Полина Алексиева: Качественото средно образование е в основата на качественото гражданско общество

Учителката, която преди година разобличи пороците на системата, смята, че паралелките трябва да са до 15 деца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди време –30-40години бяхме по 30 ученика в клас и с увереност мога да кажа .че бяхме по образовани от сегашните "клиенти"на образованието.

ако трябва да говорим честно човек в натоварен режим не може да наблюдава повече от 2-3 човека в не натоварен режим при наблюдение бройката се увеличава на 5-6 човека това трябва да го знаят и педагози и психолози затова малките работни групи са 4 човека с поне една жена големите групи са около осем човека за съжаление с учителите сметката не излиза

Народ, който неуважава децата/бъдещето/ и възрастните хора/миналото/.......! Народ, който неуважава никого.....! С нарцисизма трудно се живее... Какво лошо има във външната красота? Всички големи творци са я изпяли, нарисували, ....ВЪЗПЕЛИ! НО....Да вникнем в същността на ИЗКАЗА. Момичето все още не е в ,,РАМКА' на системата. Все още не си пази работното място.Младостта и дава шанс НЯМА КАКВО ДА ГУБИ, но губи времето си за НАС УЧИТЕЛ СЪМ с 38 години стаж. Работила съм с 40 ученика в час. Послушни, НО ОГРАНИЧЕНИ В РАМКАТА НА УРОЦИТЕ.Ние УЧИТЕЛИТЕ също. СЕГА СМЕ КРЕАТИВНИ, ГЛОБАЛНИ..... но невъзпитани, без морал... НАРОДЕ, НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ ЗА ДОБРО , В ИМЕТО НА ДЕЦАТА, НАШЕТО БЪДЕЩЕ!

Как очаквате да я приемем на сериозно с тези снимки!

дрници да повторя снимки " колко кура съм изяла" са показателни за нивото на пачата и сайта

Какво е "философски авторски песни"?

Светът загуби философ, но спечели певачица.

знае ли че е разобличена? И деме ли й за това?

Философия,иновации и др.Жунглиране с думите.Звучи ми кухо...Абе русо гладно нема.

Ой, на бати!!!

направо да става манекенка. това за паралелка от 15 ученика е класика, не го е измислила уважаемата госпожица. а, освен това , мечтите й за образованието са кули от слонова кост- на икономиката ни не достигат инженери и техници, певци и актьори имаме бол.

Какво е вайръл!?!?

Нашумял термин за маркетингови техники, които използват социалните мрежи, за да популяризират марка или да постигнат други маркетингови цели (като например продажби на продукти) чрез репликиращи се заразителни процеси, подобни на разпространението на обикновен или компютърен вирус. Но дирниците ползват думата в смисъл на "нашумял, популярен". Българските думи явно са много остарели за леличките, които искат да впечатлят с модерни термини. А може и да са моми, току-що завършили журналистика, за които думи като "известен" вече са демоде.

с философията не е успяля - пробва с музика. ако и с музиката не успее - съветвам я да опита в порното. там успеха изглежда сигурен!

бакалавърките с по 5-6 "специалности" навремето се водеха завършили полувисше, сега махнаха приставката, ама липсата на акъл и болните амбиции кой ще ги махне?

Добре, че е онова нЯщо е станало вайръл, а не вайпър, ще щеше да има сакатлъци. Освен ако вайрълът не е някой по-страшен дзвер.

Журналисти, сър...

Много съм любопитен какво ще стане ако се изпълнят желанията за средното образование на това момиче? Не видях нито дума за естествените науки, математика, изчислителна техника. Трябва да е ясно, че прогресът се гради въз основа на тези науки, а не на пеенето, танците, философията и "интелектуалните емоции". Например, най-добрите танцьори са африканските негри! Мерси!

хляб и зрелища, братчет... сега очакваме включване от и чалга-зоната, с интервюта на Азис, Гущерката, Милко, Манго Джери и т.н. относно нови велики идеи за убиване на академичния подход към образованието... каквато държавата - такива и инфлуенсърите

Във фейс бук имаше видео на директора на ансамбъл "Блъгаре". Идеята му бе, че не с природни или технически достижения ще застанем пред света а чрез НЕРАВНОДЕЛНИТЕ ТАКТОВЕ. И показа, чрез своите танцьори, десетина неравноделни такта. Африканци, ирландци и руснаци ще си вържат краката на 8....ако пробват да изрипат едно Граовско.

Тази е от пик с вибраторите нали

при отсътствие на истински пророци хората почват да се радват на лъже-такивата

Само не можах да разбера, какво е това "животно" философски авторски песни?!Защото видите ли, тя е чедо на родители, преподавщи философия, демек философи и от там се е пръкнала идеята на момето авторските си песни, да ги нарече философски, ти да видиш?!

20% са се увеличили заплатите на учителите ?! Нещо е сънувала, май. Тази година може да пробва да преподава физическо !

Тази млада жена с болни амбиции е очевидно неадекватна.

Цитат: "Работя по философски авторски песни." Ха-ха, откъде я "изкопахте" тази? Паднах от смях. DIR, хайде кажете си честно, чия щерка е този "титан" на българската педагогическа общност, та занивате хората с разсъжденията и снимките й. Като стана въпрос за снимките, те са шедьовър! По един изключителен начин разриват творческа й музикална натура и задълбочена философска душевност. Особено последната снимка. Как само е уловена представителната и респектираща педагогичска фигура, интелигентното излъчване на лицето и одухотворения поглед. Смаян съм! И тя преподава музика на деца от 11 до 15 години?! "Поздравления" на човека... не, на лицето... не, на Експерта, допуснал такова нещо. Браво за (цитат от интервюто) "интересните промени, касаещи удобството и по-добрите условия за развитието на децата ни"!

Сега ако спре и джендър-програмата за промиване на мозъчета - направо ще се влюбя в нея!

Не мога да разбера, защо са ми изтрили поста, в който съм написал, че недостигът на учители е създаден изкуствено ? Нима не е истина, че за едно място се подават десетки молби, а се назначава този, който е с връзки? Че младите учители се назначават от година за година, та накрая да се откажат и да емигрират, а на тяхно място да се назначи някой пенсионер ? Нима е лъжа? Изтрийте го пак, това няма да провени нищо, защото хората не са слепи, нито пък глухи.

от медията на мамин прасчо? при това - с име на човешко четирибуквие///

На мен учители са ми споделяли, че за директори на училища се назначавали некомпетенти хора, хора с връзки. Случайни хора.

"Калинки", сър...

"Беше ми СУПЕР приятно" ""Госпожата е СУПЕР мила" В двете изречения, от които се състои благодарствената бележка към госпожата по музика, два пъти прилагателното СУПЕР. Каква преподавателка си, госпожо? Не е ли твое задължение да ограмотяваш учениците си?? Толкова си преподавателка....Хвърчаща от предмет на предмет авантюристка.

Тя ограмотява по възрастни ученци.

"хипер" или "гига-"? :)

Поне половината коментари от преди 2-3 часа са изтрити без да има нещо нецензурно в тях. После пуснете и справката за свобода на словото.

От музика до музика разлика огромна. Има музика ,която разболява и такава ,която лекува. Музика от типа на рап,метълс ,че и поп,чалга действат зле на подрастващото поколение .Лековита е музиката на великите композитори ,Бах,Моцарт,Вагнер и др.Българските хора ,тип ръченица са лековити,те са от извора.Италианците са добри музиканти.В музикалните училища преподават добра музика.

Завършила за преподавател по философия, после за преподавател по музика и сега : "Работя по философски авторски песни". Манджа с грозде. Ни едното, ни другото.

Тая става за нощна езда с тая визия, не мяза на даскал!

може ли да каже първо как се почва работа като учител?Но истината да каже

тая нека каже първо как се започва работа като учител....

"Пост", "вайръл"... Език роден и любим...

Страхотна е и е от Златна Добруджа.

Еееей !!! Колко мъка има то по тоя свят .... !

Ох, на чиче...

Каквито са учителите такива са и учениците. И точната дума е 'давам' а не - 'искам'. Но девойката с няколко магистърски степени явно още е далече от тази проста истина. Нищо тя е млада ....

не мога да си представя по колко "демократични" светофари трябва да цъкнеш за да се добереш до такава статия...

Кифла до кифла, мила моя майно льо, кроасан до кроасана...

помниме я поли, защо? от крадливата "демократична" сган да не са ѝ спряли интернета по ип адрес?

Факабле е. Май и си прави реклама нещо.

Oх, котьооо

Следващата година ще е даскал по физическо.

Помня,че за 1-2 години педагогически опит,правеше стратегически изказвания,за образованието,и впоследствие всичко стигаше до заплатата.Аз имам 40 години професионален опит и не смея да се определя за компетентен.Особено като видя каталозите на сродни западни фирми.

Седнала си е на задничето

На мен ми изглежда на добре планирана предизборна пропаганда с продуктово позициониране...

Дрън дрън та пляс

Чудя се, ако не изглеждаше по този начин и не беше от женски пол, а примерно млад мъж учител, със същите разсъждения за образователната система, дали щеше да привлече същото внимание? В повърхностните време и общество, в които живеем, ако си руса кифла, все ще се намери някой да вземе интервю от теб, пък ако ще и да рецитираш Корана по Фейсбук.

Лесно се говори, когато пред теб стоят интелигентни деца, с желание да учат и най-вече да научат. Не е същото, когато имаш пред себе си нежелаещи да учат, а ползващи училището като консуматори.

Последната снимка казва всичко.

И какво казва снимката?!

Че дамата много разбира от философия