Съвременните майки превръщат раждането в спектакъл

Раждането - някога интимно събитие, днес все по-често се превръща в спектакъл пред многобройна публика.

Обратно в новината

Коментари - Съвременните майки превръщат раждането в спектакъл | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

към осемте човека необходими според текста по традиция, смятам, че трябва да се включат още ДВАМА ПОЛИЦАИ, за да се избегне насилие (Gia-нерегистриран 29.07.2015 09:21 И С УВАЖЕНИЕ КЪМ ЧУВСТВОТО МУ ЗА ХУМОР) и (а-нерегистриран, 28.07.2015 17:02), служител от НАП и ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ за да се предотврати опит за рушвети и скубане на родилки (OT-нерегистриран 28.07.2015 18:55), и психиатър с екипа си за изтрещели или иСтрещели, както пише е заиси и от мамата (нерегистриран ) 28.07.2015 16:08 мами, дето копират сериалчета, група скинари заради "циганските оркестри", като за пълно подсигуряване предлагам да присъства и ПРОКУРОР, а защо не и ОБМУДСТАН. Накрая: Наздраве / Chears!

в бг с толкова зачестили случаи на насилие при раждане от страна на акушерка и аз ще взема цялото семеиство даже и неутрален хахаха

Да! Особено с циганският "оркестър", който неизбежно те пречаква пред родилното - няма начин да не стане спектакъл...

Че , то днес малко жени раждат. Повечето предпочитат секцио.

хигиенна гледна точка в болницата не трябва никой да присъства на раждането - имам предвид в залата за раждане - тези простотии за присъствието на бащата го измислиха американците уж за добро, съответно ги копираха и останалите"бели" държави за да не противоречат на чичо сам , но предвид поквареността и некомпетентността на българските лекари и акушерки, не би било зле на раждането у нас да присъстват бащата и няколко наемника, ей така, за сигурност - време е да се стреснат псевдо- здравните работници, да не мислят само за рушвети и скубане на родилки, самозабравиха се за сметка на наплашените родилки и недъгавите или починали поради лекарска грешка дечица - щом като държавата ги е оставила да колят и да бесят, то хората сами ще трябва да избегнат трагичните инциденти като вземат в свои ръце нещата

идиотщини. само екипа и бащата са напълно достатъчни.

ами съпругът?

:)

аз родих в присъствието на таткото, но ако сега трябва пак да раждам бих си спестила и неговото присъствие.

следващият път вземете съпруга си

При наличието на акушерки, които бият новородени, отвратително отнощение към родилката, много ясно, че ще идва антураж от 15.... много съм ЗА, за да секне това скотско отношение към раждащата жена.

Стою

Кажи сега и за зачеващата жена какво мислиш.

Тя трябва да се клати и да се тъпче до откат! И там съм ЗА 15 помагачи!

Те не ги бият по време на раждането ...

Пък аз родих сам сама на 350 км. от дома. Понеже лежах с патологична бременност и когато казаха по спешност, че се налага да вадят бебето хич и не звъннах на никой да кажа. Като родих тогава им казах. Така спестих на бащата и всичките си близки 30-40 минути тревоги. После забраних да идва който и да е на свиждане, беше зима грипно време не пускаха при бебета какво ще ми се мъкнт 5 -6 часа път да ме видят 1 час още пъшкаща и охкаща. Хич не ми и дотежа, че нямаше близки до мен. Даже и на себе си спестих тревоги да ги мисля как ще пътуват и да се правя, че нищо не ме боли пред тях. Как пък не ги притеснява тези майки подобна сюрия, охкай си спокойно сама, защо ти е антураж, по леко няма да стане.

... ако имахте проблем или нужда от помощ? Не винаги може да се разчита само на персонала в болницата (говоря от опит). Освен това, не мислите ли, че таткото и поне бабите и дядовците имат право да видят новото бебе възможно най-скоро след раждането, ако желаят, разбира се.

Ако се беше случило нещо и се налагаше да ми се помага, разбира се щеше да дойде близък и да ми помага. Но нито си мислех предварително, че ще има нужда, нито стана нужда та няма смисъл да ми висят на главата. Не не мисля че има нужда баби и бащата да идавт в пика на грипа да гледат новороденото бебе, което после цял живот ще е с тях, потраха 7 дена нищо не им стана, пратих им снимки. Плюс това съвсем разумно в болницата в грипния период беше абсолютно забранено влизането в отделенията. За мен е абсолютно натоварващо в момент когато ми е зорно, някой да ми виси на главата и да ме чака да родя.

Дрън дрън ако ти е толкова тежко, вярвай ми близките не могат да ти помогнат. Няма да те боли по-малко. А колкото до това да го Видели баба му и дядо му - има си време за всичко! Нищо няма да им стане ако го видят три дни по-късно. Аз съм на 44г. и два пъти съм раждала и не мисля, че мястото на който и да било от близките ми е там. Първото което е, само си помисли каква "прекрасна гледка" се разкрива пред погледа на съпруга ти и си помисли от там нататък дали някога изобщо ще поиска отново да прави секс с теб и евентуално колко време ще му е нужно за да преодолее това, което е видял...

Медиите се чудят с какво да си запълват страниците -това е поредната глупост неподплатена дори с реални факти.Ако говорят за риалити шоу-може и да има такива,но в живота на това събитие може да присъстват само най-близките до майката и детето.

дя-до

Не е далеч денят, когато жените ще съсредоточат всички погледи (няма не искам!) върху основния си капитал - детеродния орган.

Един вид кат за последно.

На запад раждали в присъствието на 8 човека.....На запад гонят дори татковците от родилна зала.....И от болницата по принцип, з аразлика от България, където таткото може да си плати престой в болницат азаедно с майката и детето....

а както знаем е БГ то е пълна с истрещели мами дето освен да копират сериалчета друго не правят