Рок ветеранът Юрий Шевчук - поредна жертва на консервативната "културна революция" в Русия

Творецът понася последиците от "специалната пропагандна операция" срещу представители на артистичните среди

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Консервативната да се е объркала с алкохолната.

Вече ни го пробутвахте веднъж като статийка хибридка. Немските ви стопани ли пак ви натиснаха?

Пропаднала държава, която изгони своята Лили Иванова, своя Рачков, своя Слави Трифонов и глоби своя Кирил Маричков.

В Украйна директно ги убиват или ги узтезават в подземията на СБУ и пак ги убиват. Така е по закон понеже е свобода и рамноправие нали?! А в България всеки родоизменник на който са му подхвърлили няколко долара от САЩ, може да си развява свободно американското знаме пред президенството и да иска вдигане на цените за да убие повече пенсионери

Що бе не е истина ли което пише в статията ? Или просто те дразни защото лъсва каква клоака направи Путкин от до голяма степен демократична (преди това ) Русия?

Ми не е истина. Всеки с Мин 3 г мозък го разбра.

Раша. Страна на свободата.

Дращи срещу който си иска ЗАЩОТО Е СВОБОДЕН ДА ГО ПРАВИ

Изключително верен аналог. Ще останат само марионетките там. Впрочем Каспаров избяга в началото на Путинска Русия.

Човекът се представя като Юра, музикант. Нормално да разбира от музика, при това прекрасно. Брилянтен е. Но за политик, е пълно л.но. Има си някакви виждания и се опитва да ги натрапи на другите. Като единствено правилните инверсните. По една случайност, съвпаднали с американските ценности.

Т.е. такъв рок ветеран не съществува - Шевчук, група ДДТ не съществува, а и той не е казал такова нещо пред публика ? И не е осъден, ама изобщо - така ли ? Пращам ти клипа с изказването пред публиката, обаче после признаваш, че си путкинска, антибългарска подлога и пълен лъжец и олигофрен ?

Чакай бе, нали по-долу каза че това изобщо не се е случило и че е измислица ?!? Ти съвсем откачи май...целия се олигави..

Разбирам, че ти не признаваш правото му на мнение макар и малко завоалирано да го казваш. Ето за това става въпрос в статията.

Виж България в каква клоака се е превърнала. Стига сте ревали за Русия по поръчка.

Трол.

Той Каспаров еврей

тва ако го пуснете още веднъж ще ви е за първи път.

Гей или не какво значение има в случая?

Ква култура в Русия след 1917 ?

България спрямо Русия е рай Затова прииждат на тълпи руснаци Иначе единственото което правилно си написал е как си се кръстил - "Мърльо" ! Отива ти ;)

Ако мисли,че ще му се размине с глоба от 800$.

Ние работим само за рубли.

Което не ми харесва е лъжа.

Соросоидна пропаганда, в САЩ ако не си на страната на соросоидите те смачкват на момента.

Дебили юрогеите забраниха класическа руска музика и литература...и те ми плямпат за некъв хохол от рода на Слави-чалгата...

Повечето с израелски паспорти се изнизаха, поддържайки окрайността и развявайки азовски флагове...продажно племенце...

Нормално. В Чехия пък осъждат на затвор хора който са за "специалната операция" та те са жертвите на либералната революция у съюзо..... Само незнам да ли е по добре глоба или затвор......

Мислете как да си спасите Пиздин,Медвежонков,Лавробулдогов,Шундю и др. паплач,която я чака най-лошото!

Какво ги чака - леле мале!

Шевчук беше за мен идол - като музикант и като човек със собствено мнение, подкрепено с поведение. Насладете се - https://www.youtube.com/watch?v=oV4YpMQPi-Q. Ще го харесвам като музикант, но като публична личност той сам се зачерта. Зачертавам го и аз от списъка на хора, които уважавам. Ще обясня, за да не съм голословен. Човекът с бастуна да Шевчук на сцената е Александър Владимирович Чернецки (роден на 10 януари 1966 г., Харков) е водещ вокалист на рок групата "Различни хора", автор на песни, композитор, ритъм китарист. Първоначално Чернецки и групата бяха в Харков. След това Чернецки се премества в Санкт Петербург, където набира нов състав. Болен е от "Бехтерев".През 2013 г. той се противопостави на Евромайдана и курса на Украйна към интеграция с Европейския съюз. Относно политическата криза той каза: „Има само една истина, но все още никой не я знае. Може би ще го разсекретят след 50 години, но кому ще трябва вече? Основното сега е да останеш себе си, да вярваш в хората, да обичаш Родината си, да не я предаваш в най-трудните моменти от живота и да не бъдеш „и наш, и ваш.“ Повтарям - да обичаш родината си и да не я предаваш !!! Какво прави Юрий - обижда президента на родината си и по този начин обижда поне 75-80% от руснаците, дето изпращат синовете и мъжете си на фронта. Може да си против, но нямаш право да обиждаш сънародниците си само за това, че с виждането ти са ти нарушили кефа, грубо казано. Ето ви Сергей Бодров младши https://www.youtube.com/watch?v=Yn649XJw-6g - два пъти по млад, по-откачен, но десет пъти по-руснак от Шевчук - "По време на война не трябва да говориш лошо за своите!!! Никога, даже ако те не са прави! " Ето така дребните душици се прощават с уважението на хората. И още нещо - ще се върнат бойците от фронта. това ще бъде новият руски елит. И те ще попитат защо, докато руснаци са умирали там, тук някои са плюли по тях. Те ще попитат и други за някои интересни неща, сигурно ще попитат и Путин. Но няма да обидят никого. Вижте отношението им дори към украинските пленници! Големите, още преди да станат такива явно разбират някои истини преди нас. Едната е - намаш право да унижаваш и нямаш право да търпиш униженията - спрямо другите и спрямо себе си. Шевчук дали не си е помислил, че толкова милиони руснаци, някои талантливи повече от него, подкрепят операцията срещу украинския нацизъм и идеолозите му, само и единствено да угодят на Путин? Ако отговорът е "да" - какво повече да го мисля?

И тебе те чака и то по скоро. Всички "демократи" ще висят разпорени по дърветата за радост на нормалните хора.

Не не, вас "демократите" ви чака скорошна грозна смърт. Убий "демократ" спаси държава.

Хората не харесват предатели

Глобен за изказване на концерт, но е в черен списък и не може да изнася концерти! Последно?

дявола путин, боже какво правят с горките артисти, нежни души! В европейските страни не е ли същото? Даже е по зле. Лов на вещици по признак гражданство и родина. Ако си руснак си убиец. А дали са помисляли, че тези руснаци в страните от ЕС също са били гонени и избягали по някаква причина? с какво евространите са по добри от хитлеристка германия преследвала славяни, цигани и евреи? Явно максимата, че в любовта и на война всичко е разрешено, е истина.

глобата е малка

Веднага се сещам за Кирчо и Кокорчо

каква демокрация в краваристан и гейевропа. Лицемерие на куб

А ти чувал ли си изобщо за култура в конкретните и проявления в 20 век като музика , литература, балет, кино? Жалка неграмотна отрепка

Някъде не харесват свободата на словото май.

Дай пак

милиционерски пост. Самият Кремъл признава , че войната е грешка и се чудят как да се измъкнат от калта. Ти си вярвай в лозунги и пропаганда

Юрий Шевчук е брилянтен поет и музикант. Има потресаващи песни - ,,Това е всичко" посветена на първата му жена, ,,Дъжд" ... Събира хиляди на концертите си. Но, до тук. Шевчук е представител на необходимата вътрешна опозиция на руската власт. Обаче често и недопустимо преминава границата и на някои негови концерти стават ексцесии. Затова се отлагат , особено в сибирските градове, макар че самият Юрий е сибиряк

В русия имало култура?!?!?!

Путинката няма да го бъде. Ако го махнат навреме, Русия може и да оцелее.

Искам и в България да е така,отново да отворят концлагерите,политически затворници,да затворят границите,да ни стрижат косите,да ни режат панталоните,да чакаме на опашка за хляб,кис-мляко и мн др......."обичам"комунизма.

Какъв "консерватизъм" имат в Русия. Мужик в колхоз краде картошки от продукцията, жена му в млекозавод краде молоко за дома, вечер се напиват с водка в панелката и гледат СССР "шедьовъра" Ирония Судби за 20 ти път и въздишат по една пропиляна в надежди младост.

Непроходилите да не се изказват. Нито слепоглухонемите.

Ти го турим у болшевишкия гъз

Интересна и балансирана статия. Моето мнение е описано от следната поговорка - винаги обичай родината, но държавата само когато го заслужава. Мисля, че бунтовната част от руските изпълнители защитава точно това.