Почина вокалистът на легендарната група "Омега"

Янош Кобор е основател на бандата през 1962 г. заедно с Джозеф Лаукс и пианиста Ласло Бенкьо, който почина миналата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джозеф да и би случайно да е Йозеф?

Сега не дръж на такива работи. Да не забравяме, че българският народ от 1300 години говори на английски. Да почива в мир човека. И да не се забравя създаденото от него!

Така е. От"грипчето " се умира.

Да почива в мир. Иначе, погледнато от една нестандартна страна, като си кръстиш групата с име на вирусен щам, изходът ти е предопределен. "Вселената ни говори", както казваше един образ от "Новите съседи".

R.I.p Maestro Cobor,,velikan

това е пълен срам .Защо изобщо споменавате тая чалга уродщина която се опитала да копира една от най великите песни създавани някога

Нека почива в мир, Великан! Авторката да беше написала, че Батальона се строява е оригинала, знаем че си го мисли.

Поклон пред този велик човек! Може ли някой да напише другия адаптиран български текст на песента, освен Батальонът се строява?

Мисирки, никъде не споменавате на колко години е, но рекламата на лошия ковид тече с пълна пара.

Почина на 78. Сега можеш да спиш спокойно.

си гост а си от дира, каун

Имам албумите на Омега и мога да твърдя, че Златният блуза ги изстреля във вечността. Още като деца го пеехме, когато стана световен шлагер. Така украинската група Океан Ельзи направиха точно такъв блус " Обiйми мене"(прегърни мене).

Аз пък казвам, че е скочил от 10тия етаж! Но понеже нямам информационна агенция не мога да я тиражирам тая новина!! Това е за размисъл на кухите Офце които кълват на гола кука!! Иначе тоя пич беше един от най яките изпълнители на моето време!!! R.I.P.

Баталиона се строява за последен път! R.I.P.

За електората на чалгаря Слави и други мангалопитеци дето друсат кючеци да преведа на разбираем език - тая група е измислила мелодията на "Батальона се строява". Сега вече разбирате ли за какво иде реч?

Аз се срамувам от себе си. Рокаджия съм и хеви метален от над 40 години, а чак сега научавам, че това е било само кавър на "Скорпиънс".

Немаш проблем, просто отиди на концерт на София Уриста малко да те освежи...

Това, че не слушаш чалга те прави с по-добър вкус, но не задължително меломан и литерат.

Та тази песен е била вдъхновена от момиче ,с руси коси,което е било на техен концерт.Така и не откриват това момиче.

ама според американския кавър е негърка...

Ко ни занимавате с антиваксъри? Да си се заразямат там и да си карат ковида без да ни информират, ако обичат.

Не ги е срам, човека си беше на възраст и сега го писаха омикрон. С тази глупост да запомнят смъртъму.

"Жълтите листа" окапаха завинаги.!!Мир на душата му..

Жълтите листа окапаха!Мир на душата му..

Ужасно!

Велика песен. Лека му пръст!

И тоя го писаха на ковида....не ви е срам еййй

Личи, че малоумен чалгар е писал новината.... Вечна му памет. Гомям музикант си отиде от белия свят....

Аделина, големи глупости сте написала момиче. А това за попфолк трепе рибата.

Бас ловя, че не си е направила труда да чуе и трите вариант на това поп фолк парче.

Чета статията и ми се иска да се гръмна. Или да гръмна автора. Тази драсканица е нагледна демонстрация защо Wikipedia е лош източник на информация за някои неща. Авторът е прочел английската част (доста постна и с грешки), прочел е за най-известната им песен (оттам е и абсолютно нелепата препратка към никому неизвестен български чалга вариант) и не си е направил никакви усилия да научи малко повече за бандата. Въпросната им песен "Момичето с бисерните коси" ПЕЧЕЛИ фестивала за популярна песен на Ямаха в Япония. Изнасят коцерти в цяла Европа, като в Западна Германия подгряваща група им е (ТАДАМ!!!!!) - Скорпиънс!!!! Ще минат повече от 30 години преди Скорпиънс да направят кавър на въпросната песен. Честно, потресен съм от нивото на тази статия. Още по-страшното е, че има изключително много информация за групата на БЪЛГАРСКИ и не е необходимо да се превеждат десетината изречения от английската Wikipedia. Ясно, че авторът определено не е чувал за групата, нито е фен на рока, ама е срамота такъв пасквил да се пуска като статия.

Браво колега. То и медиите като болниците у нас.

Целта на това писание /въздържам се да го назова с истинското му име/ не е да ни запознае с творчеството и успехите на групата, а да ни натърти, че човекът е починал от КОВИД СЛЕД ИНТУБАЦИЯ! Грозно, много грозно!

Написали за чалга варианта а това че поне две поколения са отраснали с Български тест на песента (известна като злантия блус - НЕЧалга) изпълнвана на китари около огньове край морето и къде ли не никой не споменава

"Златният блуз " е на Пърпъл

" Блус " имах в предвид

Респект за коментара, колега! Но това не е дъното, току що срещнах заглавие, че е починал "...вокалистът на групата, създала оригинала (?!) на ''Батальонът се строява'' ...

Защото всички преписват от английската Wikipedia. Отначало исках да препратя авторката към нея, но първо влязох там и видях, че статията е 1:1 оттам, само че преведена на български. Това не са автори, а копирайтъри - даваш им някаква тема, а те трябва да натракат 100/200/500 думи по нея. И като не разбират - всички виждаме резултата.

Информацията е много добра, за легендарната група, но не могаи да внеса малко хумор, като напомня, че има и гавър на тази мелодия с български текст: "Батальона се строява" :))

Дира ЗАЩО ми изтрихте коментара? Нещо нецензурно да видяхте... Бедни мижитурки на заплатка.. Мъжките меки китки и женски с мазни задници. Пфу... Мрете в кофите бедни душички

и моите два коментара също исчезнаха

А моите коментари не ги трият, направо не ги допускат до сайта :((

Поредната жертва на китайската чума. Жалко за човека. Хубава музика писаха. Естествено нашите чалгаджий развалиха песента с идиотския текст Батальонът се строява, но какво да се прави. Не им е било лесно след две години казарма.

Батальона се строява е народно творчество, чалгарите доста по-късно се появиха.

На тази песен, родния вариант е самобитно творчество от 35 поне години ! Тогава въобще нямаше все още ЧАЛГА! Който е бил в казармата, знае!

Омега винаги ги свързвам и с един култов унгарски филм "Плешивото куче"...и Будапеща от онези времена с месарските магазини по "Ракоци" и красивите маджарки....направо си беше запад там... R.I.P.

И ето идва шифрограмата И аз падам на колене И се моля на всички богове Уволнение Почивай в мир човече, велика група сте

на ОМЕГА е по-истински- чакат момичето с бисерните коси да дойде да спаси света.

Един по един си заминават ВЕЛИКИТЕ. Доста очи блесват с издайническа влага, включая и моите при тази скъбна вест. Почивай в мир, Великане.

Едно от любимите изпълнения на баща ми ! Живота му премина като падаща звезда , оставяйки ярка следа след себе си !

RIP, майсторе! Никога няма дя те забравим!

("Момичето с бисерните коси"), особено прочута с това, че нейната мелодия е използвана от Scorpions в песента "White Dove", Това може да го твърди само 30 годишен невежа.

... който никога не е записвал песен от касетка на касетка с два касетофона, завити с юрган, че да заглушават случайни външни шумоме.

Абе направо трябваше да напише, че е най - известна с това че е повлияла Батальона се строява...

Горното беше към автора на статията. Лека му пръст на човека! Голям музикант!

Легенда! Почивай в мир!