Пуешки стек стана "Ястие на годината"

Александър Георгиев е големият победител в първия сезон на кулинарното риалити

Обратно в новината

Коментари - Пуешки стек стана "Ястие на годината" | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен другите недомислици, бих искал да разбера от автора на статията следното: Знаете ли, уважаеми, какво ще ви се случи ако сготвите ястие от ДОМАШНИ продукти и ви хванат от БАБХ. Имате ли дори бегла представа?

Странно риалити - членовете на журито оценяват храна, която дори не са видели лично на живо, нито опитали. Единият хапнал и разказва на другите... Много сбъркан формат. И кофти заснет, и недоизмислен. Уж за готвене става дума, а почти нищо не се показва от кухнята, само голи приказки.

Нацистки еврей. Като ще е стек, трябва да е Turkey steak. Като ще е пушки, трябва да е Пуешка пържола. Може и Мисир кюфта....

мисир на турски е царевица

Как може да ядете такива ястия - Пуйка ??? Американците го ядат един път в годината - като Християните Агне .

не "християните" а БогАРите ядем агнешко веднъж в годината. Защото само на Личен ден Великден и още по-личен ГЕРГЬОВДЕН Божият Син се превръща от дете в мъж. Агнето е символ на детската същност на Синът. Овенът е символ на мъжката същност на Синът. Затова, при смърт се яде само мъжки овен. А американците ядат....каквото им продадат в магазина. Най-много ядат Макдоналдс. След това Бургеркинг и останалите химии. Съдовете за готвене в американските къщи са за окраса. Те са част от СКЪПАТА БУТАФОРИЯ а не за готвене. Готвят мехикото, италианците, източноевропейците. Който иска да си похапне в неделя АГНЕШКО БУТЧЕ, отива на гръцки ресторант. ЦЕЛОГОДИШНО!

е голяма красота да видиш в някой парк диви пуйки. Че и с малките. Мъжките особенно, са огромни и толкова черни, че чак синеят. А перата им блестят буквално. Както расовите коне. Такава красота е за гледане а не за ядене!

Мдааа, и тенджерите и черпаците - само за украса. Едно време се чудех, защо им е да имат фалшиви книги, а то било просто за красота върху мебелта им... Сега и в Икеа продават такива простотии. Фалшиво, фалшиво, а накрая и самата човешка същност става фалшива. Наскоро чух от една позната, научен сътрудник в БАН, че изхвърлила всичките си книги, защото всичко вече се намира в електронен вид. И аз питах, ама наистина ли? А тя- да, оставих ги до казана. Много се ядосах! Питах я, как й даде сърце да хвърля. Защо не ги е дарила в някоя библиотека. В библиотеките не попадат никакви екземпляри от последните издания, защото вече ама никой не спазва закона, че от всяка партида задължително се заделят няколко бройки за библиотеките. Мдаа, фалшиви хора има навсякъде... дори и в БАН.

Не може да е стейк. Стейк е само от едър рогат добитък. От по-дребните чифтокопитни е чопс.

Не точно. Зависи в коя държава си, може да срещне различна терминлогия , кое какво е. Но чисто технически от бутчър гледна точка, чоп е мръвка с кокъл, стейк е мръвката без кокъл. Така имаш порк чоп и порк стейк, ламб чоп и лам стейк. Сега за бийф по-специално на всичко, дето не е навито на руло за роуст, викат стейк по някакви естетически причини , щото говеждото е по-скъпо от свинското и агнешкото и на клиента звучи по-престижно Т-боун стейк, вместо Т-боун чоп. Тва мои лични наблюдения от обяснения на транжорите в месарниците да си купувам мръвки.

на разфасоването мръвка без кокал е филе.

Всички тия чопове, стейкове, филета и нам кво си са търговски мурафети за хора дето си мислят че месото се произвежда в комбинат. Най-важно е месото да е прясно и да е от добре гледано хайванче.

Цената на пуйката x 2! :D