Принц Ернст Август Хановерски съди сина си за замък

В иска си аристократът се позовава на "пълна неблагодарност"

Обратно в новината

Коментари - Принц Ернст Август Хановерски съди сина си за замък | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да им имам проблемите. Тези претенции за аристократично настояще на тези паразити от всички европейски монархии са направо нелепи в днешния живот. Не се ли разбра, че мястото на монархиите е в археологическия музей. Адмирирам французите, които са ликвидирали тази прослойка по време на революцията.

21-година от 21 век. Принцове, крале императори и царедворци. Хората се раждат равни и свободни на този свят.

Дали? Може и да се раждаме относително свободни, но чак равни...

Едно от най-тъпите неща на този свят е идеята за обществен замък. Замъкът затова е замък, за да живее някой там, а другите само да го гледат отдалеч. Като го вземе държавата какво ? Ще хаби пари от данъците да го поддържа като място за разходки, които естесвено пак ще струват пари за вход. И какво ще има вътре, освен едни голи стени ? Ако има някакво останало имущество, то ще бъде изнесено. Ще се наложи да запълнят тия зали с някаква модерна имитация и кич. Още не съм забравил как се излъгах да дам 5 евро за един замък-музей в Швейцария. Музеят се състоеше от празни стаи с изрезки от вестници какво някога е било, плюс няколко екрана с видеоклипчета и някакви столови и маси, които 100 % са фалшиви или събирани от битаците.

Ернст Август? Известен с това, че пикае по улиците?

проблемите на богатите.

Да дойдат тук. Най лесно е да делиш нищо.

Националсоциализмът в Германия разказа играта на немската aристокрация по-зле и от комунистите в Русия. Комунистите поне имат някакво отношение към изграждане на институции и тяхното поддържане, пък макар и били те обществена собственост. Но националсоциалистите в Германия са просто като блато: Ям, спя и чукам; и нищо друго не ме интересува.

Написал си голяма глупост. Нито си за минус, нито за плюс. Трябва трети знак - за глупост. В Русия графове няма. В Германия има аритократи обаче. Няма аристократи в Австрия. Фон майната му има само в Германия. Даже и днес. Манщайн например е фон... Паулус е фон и т.н. Не знам какво са махнали нацистите. Вярно - Хитлер мрази аристократите, но то е щото той самия не се класира там. Отделно обвинява точно аристократите за загубата на Първата световна. Интересно ако беше изгонил половината офицери от Германия, както червените в Русия до къде щеше да стигне Хитлер 1941ва - дали още далеч пред Смоленск нямаше да му умре мечтата, а не чак под Москва. То и Сталин ако беше продължил да трепе висши военни работата ясна. Примерно само още трима - Жуков, Тимошенко, Шапошников ако бяха утрепани нямаше ли СССР да изчезне още 1941ва вместо 1991ва.

Ти сериозно ли го мислиш това ? Разказали им били играта. Оставиха ги живи и някои от тях и до ден днешен си обитават замъците, макар че не се знае колко от тях са съдействали на националсоциалистите. А в Русия дали е останал жив аристократ ? Всичките са застреляни по мазетата и заровени в общи ями. Това е без коментар, дали е било необходимо/справедливо и прочие, просто като опровержение на твоята безумна теза.

за 5 милиона евро да се прави на маймуна...

Тоя принц дето иска да си даде замъка е пълен глупак. Винаги може да даде, но после никой не може да го вземе обратно, след като държавата е инвестирала средства в него. И децата, и внуците му ще го проклинат. Сега нямал пари, голяма работа. Парите вече не се злато, а са мъгла и кредити, и са от днес за утре, т.е винаги могат да се спечелят или изгубят. Нека си стои замъка, ако ще и половината да се срути, пак мястото си остава негово. Може на децата му да им провърви повече или да имат повече акъл. С титла на принц и със замък, пък се оженил за няква дизанейрка. С тия дадености можеше да праска курвите до едно време, а после да вземе някоя с пари да му ремонтира замъка. Кандидатки да направят такова вложение срещу титли и замък ще се намерят. Глупак, с глупак !

Мдаа, тежка дилема. Хем да имаш замък, хем да нямаш достатъчно пари да го поддържаш. А и не може като едно време да обявиш данък и да впрегнеш простолюдието на строежа...Остава ти да им го харижеш за свободен достъп и вече да си никой там. От една страна нали всички тия титли са отживелица, ама от друга даже на мен като човек от простолюдието ми става тъжно. 1000 години семейна история в тоя замък и изведнъж става площадка за Сульо и Пульо.

Или продължаваш славната семейна исторя според изискванията на новото време и продължаваш да си цар или новото време те смазва и ставаш един от средностатистическите балъци без семйна история. Е и без замък. "Някой чупят рекорди, някой падат през борда ....." - духът на времето!

Да им имам проблемите.

Едни делят гарсониери и телевизори, други замъци :D ... Съдба :)

Проблемът на тия е, че не им се е налагало да се поизпотят, ако не искат да си лягат гладни. Нищо, до 50-100 години ще се затрият от глупост всички тея титли. Едно време или си истински цар и си управляваш царството или идват варварите и оставаш без царство, често и без глава. Сега тея се чудят как да се направят на по-интересни ...

На две магарета - плявата не могат да разделят...

Ох, да им имам проблемите!... Сапунка от типа сериали, като "Богатите също плачат" ;-)