Почина големият режисьор Алън Паркър

Дебютът му в киното е "Бъгси Малоун" (1976 г.), но славата идва с втория му филм - "Среднощен експрес" (1978 г.)

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Филма му"Двама голи и един без гащи" е истински шедьовър. Плаках два дена след като го гледах, даже Тити Папазов дойде да ме утешава.

Най ми харесват филмите му “Терминатор” и “Жега”.

Нещо яко си объркал режисьорите. Терминатор е на Джеймс Камерън. Жега е на Майкъл Ман. Иначе и двата споменати филма са добри.

ВЕЛИК!

ами то предии 31 години почина и Народна Република България, ама за това никой не смее да си спомни! и помен никой не прави! и гроб си няма!

Почина републиката ти понеже беше насила, насила съществуваше и се разпадна от само себе си, някъде в края на 70-те.

Е дай да плачен за този "концлагер", така ли?

Жалко. Тъжно. А можеше да роди още някой шедьовър......Но и така не са малко - по-долу един колега е направил кратка, но хубава ретроспекция. Намаляват големите творци и скоро ще гледаме само ерзаци.

Един от големите режисьори: "Среднощен експрес" и "Мисисипи в пламъци" са шедьоври. "Стената" по едноименния албум на Пинк Флойд - също. Сценарист на "Среднощен експрес" е друг известен режисьор Оливър Стоун, който по това време все още не режисира и не е известен. Филмът е по роман, а романът е по истински случай за арестуван и осъден да излежава 30-годишна присъда в турски затвор на американски младеж-турист заловен на излизане от Турция с 2 кг канабис. Описанието на обстановката, на нравите и обичаите в турските затвори през 60-те години на 20 век през погледа на един младеж от друг свят са доста депресиращи. Пропуснат е "Пилето" с Никълъс Кейдж и с великолепната музика на Питър Гейбриел. А "Пътят към Уелвил" е една страхотна, шантава комедия, която обаче те кара сериозно да се замислиш над много житейски теми. Добре подбраният актьорски състав има също немалка заслуга: Антъни Хопкинс, Матю Бродерик, Лара Флин Бойл и още няколко актьори на които сега не мога да си спомня имената.

и Ви благодаря за допълненията!!!Когато четох "Среднощен експрес",бях потресена и ужасена!Не съм гледала филма,вероятно е още по-въздействащ..Хубав ден!

Пропуснат е и "Ангелско сърце" с Мики Рурк и Роберт Де Ниро, който е може би най-добрият му филм, според мен.

R.I.P Голям режисьор. За тези които не са гледали негов филм,е добре да започнат от "Среднощен експрес". Правен е доколкото знам по действителен случай.

Беше невероятен! Да почива в мир.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Sexcris.Com

Умрял някакъв кинаджия, ами кино - вино все едно, такива с лопата да ги ринеш.

Тоа Алън известен ли е изобщо некъде извън острова? Евитата я знам, ма другите М филми са толко неизвестни, че се чудя за кво са му дали тия оскари?! Пък и евитата е мноо тъп филм.

Не се наврещя ей.

То и ти си неизвестен извън стените на жилището, което обитаваш...

Кой е тоя шмульо?

ВЕЛИК!!! Почивай в мир.

Жалко, още един голям си отиде. В статията не се споменава "The Commitments", според мене шедьовър.

Колко е голям, че ми трябва за размера на ковчега?