Отиде си виртуозният акордеонист Ибро Лолов

На 83-годишна възраст ни напусна виртуозният Ибро Лолов.

Обратно в новината

Коментари - Отиде си виртуозният акордеонист Ибро Лолов | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека музиката да звучи Вечна памет за Майстора Циганска Игра в you tube watch?v=USuOyUIUYqw&index=6&list=PL8Sj_rGSrnAFqvOCZbya8Z2NvCdhuAxPs

Ето това е циганин за уважение. Сега, обаче, вече почти не съществува възможността за подобна изява на циганите. Хората се отучиха от инструментална сватбарска музика.

Отиде си един велик българин и виртуозен музикант, за последно го слушаш преди месец заедно с неговия ученик Стефан Георгиев. Рядък талант! Радомирското хоро за мен е неговият шедьовър! /watch?v=rIywB5FXXhc Светла му памет!

Отиде си един велик българин и виртуозен музикант, за последно го слушаш преди месец заедно с неговия ученик Стефан Георгиев. Рядък талант! Радомирското хоро за мен е неговият шедьовър! /watch?v=rIywB5FXXhc Светла му памет!

Поклон пред паметта на Ибро Лолов. Благодаря за Радомирското хоро в youtube. Музиката му звучи за много хора

Господ да го прости този велик музикант. За съжаление много бързо започнаха да си отиват истинските хора. Мир и поклон пред таланта.

музикант, който е оставил толкова виртуозна музика не може да си отиде. аплодисменти и единствено аплодисменти!

музикант, който е оставил толкова виртуозна музика не може да си отиде. аплодисменти и единствено аплодисменти.

Светла му памет. В Сърбия ме молеха за касетки с негови изпълнения и когато някой свири добре на акордеон казват свириш као бугарин.

Поклон пред светлата ти памет, майсторе! Твоят акордеон не веднъж ме е карал да се усмихвам, да плача, да играя хубаво българско хоро или ме е въодушевявал да опитвам да изсвиря същото, като повтарям отново и отново... Уникален музикант, солов, или в оркестър или с незабравими дуети с Венци Такев.... Еххх, цял ден да пиша - няма да е достатъчно да мога да опиша емоцията от тази музика... Лека пръст на човека, чиято музика беше, е и ще бъде хляба и солта на българската народна музика и меда за душата на народняка....

Беше виртуоз. Слушах го с огромно удоволствие. Бог да го прости.

пред паметта на този велик музикант и Българин

поклон пред памета на този голям човек и Българин

Поклон! Нека почива в мир! Името му ще се помни дълго заради таланта, който притежаваше.