Deep Purple свириха рапсодия ”Вардар” в Пловдив

С мотиви от рапсодия "Вардар" на Панчо Владигеров беляза концерта си в Пловдив Deep Purple. Бандата изнесе концерт в чест на 100-годишнината на ФК "Ботев Пловдив" на стадион "Христо Ботев".

Обратно в новината

Коментари - Deep Purple свириха рапсодия ”Вардар” в Пловдив | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма за какво да се учудват - soldier of fortune е парче на Ковърдейл и той го пее на повечето от концертите си,на които пък не изпълнява песни от mark two.Логично нали....

Child in Time е със свръхвисоки и трудни вокали дори и за младия Гилън, та не знам защо статията се учудва, че не са е изпяли. Просто няма как да стане, освен ако не искат тотално да се изложат. Предполагам и на другите им концерти отдавна не им е в репертоара.

Child in time e като химн. Затова не се изпълнява на всеки концерт. Освен това е повече от 10 минути.

Очаквах поне да поздравят публиката, в т.ч. феновете на Ботев, по повод юбилея на отбора, но това според мен не се случи. То и такова дране падна,че може и да е казал нещо по-различно от unbelievable, superb,magnifique и т.н. изтъркани похвали към публиката, но да не съм разбрала! Знам че са уникални,че трябва да им се отдаде заслуженото и че си има съответните носители на музика, да си ги слушам там,ама все пак това си стана поредната велика група,която е поовехтяла, но не се пенсионира с достойнство, а ни кара да ни е срам вместо тях, че са излезли да пеят. Няма спор, инструменталните изпълнения бяха добри. Crossfire се представиха достойно!

Мога и като ръченица, но сега съм малко,, Лейзи,,...:)

Който иска се кефи, който живее в центъра на собствената си Вселена - намира кусури и повод да не бъде щастлив: Снощи Пловдив беше рок и съм сигурен, че даже Альоша се е кефел. Всичко си имаше и гръмовния грохот на барабаните, и баса на Гловър, и импровизации от Ери, и да си призная, макар и странно за мен, но не ми липсваше изобщо Ричи - Стив Морз така се раздаваше, че след толкоз години за себе си мога да кажа, че най-после го приемам за пълноценен член на бандата. Такова очарователно присъствие не бях скоро чувствал от сцена. Сигурен съм, че и Марица се е чудела дали няма дим над водата след изпълнението на това парче заредено с толкоз енергия. Разбира се някак си не вървеше при последна фаза на Луната преди Новолуние да не станем свидетели и на една черна нощ изпълнена виртуозно и като, че ли само една звезда на аутострадата липсваше за да се прикрие леката тъга на Хамонда по Джон Лорд. Това не беше най-добрия концерт на който съм бил, но беше страхотен и напълно отговори на очакванията ми. Моето лично преживяване беше свързано с пълно ръзтваряне с цялото, бях и струна он баса, и звън от чинела, и стон от китара. Силна емоция, велико тържество на Живота в ежедневието, а днес пак съм си на работа макар и малко сънлив. Пожелавам на всички да откриват онова, което ги прави щастливи, онова, което ги кара да се чувстват живи и да го преживяват изцяло и напълно, а на онези, които виждат всичко в черно им пожелавам да им просветне, за да могат и те да разберат, че всеки миг се случват прекрасни неща, само ние не винаги имаме рецептори, за да ги възприемем!

е не мога повече от един плюс да сложа - иначе... поне стотина :-)

Българска мелодия дочул Ричи Блекмор по някаква радиостанция и написал,, Pictures of Home,,. Много хубава версия има Ингви Малмстийн - албум,, Inspiration,,

Голяма глупост е да пишете,, Child ON Time,,- Песента е ,, Child IN Time,, . Има огромна разлика между ON и IN .

На такъв концерт човек отива за да види идолите си. Който има претенции към пеенето може да си ги слуша и в къщи. Абсурдно е вокалист с чудовищен гласов диапазон да се запази до 70 години. Гласът е най-финия инструмент и най-лесно се губи. Именно по тази причина няма как да се изпее Child in Time. Що се отнася до Soldier of Fortune - това е песен, изпята от Ковърдейл.

само Лили Иванова прави изключение....може би защото е "задръстена" и вместо да пие и друса като истински дърг комплексар....пези сткиркта диета

Това беше тъпо.

,, Soldier Of Fortune,,- Войник на съдбата е на Дейвид Ковърдейл- 1974 има награда ЕMI. Всяка песен стои добре на съответния вокалист. Гилън можеше да изпее ,, Anya,,.

Soldier of fortune не е песен на гилън, а на тези години ако пее Child IN time си е направо героjство.

Че той Слави събира 50 000

що се чудиш, простаците винаги са били повече от нормалните хора.

"Само" 10 хил. при цени на билетите от 40 лв. нагоре! Ако твоят любимец Слави сложи същите цени на билетите си, едва ли ще събере и 500 души на стадиона! Да не говорим, че отвъд Калотина и Капитен Андреево никой не е чувал за съществуването му.

я па съм от калотина и тоз суяк не сме го чували по наше село.

слави никога не е правил шоу на стадион дето събира 50 000. таз цифра май си я измисли в движение, а.

50 000 май са събирали само металика,ac/dc, мадона, бон джоуви, голямата четворка и за друг не се сещам.

Металика е част от Голямата четворка- Slayer, Megadeth, Antrax- 22.06.2010год- 35000. Тогава трябваше да дойдат Heaven And Hell с Дио и щеше да има много повече публика. За съжаление Дио си отиде завинаги на 16.05- два дни след концерта наAC/DC- над 60000публика.

За справка - концертът на AC*DC беше посетен от 70,000 !! /

на концертите на Слави се преброяват чалгарите

Смешен си.Слави в сравнение с Пърпъл.Но чалгата си е чалга - като манталитет имам впредвид.

Ден след емблематичната за българската история дата 2 юни . . . За първи път Точно на 2 Юни в Каварна чухме тази мелодия.

Голям праз като сте я чули за пръв път. И не смесвай български ден на възпоменание с песента на някои си - макар , може би, те да са велики и песента им да е хубава. Това е кощунство. Но изглежда. че глупостта не седи в къщи, а ходи по концерти.

КАКВА ВОЙНИШКА СЪДБА ТЕ ГОНИ БЪРКАШ ЗА КОЙ ПЪРПЪЛ СТАВА ВЪПРОС.ГИЛЪН И ВОЙНИШКА СЪДБА?

Child on time - хааа-ха-ха!

Има песни, които след време пожизнено не могат да се изпеят, като хората. Това не е само при Deep Purple. И при моите кумири Led Zepp се случват такива работи. И това е причината все още да има "Винил". Който го е запазил е късметлия. Аз също.

Не търси "граматика", като начална учителка. O и I са съседки.

Мноооого плитко!

винаги съм си мислел, че славия е по-стар клуб, а първият футболен клуб е във варна. или аз се заблуждавам или тези от ДИР.

баркаш. наи-старя клуб е ботев. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едно е да мислиш, друго е да знаеш и трето да си информиран! Клубовете са с следния ред: 1912 - Ботев Пловдив, 1913 - Славия София, 1914 - Левски София и така нататък до наши дни!!! Поне виж емблемите на големите бългаски клубове. Тук на става дума за махленски футбол, а за отбори! Личи си колко разбираш от български футбол!

докато при англ. клубове датите са ясни по документи- напр. вчера беше рожден ден на ливърпул, то при нашите май не е баш голяма яснота. те, майните, малко страдат от мания за величие та не им вервам много.

гилан нали не пееше песни на ковърдейл, а.

Естествено, то оставаше да изпеят Burn или Storm Bringer. Deep Purple имат много по-популярни парчета с Иън Гилън, като Machine head или My woman from Tokyo с които щяха да ни взривят.Че са ВЕЛИКИ спор няма.Но аз лично предпочитам Deep Purple с Ковърдеил и Глен Хюз.

Интересно е, че обратното не важи за Ковърдейл - той винеаги е пеел песни, записани от Гилън.

след смяната ковардейл нямаше избор- трябваше да пее песни от репертоара на гилън щото нови още нямаше. но и след това като нов човек в групата му се налагаше поне по 3-4 стари песни на концерт.

Наистина ли беше рапсодия Вардар? На мен ми прозвуча като Ерген Дедо, плюс някакви импровизации, които може да са били или да не са били Владигеров.

Точно както казваш беше

Hristina Beeva

А те си бяха баш ерген-дедовци, още стават за хорото!

,, Ерген дедо,, има GRAMMY с Мистерията на българските гласове.