Цветове и коприна в новата колекция на Готие

"Лошото дете на модата" Жан Пол Готие стигна чак до Раджастан в колекцията си с цигански елементи. Подобно културно преливане е неразделна част от висшата мода, както и характерното за нея ръчно изработване на тоалетите, което е запазено, каквото е било преди век.

Обратно в новината

Коментари - Цветове и коприна в новата колекция на Готие | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че дира не свети от ум е ясно,за граматическите грешки и лоши статии знаем. .Но от кога Индия и циганите са едно.И къде видяха цигани в Раджастан или Пакистан , а и най-вече цигански мотиви в тази колекция.Готие е безспорен талант,красива колекция.

Циганите произхождат от територията на днешна Индия. Населението на Индия не е еднородно, въпреки близостта. Очевидно повечето от показаните ни модели са силно повлияни от този район. Съвсем друго е дали моделите са хубави или не. Топ дизайнер като този създава висша мода от тези мотиви, които сами по себе си, в естествения си вид, не представляват висша мода. Нека не забравяме също, че т.нар. арабски цифри всъщност не са арабски, а индийски и са пренесени в Европа от арабите. За Индия и Пакистан могат да се кажат много хубави и лоши неща.

най-лесно се шият шалвари.

Браво ....,красота и феерия