Кралят е гол" и веднага му скочиха. Съгласна съм с ПЕТА, неморално и нечовешко е да затвориш хиляди норки, нутрии, лисици и други във ферми и да ги дереш живи за кефа на някоя милионерка. Той би ли си дал бялата котка, ох, каква яка ще стане от нея? А като човек беше груб, неприятен и злобен.

Ти кога яде месо от норка? Много си далече от истината.

Душе, една зебра наскоро ми каза, че във ферма или в савана, щом има кой да те изяде, все чакаш ужасяващия си край.

Сериозно ли живи ги дерат? Дерящите бая зор ще видят...

не така, да не се обиждаме, моля ви се :)))) Аз не съм казал, че защитниците на бедните овчици са същите като тях. Това е проблемът на "защитниците" в съвременния свят - не търпят чуждо мнение :))))))

Аз също съм против да се дерат норки и други животни с ценни кожи,но за тези с които се храним така и така са вече на пържоли... Не е нужно да се ходи с кожени палта,и яката на якето да е от истинска кожа. Но чанти,обувки и кожени яета от изкуствена кожа и аз не обичам.

Във фермата край Ст.Загора така ги деряха нутриите. Не знам дали я затвориха вече, преди години стана голям скандал.

'' Да затвориш лисица в клетка и да не я пуснеш никога.'' английска песничка Свободният човек не може да понася и чуждото робство. Някои още не го разбират, поради еволюционни причини. Да оформяш мнението си за нещата спрямо това 'какво би си купил богати човек е жалка работа. Освен това не е вярно. и.И Брат Пит е веган. И много други толкова богати. Веган обувките често струват повече от кожените например. Ето какво казва о темата един много богат човек, при това умен и с чувство за хумор. . https://www.youtube.com/watch?v=Nwn49VoBdUs

Те са за хуманно отношение към животните, не към хората.

Не мислите ли, че двете отношения са в корелация?

Не е затворена, макар че в цяла Европа такива ферми се закриват. Или поне се прави по-леко убийство. Но които са диви и варвари, етиката не ги мъчи.

само да скочи нивото на световния океан с 2 сантиметра и изчезвате без спомен за съществуването ви. Вие сте рак на гърба на цивилизацията.

Амазонската джунгла се изсича за да засеят соя. Продукта, който веганите ползват за да заместят месо и сирене. Много по-голяма вреда на природата нанася всеки веган консумиращ соеви продукти.