Природозащитници искат слоницата Хепи да бъде призната за личност

Съдът в Ню Йорк ще разгледа казуса, такъв може да възникне и относно прасетата, кравите и пилетата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, за да бъде истинска личност да му лепнат един заем, една работа, за да може да плаща заема поне 40г и да се тъпче с ГМО и химия денонощно, понеже няма време за друго. Едва тогава ще стане личност като всички.

Признаят ли я за личност няма проблем да я изберат за президент на САЩ

Аз също съм слон, и съм дебел, искам да ме признаят за господ!

Първо стават личности, после спираме да ги ядем и минаваме на синтетични трици, пасти и др. помии. По някое време и роботите стават личности. Кланяме се доземи на новите два вида личности и им връчваме Оскари и наградата на Евровизия. Който не е съгласен, го обявяваме за нетолерантен, кръвожаден и дискриминатор. После го наказваме.

.

Че аз всеки ден виждам слоници по улиците, които са признати за личности...

А да обективира волеизявление, да изказва мнение и да го аргументира може ли? Все съм си мислила, че Common law е траш на юридическата наука, но абсурдите, които ни се предлагат като справедливост, продукт от такова "правораздаване" е фатална за обществото и не може да функционира адеквотно като правна система, гарантираща стабилността на обществените отношения. И сега излиза, че датето не е човешко същество до момента на ражданато и абортът му не се счита за убийство, а някаква слоница е личнотт. Нормотворчеството,предоставено в ръцете на награмотни и субектшвни съдии е най-прекия път към упадъка.

Защо не си коментираш под другите теми Путин, Зеленски, нацистите, фашистите и комунистите, а се правиш на специалист по всичко?

Защото Конституцията ми дава и гарантира свобода на словото и право да изразявам мнениято си. Особено по въпроси от професионалната ми юридическа компетентност. Други въпроси имаш ли да ми задаваш, че като гледам се чувстваш задължен да ми четеш коментарите и да ми отговаряш?

И аз си мислех, че Конституцията ми дава право да се изказвам тук, но написах критичен пост под твой коментар зс лудата класна и ме изтриха. Нямаше нецензурни и вулгарни думи и изрсзи. Тебе как те пускат с пост, с реплики и нсвсякъде

Кой има право да определя кои животни са вредители и кои любимци. Някой се прави на господ.

После ще поискат секс да правят с тези животни, които вече са личност и да се женят за тях. Така ще измислят ново сексуално малцинство в ЛГБТИ и ще измуфтят яки кинти от бюджетите за борба за права...

Като видя коментар като твоя разбирам, че природозащитниците са прави. Слоницата е повече личност от тебе.

Тия са луди. И защо ли ми се струва, че всичките тези безумни напъни в крайна сметка са пътят към отказа от пържолата, който толкова силно пропагандира Бил Гейтс? Нали не си мислите, че щом веднъж бъде създаден прецедент - ако ще със слон, ако ще с домашен любимец - под този параграф няма да попаднат всички животни, с които човечеството се храни? Здраво се работи по "Прозореца на Овертон". След 10-тина години беконът може да се окаже недостижим спомен на бабите и дядовците, а младите да рупат трева или химия, създадена в лабораториите на такива като Били, които искат на всяка цена да останат безсмъртни.

ООН: Животновъдството е главна заплаха за околната среда. Нужни са спешни мерки. Резюме на доклада на ООН от 2006, относно щетите за цялата планета от отглеждането на добитък. Превод от официалния сайт на Организацията по Прехрана и Земеделие към ООН (FAO). 29 ноември 2006, Рим - кое причинява повече емисии на парникови газове - отглеждането на добитък или шофирането на автомобили? Изненада! Според нов доклад, публикуван от Организацията по прехрана и земеделие към ООН, животновъдният сектор произвежда повече емисии на парникови газове, измерени в еквивалент на CO2 (въглероден диоксид) - 18% повече в сравнение с транспорта. Също така, той е основен източник на деградацията на земите и водите. Хенинг Стайнфилд, началник на подразделението на ФАО за информация относно животновъдството и политиката и старши автор на доклада, заявява: "Животновъдството е един от най-важните причинители на днешните най-сериозни екологични проблеми. Спешни действия са необходими за справяне със ситуацията." С увеличен прираст, хората консумират все повече месо и млечни продукти всяка година. Производството на месо по света се очаква да бъде повече от два пъти - от 229 милиона тона през 1999/2001 до 465 милиона тона през 2050 г., а продукцията на млякото се очаква да се покачи от 580 до 1043 милиона тона. /////// Очевидно твоята пържола е по-важна от оцеляването на Човечеството?

интересувам се от моето оцеляване и моят начин на живот а не "оцеляване на човечеството" . ние в БГ сме 7млн върху 110000кв/км площ. Нямам никакво намерение да се отказвам от пържолите само защото в другия край на света има държави с по 2 милиона души на 1кв/км. и всяко семейство има по 15 чавета.......