17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Почивай в мир! Макар официално ФСБ да се разделят с Крайчовски след концерта на площад „Батенберг“ по случай влизането на България в Европейския съюз на 01.01.2007 г., отношенията помежду им изключително се влошават покрай смъртта на Петър Славов-Пъпеша през 2008 г. Крайчовски смяташе, че групата е предала и него, и легендарния си барабанист... Факт е, че около грандиозната си продукция в "Арена Армеец" за 40-ия им юбилей през 2017 г., Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев не просто не го поканиха, а дори не споменаха името му. "Все едно беше умрял...", казват горчиво негови близки. Петър Славов - Аз вече нямам нищо общо с ФСБ. От Нова година. И не бих искал да си спомням за колегите си. Освен с Ивайло Крайчовски не поддържам връзка с никой от тях. Така че не ме питай за ФСБ!Не ме интересува това, че ме познават от ФСБ. Просто аз не искам да си спомням, че се познавам с тия хора.Не сме скарани. Те постъпиха по един много... начин. Александър Бахаров - Вярно е, че напуснах Б-я, и то по убеждение, но ФСБ ме принуди да ги напусна няколко месеца преди това! Създадоха повод и го използваха веднага, но по този начин, без да предполагат, улесниха решението ми да емигрирам. Тази тема е много щекотлива и не би могла да бъде изчерпана в едно интервю.

някой беше казал,че тази т.нар. група били виртуози и невероятни инструменталисти били написали някакъв страхотен инструментал, ,,Пъпеш,, явно не сте слушали ,,Тенджърийн Дриймс,, , ,,Крафтверк,, , албума на ,, Алън Парсънс Проджект,,- ,,Инструментални работи,, , инструменталните пиеси на ,,Пинк Флоид,,

Поклон . Лек път към звездите .

Отговор на това,защо си отиват такива хора преждевременно,се крие в доста просташки коментари.Просто не издържат между тези субекти. Почивай в мир

Почивай в мир!! Отишъл си е човек, който очевидно е имал проблеми. С алкохол или не, музикант или не, е имал проблеми и това не е било забелязано! Жалко, че има хора, които се грижат за грубите си етикети повече, отколкото да се огледат отвъд себе си и да помислят, дали някой до тях има нужда от подкрепа!!! Съболезнования на семейството и близките!!!

Ейііиии,отидеси и Пифа

Тази страна няма да забрави Ивайло. В последните си години той наистина пиеше много, защото този свят се промени. В началото алкохолът е причина да забравиш за него, после идва пристрастяването и няма нужда от причина. Това направи и Висоцки. Ивайло, заедно с другите членове на ФСБ са подарили неописуемо много положителни емоции и спомени на цялото население на България, без разлика на пол, възраст, националност и социален статус. Ивайло продължава и ще продължава да работи, а не да почива - чрез това, което изработи през живота си.

" А вчера ли бяхме на 22..." Прекрасна музика!! Ивайло ти си една истинска звездичка там горе на небето...тази вечер многохилядна публика очаква първия ти концерт..Пей ,свири..раздай се от сърце с цялата си ДУША...така както го правеше преживее..Един ден всички ще се съберем там горе..за поредния ти концерт..ФСБ. Една незабравима рок група с безсмъртни хитове...Ивайло ОБИЧАМЕ те!!

То хубаво, ама този не беше изтрезнявал откак е влязъл във ФСБ. А алкохола не прощава. Даже много живя като за такова пиянде....

Как може да има такива говеда като тебе...

Ивайло Крайчовски влезе в обновения състав на ФСБ през 80-те, когато групата достигна изключителна популярност,пълнеше хилядни стадиони и зали. Той неизменно участва в записите на повечето култови рок парчета на ФСБ. Аз лично винаги помня, какъв фурор правеше на сцената при изпълнението на "Пъпеш", единственият БГ рок-инструментал, който се превърна в тотален хит! Жалко че още през 90-те, пътищата на членовете на групата поеха в различни посоки. Надявам се, на концерта на ФСБ, който предстои в следващите дни, Коцето, Румен и Иван да му посветят едно от изпълненията си. Заслужава. Всички,за които ФСБ са Институция в рока, ще го помнят винаги! Бог да го прости!

препоръчвам ви да послушате следните групи- ,,Тото,, , ,,Йес,, , ,, Емерсън,Лейк и Палмър,, , ,,Камел,, , ,,Ренесанс,, , ,,Азия,, , надявам се да разберете какво имам предвид изпишете имената на латиница

Прав си, но въпреки всичко са страхотни музиканти. Парчетата, които най-много ме кефят са си техни. Най-добрата поп-песен написана в България, според мен, е на Румен Бояджиев, изпята от Васил Найденов. А и като цяло в музиката е трудно, почти невъзможно да не взаимстваш от други артисти, грозно е когато е брутално copy paste

Фсб не отстъпва по нищо на изброените!

вие наистина не разбирате от музика стойте си на този остров, не мърдайте никъде

И Пепи Славов си отиде млад! Просто другите двама членове на ФСБ ( нарчно не им пиша имената, защото ме е гнус от тях) изолираха Пепи и Иво от групата, за да си набутат децата на тяхно място! Това е! Ще бъде много тъпо сега двамата да се появят на погребението на Иво!

Дьртия Кобург го проклел дето се снимал в имението на дедо му

"Високо, високо, високо, високо застани, над завист и обида, над дребните сплетни." Без време ни напускат, Бог да го прости! Светла му памет!

невероятно тъп текст на песен, за т. нар. музика няма смисъл да се говори

Призовавам редактора да заключи и скрие коментарите под тази "новина". Отишъл си е един човек, твърде млад според съвременните разбирания, за да напусне този свят. Има хора които го познават като добър, други като лош, трети като пияница, четвърти като великолепен музикант. С всеки от нас е така. Затова моля ви, престанете да се изказвате като от последна инстанция и лепите етикети. Старите хора са казали, даже в Стария завет е написано - Не съди, за да не бъдеш съден. И още - За умрелите или добро или нищо! Още веднъж, моля заключете коментарите! Такава тъжна вест няма какво да бъде коментирана! Бог да успокои душата му. Съболезнования към близките му.

Страхотна комбинация ще направят с Петър Славов в небесния оркестър.RIP.

Бог да го прости! Комшия ми беше. Но много пиеше напоследък!!!

Мир на праха му! Беше и мой комшия, но аз също забелязах, че от няколко години се е занемарил и от сутринта започваше с бира. Колкото до ФСБ, струвами се, че беше безгласна буква там, за разлика от предшественика си. Неслучайно албумите на ФСБ с Александър Бахаров са покачествени от следващите .

поредния некадърен алкохолик

Тъпа,гадна история.Човека си е отишъл млад.Твърде млад ! Бог да го прости.Според мен той беше ентусиаста в групата.Винаги си требва такъв човек в една група.А иначе музикантите са косьо и румен-старите кучета.Те са доста по-възрасни от него-поне 6-7г.Те музикантите в БГ не са кой знае колко много де.Теа двамата,пловдивското цигане,бургазлията,момчил и май тва са.Жалко за момчето.Много жалко

Нерде Ямбол, нерде Стамбул, нерде Ивайло, нерде Бах.Единственото нещо което е безкрайно, това е човешката простотия.Ивайло си беше отличен музикант, и това че ония не го поканиха на Армеец концерта им не стана по хубав.

Бог да прости големия музикант и направи вечна паметта му. Израстнах с музиката на състави като ФСБ.

пише се ,,израснах,,

Не го познавах лично, но всеки път, когато си отиде някой талант или велика личност нещо в мен се губи, защото никога няма да е същото без тях......великите....личности.. Поколон!

"Живей, живей" и после "Почивай в мир" Избор има всеки

ами иначе от какво да си "почиваш"!?

Това е положението-родените 60-те не доживяват до 60 г,родените 70-те няма да доживеем 50 и така............

Трети басист си отива нелепо за три месеца време! Бог да прости човека!

Трети басист си отива нелепо за три месеца време! Бог да прости човека!

Почивай в мир!

дирм, ужасни с тези снимки и гонене на профит. Бог да го прости!

"вчера ли бяхме на двайсет и две" RIP

Много малко българи знаят, че любимата им абитуриентска песен е италианска. Но какво от това? Всички сме европейци. А Поднасянето й от ФСБ я увековечи за нас -българите.

просто са я откраднали, не са увековечили тази прекрасна песен, а са я орезилили с тяхното грачене

Не са чак толкова малко, а и ФСБ нкога не са го криели

Наистина жалко, алкохолът го погуби, но колко други таланти си отидоха без време от пиене, наркотици и обезболяващи: Бон Скот, Дейвид Байрън, Джими Хендрикс, Елвис Пресли, Кърт Кобейн, Майкъл Джексън, Ейми Уайнхауз, Уитни Хюстон, Джордж Майкъл и много, много други. Уви, животът на музиканта, въобще на твореца е изключително напрегнат - и външно, и вътрешно. Необходима е желязна воля и дисциплина, за да оцелееш. Почивай в мир! Може да си угаснал, но светлината ти вече пътува през времето!

Вътрешната воля и дисциплина, много малко кореспондират с творчество и емоции. С воля и дисциплина се става войник, но не и любимец на безбройни почитатели.

Браво! Именно затова мисля, че изкуството никога не трябва да бъде бизнес или "работа" от която зависиш. Когато един артист трябв да "продава" за да оцелее, изкуството му се превръща в мазна поничка.

Отиват си защото този свят не е за нормалните хора ... да почива в мир.

какво общо има тази т.нар. група с тези велики музиканти и автори на музика

Всички тези които ги споменаваш, са някакви англо-саксонски недоразумения! Наркомани, тревомани и плиткоумни мекотели, докато Ивайло Крайчовски си беше перфектен басист бог да го прости!

вие това сериозно ли го мислите !? тези хора са световно известни музиканти и доказали се творци този т.нар. бас китарист е поредния неизвестен дрънкач на китара за местна употреба

Почивай в мир, приятелю! Твърде млад си отиде:(

Бог да го прости! Една от най-великите български групи...

ПОЧИВАЙ В МИР! ИЛИ НЕ, СЕГА С ГОШО МИНЧЕВ ЩЕ СВИРИТЕ И ПЕЕТЕ НА ВОЛЯ. БОГ ДА ГО ПРОСТИ.

Почивай в мир! Прекрасна музика,най- любимата ми рок група...Бог да го прости!!

явно не разбираш много от музика

Музикална легенда с ФСБ и Стари Муцуни! Бог да го прости!

Поклон! Имах късмет да го чуя на концерт.

Бог да го прости. П.п. За по-голяма коректност напишете "басистът", а не "китаристът".

Почивай в Мир Пифчо....велик си!

Поклон Иво! Голям пич и музикант! Няма да те забравим.

Пифе, светлина на душата ти!

най добрата Група в България като инструменталисти и музикални виртуози е ФСБ.Само не разбрах защо косьо цеков и румен бояджиев окупираха групата и изолираха Ивайло Крайчовски???Много ги уважавах но след техните изцепки да набутат синовете си в групата изолираха преди това и Петър Славов.Човека си отиде обиден и огорчен от тях,лично ми е разказвал за тъпата им постъпка.Бог да го прости.Много е дал този човек за невероятните емоции от музиката на ФСБ.

Zashtoto sa nepochteni i zabraviha koi sazdade grupata.postupiha izkliuchitelno nepochteno kum Pepi Slavov kum Ivailo bog da go prosti sushto

Предлагам на Администраторите на Дир БГ да закрият секцията с коментари за да не се дава трибуна на гласност на елементи които не зачитат изкуството , човекшкият живот , постиженията ... В тая наша страна се напълни с психопати , не случайно хората са казали за мъртвите или добро или нищо. 99% на тези които пишем тук познаваме музиканта Ивайло Крайчовски , но не познаваме човека Ивайло Крайчовски. Така че лумпенски коментари не са нужни в тоя тъжен за близките и за феновете на Ивайло Крайчовски.

лумпен сте вие ,защото ако малко разбирахте от музика, нямаше да казвате, че това некадърно свирене и грачене е изкуство

Трябва да си слушал само ФСБ и нищо друго - за да ги харесваш! 99,9% от "песните" им се различават само по текста.

Пълни глупости! Ти малоумник ли си?

Но имам мнение и го изразявам. И няма да ти падна на нивото - можеш ли да разбереш защо?

Не 99.9% а само 99%

Си слушал предимно Милко Калайджиев, с невероятните му музикални фантазии, и за пръв път чуваш, че в България се е творила и истинска поп и рок музика. Странно, но вероятно не си завършил и средно образование, защото на всеки абитуриентски бал, апотеозът на музикалното оформление е обработка на ФСБ (вярно, оригиналът е италиански). Щеше да знаеш кои са Ивайло, Пепи, Румен, Косьо... Незнанието не е основание, нито оправдание за агресия.

Песните...всъщност, композициите е по-вярно, на ФСБ са изключително разнообразнии и някой да каже, че се различават само по текста е най-меко казано странно. За мен това е най-професионалната българска група, съществувала до момента, и ако бяха творили отвъд желязната завеса, щяха да имат световен успех.

С такива не ртябва да се занимаваме-да ходят да слушат звесдите на Пайнер.

... Бог да го прости... Отиват си великите музиканти от нашата битълсова младост... А след тях Криско, Миско и другите музикални кретени с претенции...

ако обичате на сравнявайте ВЕЛИКИТЕ ,,БИЙТЪЛС,, , с тази посредствена т.нар. група

И уви, само с претенции, без заложби или умения. Тъжно...

Бог да го прости, ама алкохола не е простил на никого.

За музикантите алкохолът и дрогата са вдъхновение. Никога няма да го разбереш.

Това са пълни глупости за баламурници. Талантът няма нужда от дрога. Все едно Бах се е друсал.

Пълни глупости, алкохола и дрогата ти размътват мозъка и може да измъдриш някое недоносче, като например творчеството на Джим Морисън. Като му чета тъпотиите се чудя как така тоя посредственяк го наложиха като голям поет.

Бях на първия му концерт с ФСБна стадион Академик. Невероятен ! Почивай в мир...

Лека му пръст! Не харесвах ФСБ...

Ще бъдеш винаги сред нас, защото си голям!

Защо си отиват такива положителни личности, зареждащи хората с добра енергия?Няма да забравя никога как свиреше на бас с вдигната високо почти до брадичката китара.Страхотен човек!

Българската музика загуби един невероятен музикант. Почивай в мир!

Велик китарист и човек, вдъхновил публика и професионални музиканти.Жалко, че го загубихме!Почивай в мир!Ще те помним!