Коментари - Племенницата на Вапцаров: Тази долнопробна чалга е терористичен атентат | Лайф.dir.bg
назад

Племенницата на Вапцаров: Тази долнопробна чалга е терористичен атентат

Има и искане екипът, направил песента и видеото, да бъде даден под съд

Обратно в новината
| Редактор : Нели Делчева

Коментари - Племенницата на Вапцаров: Тази долнопробна чалга е терористичен атентат | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лоша реклама няма , ама тоя чалгарски отпадък мина всякакви граници ! Да напуска страната или да не излиза от катуна си . Привържениците на подвеждане под наказателна отговорност на целия "екип" от примати се множат с минути , има и подписка , готви се протест ... Тесен ще им се види полуострова на тия клинични жалкари !

Съгласен съм , че това си е тероризъм . Мега долнопробен и вулгарен . Това нечифтокопитно , дето си позволи да измучи тези красиви стихове и то на фона на някакъв смрадлив кючек , трябва да се нарита в югоизточна посока. Отнемането на Българското гражданство е задължително , ако изобщо е имала такова . Резонно е и незабавното дисциплинарно уволнение на ония тулупи от СЕМ .Похвална е единодушната реакция на цялото общество . Шепата фекални чалгари никой не ги брой за хора ;)))

Че то има ли нещо в тая държава да не е чалга ????

Тази пишман племенница, както и НСимеонова направиха това тъпоумно момиче известна, ако си бяха траели никой нямаше да забележи тази простотия. Най- вероятно им плащат от Пайнер.

Това е текст на шлагер от 30-те години. Предполага се, че го е изпратил на съпругата си за сбогом.

Има разлика, бабичката да не се прави. Трябва да има свобода на словото, чалгата да си съществува и преследването и съд си е чиста проба комунизъм, ние гледаме да го махаме. СЕМ да го забранят по телевизия и радио, а онзи нека да си пее в кръчмата, щом го кефи.

и Co, да си гледат работата, защото ВАПЦАРОВ е един, а те са милиони братовчеди и к...и:(

Всичко може! След като френско "култово" списание изтипоса се@с тройка с Христос и всички гордо ревяха, че това е свобода, то защо да не плющим кючеци на Вапцаров. Скоро с радост и под строй ще ни задължават да правим срамотии с най-близките ни. Свобода Санчо, свобода ;(

Другарко племенице на другаря Вапцаров, твоят роднина го застреляха, защото беше терорист. Тогавашните поети и писатели дадоха много ниска оценка на „творчеството” на Вапцаров. Въобще не го оценяваха. Дори баща му не можа да го спаси, а той беше близък с Царя. Единствени, които го оценяват „творчески” са другарите комунисти, но не защото е изявен поет, който никой не чете, дори те самите, а защото е бил изявен терорист. Комунистите ценят терористите, понеже такава им е идеологията - терористична.

До гражданин - Ти си боклук и нищо повече, вреден си за самият теб.

Поезията на Вапцаров е преведена и се чете на 90 езика !

Йонко Вапцаров умира през 1939г., а Никола Вапцаров е разстрелян през 1942.Очевидно бащата, въпреки близостта си с царската фамилия, не е успял да спаси сина си.

съд за тази неука и тъпа ръгла.

на гроба на Български Цар от комунистическите вандали не е ли тема за размисъл на сегашните "възмутени"?

Тема е, как да не е тема ..., че сигурно се върти в гроба, ако нещо е останало ..., че син му, Дедо Мони П.........а, го докараха екскомунистите и благодарение на тях, се нагуши и награби с това, което не му се дължи , а е на народа ... ма нищо в МонтеКарло масите са голеееееееееееми и зелееееееееееени, като ЧамКория ...

От близо 30 години срещу народа български се води духовен геноцид.Чалгата е само повърхността, мръсната пяна на този процес.Няма нищо по-страшно от опростачен народ, без ценности, със скопен дух.Чалгата е ,,музика" за дупетата и шкембетата.От това ,, изкуство", човек се чувства омърсен и омерзен.И не става въпрос само за Вапцаров, въпросната ,,певица" би раздрусала балкона и на стиховете на Яворов, Дебелянов, а защо не и Ботев?И окото й няма да мигне!

Вапцаров не беше ли комунист, атеист? Пък комунистите и атентат са правили. Бая хорас са избили. Какво пък толкоз? Каквото си създадоха това си и получиха! Бре нахалници!

Така наречения поп фолк по- точно казано - чалга, съсипа българската нация.Не може да се втълпява на един народ , че идеалът в живота е ядене, пиене и е...., а мутрите и проститутките са националните ни герои. Слави трифонов и пеещите проститутки(и женски и мъжки) трябва да бъдат съдени за интелектуалното убийство на българите. Освен материалната нищета на хората чалгата доведе и до духовна.Опростачването, агресията и насилието които се ширят в обществото ни са плод именно на ужасяващото изкривяване на възприятията и псевдокултурата насаждани чрез алчността, простотията и лакомията на,културтрегери" като Митко Димитров.Моето мнение е, че трябва да си вземат окрадените заплатени с кръвта на децата ни милиони и да бъдат прогонени от страната,някъде в сибирските полета.Дано някога съвеста им проговори и да се осъзнаят какъв духовен геноцид са извъшили спрямо българската нация.

И всичко това го направи една музика? Значи викаш всичко щеше да е ОК в България ако се пееше "правиланата" музика?

Какъвто народът, такава и музиката му. Няма досега такъв случай в света една музика да съсипе икономиката или културата на една страна или цивилизация. Обикновено е обратното. Културата на една страна е огледало за нейното обшество. Когато хората обичат кючек, ще се намери нещо русо и слабо да му го даде. Ти може да лееш опери над един народ, който обича кючеци, и пак нищо няма да постигнеш.

Е сега вече може с клипове да се преподава в училищата, така децата по лесно ще научат стихотворението.

На въпросната другарка, това ли е културата - да нарича чалгата долнопробна. Би ли следвало на който не му харесва поезията на Вапцаров да я определяме за тъпа. А че е бил съден по тогавашните закони на страната ни,. това няма как да се оспори.

Много яко хейти тази племенница. Дали няма профил във фейса да я последвам.

Прости са чалгарите, не могат да измислят нищо оригинално, все плагиятстват от край време. А чалгаджийката поне да ставаше за нещо, а тя проста и грозна ..... ех бай Ганьо, Ганьо, Алеко те е описал добре преди години и то на фона на Европа.

Хора, защо се оставяте да бъдете толкова лесно използвани, за да си напълни някой джобовете? Авторските права на Вапцаров са изтекли отдавна. Всеки днес може да вземе негово произведение и да направи комерсиален продукт от него без да плати една стотинка на тази възрастна дама, от което със сигурност доста я боли... Така както Джокондата и Моцарт могат да бъдат използвани в порно филми, и са използвани... Тук няма новина. Има скандал за едни пари. Една певачка стана от смешка в първа новина в държавата, а една реститутка се чуди как да изнудва за да вземе пари. С ваша помощ тези двете могат дълго време да влачат Вапцаров по телевизии, списания, соц мрежи и т.н.

човека поне се е потрудил да напише нещо, а тая само гъза си мета, евала и вече е доста стара за това, гнусна е

Напълно Ви подкрепям. Направи се скандал за произведение с изтекли авторски права (безспорно хубаво стихотворение), което една чалга певица много успешно използва, за да си направи реклама. Тя си постигна целта. А роднините на Вапцаров като кърлежи се впиват във всяка възможност да смучат пари и тъй като авторските права са изтекли, възможността им е да раздухват случая, да го ударят на морал и някой да вземе да им се върже и да вземат някой лев. Та чак терористичен акт било... Щом са изтекли авторските права, значи може да се използва и това е положението. Не понасям чалга, мернах клипа само по новините, нямам никакво намерение да го гледам цялото, нито да слушам песента. Никой никого не кара да го гледа и слуша. Правите реклама на една бездарна чалгаджийка само.

Това стихотворение не е на Никола Вапцаров, а е текст от шлагер от 30-те години! Оригинален запис се съхраняваше в архива на БНР, но може вече да са го унищожили. Режисьора Чавдар Гагов попада случайно на записа и го използва във филма си "Фокстрот". Тогава Атанас Свиленов беше избеснял, пишеше патетично "долу ръцете от Вапцаров", но като разбра каква е истината, млъкна, и случая се потули.

Това значи ли, че ако близките на Вапцаров са получавали авторски права от този текст (ако е бил използван след това), те трябва да ги върнат? Реално ако сте прав, то тази певачка може да осъди племенницата/внучката на Вапцаров за клевета и изнудване.

Не смея да пусна клипа, да не е гола и по гащи докато пее , вече психиката ми не ги поема тия криви, грозни, агресивни урви от Пайнер и затова не смея да ги пускам и гледам.....след всеки гнусен, мангалски , урвенски , пайнерските клип ми трябват месеци за прочистване на психиката...

точно, авторите на песента трябва да бъдат съдени? За антикомунистическа дейност, може би? За гавра с комунистическата идея? Правилно, в Белене гадовете, врагове на народа!

Ама и ти с как се натовари с тая една мозъчна клетка.

на мен пък песента ми хареса. свежа, готина, много по-раздживена от самото стихотврение, ако го четеш. и клипа е хубав и самата певица я пее добре. няма нужда да се правим на големи интелектуалци, всеки музикален стил е стойностен сам по себе си

Народен съд за такива като вас долнопробни чалгари!!!

Е, тя е направена за такива като теб, които не са наясно с ценностите. Не се чуди:)

Дали пък Другарката Вапцарова не се коси, защото нема кинти от авторски права?!

Съмнявам се. Те от години нямат права. Не е това. Що теб като гражданин не те ли дразни това, което става

Племенницата на Вапцаров така си изкара живота, на неговата слава. Айде да се спре. Ако й трябват пари да си ги изкара по друг начин. Вапцаров е обикновен човек, талант безспорно, но тръгнал по неправилния път. А въпросната музика не е лоша. Вулгарен е само жестът с пръста. Ама това е животът, комерсиален.

И защо да е тъпа чалгата..Подобна квалификация не звучи смехотворно. В момента съм в 5 звезден хотел в Турция в който чужденци играят и се веселят на изпълненията на Азис и други поп-фолк изпълнители, не слушат поезия на Вапцаров.

Чужденците, т.е. чуждата измет, че и то не закъсня да се присъединиш публично.

Извинявам се за изключително тъпия си пост. Съжалявам!

А аз мисля че трябва да бъде даван на съд всеки който споменава името на този ТЕРОРИСТ ВАПЦАРОВ

по-тъп и антибългарски коментар не бях чел !да не би да си царя на дебилите ,платени от телавив ???

Русофил да ме нарича мен антибългарин е смешно и направо нагло.Няма по големи предатели от днешните еничари русофили(чуждопоклонници)

не познавам историята на бг чалга .бихте ли ми споделили ,кой е създателят ѝ ?

Чалгата и по опасна от терористичен атентат терористичния атентат убива броени ако убие ЧАЛГАТА ВСИЧКИ КОЙТО Я СЛУШАТ!

НЕ Е терористичен атентат, а е 30 годишен ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ!

А бихте ли била така добра да обясните на почитаемата аудитория, защо Никола Вапцаров е бил осъден на смърт и разстрелян? Само не казвайте, че е заради поезията, моля.

направо прикритие на незаконна разправа,както и с Гео Милев,Йосиф Хербст и колко много други! След години Народния съд им отсъди подобаващо на убийците и подстрекателите ..... но не на всички! Що се отнася до актуалната гавра - тя показва актулното ниво на развитие на обществото!

Междувременно СССР е нападнат през юни от Германия и след като се завръща в София на 31 август Вапцаров започва да търси контакти за участие в съпротивата. Така се свързва с Цвятко Радойнов, който е влязъл нелегално в страната начело на една от няколко групи съветски диверсанти през лятото на 1941 г. Радойнов става ръководител на „минноподривната комисия“ към ЦК на БРП(к), чиято задача е да организира извършването на саботажна дейност срещу държавните институции в България и немските войски, разположени в Царството. Никола Вапцаров е назначен за деловодител на „минноподривната комисия“ и за дейността си получава средства, с които издържа семейството си, тъй като подривната организация е финансирана от СССР.

забранете със закон чалгата в Бг за 100 години !!!

Терористичен акт ли???? Мисля, че Вапцаров е бил член на терористична група!! А не тази певица.

за мисленето е необходима основа .при теб тя явно липсва !

Срамно е точно ти да се наричаш българин!

да мислиш, точно така е било. Ама тука се трият тези коментари относно терористичната дейност на Вапцаров.

Antoinette Todorova

терористи са тези ,които в момента окупират палестински територии и убиват невъоръженото ѝ население !

Вън от България на чалгаджийката ! Да играе кючеци в Анадола ! А СЕМ да не се крият и сумтят, а да вземат бързо решение и да и обяснят кой е Никола Вапцаров за българите ! Какво още чакат !

с нея, съгласен?

Чалганизирани политици , чалгализираха държавата . ''НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА'' /Сл. Трифонов/.

ТАКА ДЪРЖАВА.....ИМА/ Джони/

Кой е тоя , Вапцаров ?

А ТИ ДАЛИ СИ ПРОСТА?

риторичен въпрос

Докога щяло да има толкова плява ,ами докато има магарета ...!

С появяването на Слави и на чалгата (не ги свързвам двете) децата ми започнаха да пеят на български език. Да видим и хубавото, плийййййз.

За крадец не ставаш, сине, ти си будала...

в нашия вход имаме едни крадци ама хич не са будали

Голяма врява, голям шум. И за какво? За пиар естествено. Авторските права са свършили и на практика всеки може да ползва произведенията както намери за добре. Друг е въпроса, че музиката е калпава във въпросния клип, но това е отстранимо и лесно преодолимо.

ти сериозно ли? Само в кофти муаиката ли виждаш проблема? ...явно само дебили са останали в тая държава

що се косите,добре че е Антонина та покрай нея децата да научат нещо за Ваапцаров

Говориш за твоите деца. Нали?

да

Шило

Чалгаджийката не е виновна. Виновни са тези, които чалгализираха обществото ни, които доведоха чалгари на власт

а какви времена бяха само! Праскаха се казачоци и частушки, въодушевяваше ни дълбокомисленото творчество на Йосиф Кобзон, Муслин Магомаев, Алла Палачинкова и Песняры. Па и „Стихи о советском паспорте“ ни караха да учим наизуст... Как беше? Молоткастый, серпастый советский паспорт.

Ай, стига бе, "племенницата на Вапцаров"! Авторитета на автора наследствен ли е? А Вапцаров не е ли бил един тероряга?

Шило

Вярно си тъпов

направо тъпоъгълен

Въпросът е принципен. Дори не става дума затова дали Вапцаров е герой или е комунист. А затова, че стихове написни в едни други времена, извиращи от дълбочината на работническата му душа са вплетени в цигански ритми и кючеци. Затова ли е бил разсрелян Вапцаров или за идеите з акоито се е борил? Ами ако е така, да почват да чалгират Христо Ботев, Смирненски, Яворов, Гео Милев. Наистина чалгакултурата минава границите на търпението, възпитава в безидейност, консуматорство, посредственост, а после се чудим защо учениците вече не се бият, а вадят ножовете и се колят като добитък, или момичетата вече се организират в банди и тормозят и заплашават неудобните конкурентки, или тъпанара с надута чалга препуска с колата и вие гуми без значение на червено, зелено или пешеходна пътека

Какво "работническа душа"? Супер гадно е да работиш. По-яко е някой друг да ти работи, а ти да си гледаш кефа.

това няма връзка с темата освен че е елементарно

следващата порно-чалга да е по текста на Шуми Марица в дует на Криско и Слави, мноо шъ са възбудим

Чалгата е като ушна кал в промишлени количества.

Тази храненица на Тошовия режим - защото преядоха само затова че са наследници на поета - без никакви други заслуги освен това че са му роднини, тук яко е пресолила манджата. Защото иначе щеше да се възмущава например и от други безобразия - например че на обществени места изроди скандират "kur ЗА ЛЕВСКИ".

Дали наистина си запознат?! Да не мислиш, че би приветствала простотиите на малоумните "фенове" - къде и как да изрази отношението си по този повод?! Теб колко пъти са те питали журналисти за мнението ти?! В случая жената е напълно права и нищо не е "пресолила"!

Мая, не знаеш ли че живееш в държава пълна с изроди и произвеждаща имбесили

Айде стига са драматизирали.

не ми е ясно за какво вие тази наследствена номенклатура :))) авторските права са изтекли , визията на песента не е нищо особено - загледах се . нито е скандална нито е простотия някаква голяма . лично на мен не ми харесват такива музикални съпроводи , но ... така са решили от екипа на певачката така са го направили . само ми е смешна сбръчканата номенклатура какви ги плещи :))) . е такива без капка принос за нещо , но лежащи на чужда слава или постижение като започнат да се вживяват в роля :))) ...

За пари се реве