17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната малоумна история от грозната българска реалност! Така му било писано на кучето...Моля??? Ами нямаше да му е писано така, ако му бяха потърсили дом, където да не е застрашено от коли, шахти, разхвърляна отрова и пр. и му се правят редовни годишни прегледи и ваксинации!!! А една камара глупаци тук се умиляват и ръкопляскат на тази простотия. Типичната българска безотговорност в действие. От 21 години имам кучета и всичките ей такива Рошковци, прибрани от улицата, за които ПОЛАГАМ ГРИЖИ И НОСЯ ОТГОВОРНОСТ. У ДОМА. А посредственото журналистче, написало тази захорасана помия, да беше задало въпроса ОТКЪДЕ СА СЕ ВЗЕЛИ НОВИТЕ БЕЗДОМНИ ПОПЪЛНЕНИЯ НА ГАРАТА. Сигурно с космически кораб от Марс? Идиоти!

Единственото малоумно нещо на хоризонта си ти. Имаш ли представа колко бездомни котки и кучета има по улиците и в приютите? Стотици хиляди! И ако няма как да се намери дом на всички и да получат адекватни или поне някакви грижи какво предлагаш? Да ги зарежем просто ей така на улицата ли? Трябва да има програма, която да стимулира хората да се грижат за домашните си любимци и да не ги изхвърлят на улицата. Простите кифли днес влачат един помияр, утре го пускат на улицата и си купуват друг срещу маса пари понеже вече друга порода е модерна. Ей такива са виновни за цялата ситуация, а не хората написали статията или тези дето са дали малко храна и подслон на животинка без дом.

Ти ли си автора на тази глупост, бе, малоумник??? Аз на колкото животни съм помогнала и намерила дом, ти можеш само да мечтаеш. Като толкова те е грижа отивай и почвай да търсиш домове за животинките, а не да пляскаш с ръчички от дивана на топло, докато те умират в студа в шахти пред милостивите погледи на работещите на гарата. Ако обичаш кучето си никога няма да го изхвърлиш на улицата, дори да си в затруднено положение и няма да се оправдаваш и да търсиш програма да те стимулира, разбираш ли. Хахаха, 20 години никой не ме е стимулирал, нито е стимулира майка ми и баща ми или роднините ми да си гледаме животинките и да не ги изхвърлим. Стимулиране му трябвало на Койчо, разбираш ли!!! Както казах, ненормална работа!

Според мен, както Рошко, така и Маца са били много по-щастливи от кучетата и котките "с дом". Били са свободни, можели да се разхождат когато и където поискат. Да се радват на запознанства с всякакви чудеса на природата, на любовта на много хора. Ако си мислите, че като вържете едно куче в къщи и трябва да се стиска да ходи 2 пъти на ден (сутрин и вечер) до тоалетната (пардон на разходка) и го тъпчете със всякакви сладкиши до откат, обръщате му внимание по няколко часа на ден (т.к. всички сме много заети) и това го прави щастливо? Или си вземете коте, но за да не създава проблеми го скопите и му осигурите кукленски живот, но то с тъга гледа през прозореца и това го прави щастливо? Няма нищо по-хубаво от свободата, както за хората, така и за животните. И несгодите са част от живота. Тази част, която ни дава възможност да оценим щастливите моменти.

на една ученическа екскурзия септември 1976 трябваше да спим във Враца, но когато пристигнахме на нашите места бяха настанили руска група, а нас ни прехвърлиха в хотел Родина в Мездра. Оказа се, че хотелът работи само от един месец и беше много добре. От тогава в толкова нов хотел не съм спал

Някоя откачалка събира и храни помиярите. Не им е там мястото, особено сега при извънредни епидемични мерки!

"Гарата и заведенията в центъра на Мездра" са впрочем едно и също място. Навремето бащата на едно комшийче го караше да изрежда пред компания на маса като си пийне забележителностите на Мездра. И то почва: "Хотела, гарата, фонтана и Васко Тараланя..."

Васко Тараланя не е ли от Старо село?

Да, но живееше в Мездра на ул. Шипка до Джаферите. Сега не знам къде е и жив ли е още. Бях съученик със сина му. Преди малко повече от 40 години....

_stankow

Голяма лигня. Това дир-а на фейсбук го обърнахте ! Котки, кучета. А хигиената ? Кърлежите, глистите ?

Душата също има хигиена ама като гледам твоята бая понасмръдва. Явно не ти е и минало през ума, че може тези животни да се обезпаразитяват от някой служител на гарата, от живеещ в района или жепейците да събират дружно по някоя стотинка и да се погрижат за това. Иначе на теб като и е лигаво и не ти харесва чий кор дириш тука? Айде у лево!

По-добре, викаш, да четем за вируси, катастрофи и убийства?

Рошко съм го мяркал на гарата и беше наистина кротко куче. Не съм имал пряк досег с него понеже колкото пъти съм го виждал почти винаги спеше или някой му се радваше. Струваше ми се на годинки. Явно беше направил някоя пакост и го бяха натирили от някой дом. Преди Маца в гарата имаше друга котка (може би майката на Маца), която беше много любвеобилна и пътниците много и се радваха, но явно нещо и се е случило. Гарата в Мездра както и тези във Враца, Роман, Червен бряг, Монтана, Левски и други места из Северна България имат остра нужда от ремонт, но явно ние в Северна България не заслужаваме нищо според Цар Тиква. Нямаме магистрали, жп.линии тук не се модернизират, пътищата са зле, заводите се строят пак предимно в Южна България, но въпреки всички трудности се опитваме да останем хора и да помагаме. Да, сигурно не е особено хигиенично ако в дадена сграда има подобна котка или куче, но това което могат да направят хората е да ги изгонят на студа (където шансовете да ги прегази някой тъпак са доста големи), да ги осиновят (но често няма подобна възможност) или просто да се опитат да им осигурят малко храна и по-топло местенце където да преживяват. Тези животни пък се отплащат с любов и те карат да се усмихнеш. Не мога да разбера как има индивиди дето се дразнят от това, че си помогнал на животинка. С какво тези същите се смятат за по-важни от едно животно? Да, човека определено е на върха на пирамидата на природата, но трябва да полагаме грижи за другите. Това ни е призванието и затова Бог ни е създал такива. На злобарите и на идиотите причиняващи мъка на подобни животинки пожелавам само несполуки. Този който днес прояви садизъм към животно утре може да направи същото и срещу човек само дето човека може да му отвърне подобаващо, а животните много често не могат. Затова бъдете добри, помагайте когато можете и живота ще бъде по-добър. Имаме нужда от повече положителни новини и статии като тази, които да ни разтоварят малко от всичките негативни КОВИД, политика, тероризъм и други подобни ла_на.

а моята съседка ми отрови три котки

Познавах Рошко.Беше ми споделил че иска да отиде в София и да пробва да пробие на Централна гара но така и не събра пари и кураж.

Най-сетне хубава статия. Аман от малоумщи за ковид и тиквата.

Най-после и нещо хубаво в новините

Новото куче също е симпатяга

Добър репрортаж, само че най-вероятно името Буланчо идва не от склонноста му да щъка из Мездра, ами от думата "булана" - дебело вълнено покривало с дълги влакна, губер. Т.е. кучето е било с дълга козина като булана, оттам - Буланчо. Иначе можеше да го нарекат Битник ;)

Супер история! Оправихте ми настроението за деня! Животните ще ни направят повече хора!

Животните винаги действат успокояващо и забравяш за малко поне глупостите на човешкия свят. По-често трябва да се вглеждаме в тях...

Това да не е гара някъде в Индия?Толкова е мизерно!

Мизерно като цялата ни "родина" за съжаление! Животинките са единственото положително нещо, останалото е бг гнусна реалност...

Съгласен!!!

Изобщо каква новина е това? Някакъв набързо скалъпен сълзлив разказ.

Малоумник, слагай парцала на муцуната и слушкай какво ти говори тиквун и не се изаквай в неща, които не разбираш.

Малоумник е тоя дето се е минал да го набие на майка ти преди години, а и ти като негов наследник. Има далеч по-важни новини, на които трябва да се обърне сериозно внимание от котката на гарата в Мездра. Във всяка паланка има котка, която е забавна и възхищава хората, но това не означава, че трябва да се пълнят новинарските сайтове с подобна тематика. Това, че ти си свикнал да четеш подобни писания и като видиш нещо подобно пляскаш с ръце и ти тече лига си е само твой проблем.

От снимките разбрах,че на гара Мездра е мърсотия и страхотна мизерия!

като у вас, нали? :)

и местните старци са виновни за това ли?? Да отделят викаш от пенсийките и да оправят мизерията...

Е то има ли една Бг гара, където да не е така. :(

Тази новина поне показва човещината, която сме запазили, тъй като тя е валидна във всяко отношение! Грижата за животните и пред Господа е добро дело.

Колко сме вярващи и праведни...

Аз не знам какво хубаво видяхте в тази новина.В нормалните държави добри хора веднага осиновяват животинките и им осигуряват хубав живот.Да подхвърлиш част от закускати си на бездомно животно тук е май най доброто,което се прави.

Хубавото е че тези животинки реално са осиновени от персонала на гарата и от редовните пътници ,осигурено им е храна ,топлина и ласка от хората ,защо да не е хубаво а и животните са се чувствали добре щом толкова години за били там.

Гара Меездра ... преди около 40 год. .... Ми едни лелки търчаха... и продаваха сандвичи(ммъного вкусни) ... директно на тези които са въ купето(ппрез прозореца ... ъф корс)

И сладолед имаше продаваха през прозореца и беше вкусен. А сандвичите бяха РСВ и си бяха гнуснички.

И аз си имам сантиенти от гара Мездра и града като цяло, но отпреди 15-20 години :) Тя си е все същата де, но се радвам, че се отнасят добре с животинките

Много сладка новина. Вдигна ми настроението и сега очаквам деня ми да бъде по-хубав.-Пожелавам го на всички, които прочетат тази история. Бъдете здрави, мили и усмихнати.

Много възбуждащо и подмокрящо четиво от сабале за всички недоклатени навремето стари моми кучкарки и коткарки- живи зарази по държавните ж.п гари! А защо само на ж.п гарите- може примерно вместо гвардейци пред Президенството, да се пусната двата коча на баба им Дора за да охраняват протестърския бивак от злият Бойко!

Комплексарските си изцепки си ги заври в г*за и тичай и викай УРА!

Друго си е викаш да четем новини за простите к*рви от обкръжението на банкянския бидон с лайна, толкова по-интересни са и такова благоухание се разнася...

Ей торба с лайна, живота на тези животинки е по ценен от твоето безмислено съществуване, генетичен отпадък....

По гнусно нещо което възхвалява немарливостта и липсата на грижа за бездомните животни не бях чела, вие серриозни ли сте?

Aбсолютно лицемерие! Първо го изхвърлили като стар тиган, сега ми ронят сълзи и сополи и се правят на добрдушни! Само българин може да е толкова фалшив!

никога не съм имала животно в къщи , но да подминаваш умиращи от тляд животинки - не знам какъв човекът трябва да си. Ако смяташ че не им място на улицата (дадто смятам и аз) - то ще те попитам, ти какви усилия приложел това състояние да се промени - поне един път да си извикал за болно животно зооорганизация? Ако знаеш че твои съседи изхвърлили ненужни котета на улица - дали си предприел някакви мерки спрямо тях? Или да плюеш и храчиш най -лесно и то на топлия диван

Никога не съм знаел, че му викат така на онова кученце, но определено беше като символ на гарага.

Мале ебаси мизерията е по тия Гари кога ше имаме нормално изглеждащи европейски железници и гари .....

Когато по върховете и по- надолу спрат да крадат за световно! БГ не е бедна страна; в БГ просто ужасно много се краде!

Как не съм знаел, да наръся парчета салам с отрова! Нищо, с Маца ще поправя грешката.

езика

ти си абсолютна грешка че съществуваш, скоро ще бъде поправена, пожелавам ти тръби дълбоко в гърлоро...боклук

Каквото повикало, такова се обадило. Не се чуди после от къде ти е дошло ....

само да кажа, че чевекът ,който можал да изръси тази глупост не може да бъде свестен като личност, не може да възпитае децата в доброта и грижа. Силно се надявам,че твои деца , когато остарееш, ще поискат твоя евтаназия , за да не ги занимаваш със свое смрадливо съществуване и да освободиш жилищна площ

Браво добри хора и повече такива новини

моля ви, научете се как се употребява “й”!

Приятно четиво - по детски наивно, на практика без нищо новинарско в него, но най запомнящо се от всичко, с което биваме заливани. И най-забавното е, че няма ни един политически или негативен коментар. :)

Есето ме накара да се усмихна!

Колко пъти съм стоял на тая гара и съм се прехвърлял или чакал влакове там, не е истина

Според мен автора е тръгнал в посока смяна на пола...

Вий пидалити съ надушвати виднагъ.

Пускайте повече такива новини, с тази криза и смърт :)

Този написан материал доказва,че историйте за животни са много поучителни и интересни, отколкото тези за хората.Да не говорим за политиците.Тях животните не ги интересуват. По-важното за тях е от къде може да се открадне.

ХА ХА ! Добре бе - яка история ! Добър старт на деня ! Благодарско !

че някой от местните ще го прочете и ще отиде да отрови котката. Тук сме България и тука е така ... за съжаление.

Негативизъм !

Хубаво написан текст! Уж простичко история - за куче, котка и една гара, но всъщност увлекателен разказ! Оставя усмивка, добро чувство и хубаво начало на деня. Браво на автора! Да пише!

Хубав и разведрителен материал. А не само ШОК, ЧЕРЕН РЕКОРД, КОВИД, МООВИД и т.н.

Много светла история, но има и тъжната й страна - изоставени , бездомни животни . Вярно че природа би трябвало да ги научи да оцелява, но толкова жалко става за тях. На мое попечение 10 улични котки - писах във всички възможни инстанции да дойдат да ги приберат и кастрират, нека после върнат на място но да не се увеличават нещастните животинки. Предлагах и да платя за кастрация на всички 10 животни. Никой не ме отговори - Екоравновесие, 4 лапи - всички мълчат

Супер поне към животните сме добри. Но да си представим,че България беше истинска европейска страна и гарите и всички учреждения бяха нови, а не от преди 70 години. Дали щеше да има Рошко вътре или Маца??? Питам аз. Просто в тази мизерия в която работят хората какво може да се очаква. Както в онзи виц : Какви са тези шарани на пода и наемателя казал: За влагата после ще говроим. Няма лошо всичко е розово живеем храним животните,но хората който са на улицата никой не ги храни, те не са прибрани в гарата нито никъде. Браво на животните те са по добри може би.

уффффффффффффф, и под тази история ли захвана да тролиш като на партийното ви събрание?! кой ще ни даде парииииии?! аман!

Бре! Хубава история, хубаво и грамотно написана, чудесно начало на деня в тия пандемични времена.... п.п. Да се надяваме ли, че с тази история за чудесни животинки ознаменуваме края на измислените истории за двуноги безсмислени боклуци тип "днес беше 1234 вечер на небивали протести, тълпата обстреля подуенската жп гара с обелки от картофи в знак на протест срещу лошото време".

Страхотна история ! Някак си се върнах във времето, когато вярвах в чудеса !

Това е опит за създаване на нов художествено-публицистичен стил, несъществуващ досега. Към журналистката, давай смело и с размах, има хляб в теб.

Читава новина, карат е да се усмихнеш и да започнеш по-добре деня. А такива животинки са си готини - ако си поне малко читав, им се усмихваш и животът става друг.

А хлебарката Пена почиства храната от пода.

Като не ти харесва,нека те страхуват тогава на другите страници!

Честно казано, предпочитам подобни новини пред преобладаващо негативните заляли всичко.