С бебе в самолет: Какво трябва да знаем?

Кои са най-важните аспекти, с които е необходимо да сме запознати

Обратно в новината

Коментари - С бебе в самолет: Какво трябва да знаем? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

рай: в самолета, вашето дете като по чудо се държи добре/спи през цялото време, докато другите деца държат да щъкат по пътеката и реват за щяло и нещяло. И си мислиш "не съм само аз, и на другите децата правят проблеми на обществени места / в транспортни средства... Но този път съдбата е на моя страна" :-)

Не разбирам защо някой "хора" държат да се мъкнат с бебета и домашни любимци по самолетите... Като имате малко дете изчакайте 2-3 години да попорасне и тогава ходете по почивки. Нищо няма да ви стане и ще си спестите кило нерви на себе си и на околните.

да живееш в чужбина и да се прибираш преиодично да видиш семейството в БГ, като в нашия случай. По темата - за кратки полети до 3-4 часа, взимайте полети в часове, в които бебокът обикновено подремва и си хапва - примерно в ранния следобед за да спи следобеден сън. Така се занимава с неща, които са му приятни, пътуването не го изморява, и на вас и на околните ви е по-спокойно. По-дълги полети не сме взимали с бебка, но предполагам, че би следвало да се заложи на нощен полет за да спи възможно най-дълго бебето.

полезно нещо, ако има възможост - особено за бебе след 1 годинка, да се изберат седалкаи на първия ред до преградата - там има доста пространство и детето си има своеобразна "стаичка" да си играе с кукли, книжки когато знакът за коланите е изключен, разбира се.

Полет от 3-4 часа е 10 часа с кола. Имайки предвид че трябва да си на летището 2 часа предварително и после се моткаш поне час събирайки багаж и излизайки от летището и наемайки кола, благодаря но ще мина цялото разстояние с моята.

от 3-4 часа е много повече от 10 часа с кола...

Домашен любимец ли? Защото без него характера ми се променя и ме избива на цинизъм и прочее неприятни работи. Когато съм с котката съм спокоен. Само от време на време соча с кутре нагоре и искам да ми дадат един милион долара. Шега почти последното, но реалността е че котката до мен съм силно неспокоен к заядлив, а с котката съм спокоен. Плюс че ми казва кога да заспя и кога да се събудя, защото след едни неща от преди 7 години мозъка ми е толкова променен че не усещам кога ми е уморено или ми се спи и карам докато буквално изключа и мина в безсъзнание. Също и не чувам определени неща които котката чува и ми сигнализира.

Откачалка

последният път си платих билет с повече място за краката и се озовах с бебе лазещо неперкъснато по мен и бащата беше много учуден, когато му казах, че ми пречи

на бащата, че му е позволил да ви "полази". Но разбирам защо е запазил седалките с повече място, и ние така се опитваме да правим винаги по възможност.

по- странното беше, че майката беше на седалките на следващия ред и си го премятаха през главите на хората

Дайте на бебето една ракийка преди полета, та барем заспи, че ми писна от ревящи, посрани и смърдящи бебета в самолета! Трябва да има отделна част в самолета за тях, където да ги събират всичките и там да се оправят. И не на последно място, в първа класа да не бъдат допускани. За коледните и новогодишни празници си купих билет първа класа, защото знам, че тогава тръгват всички с децата и става мармалад в самолета. Пльоснаха ми една с новородено на два-три месеца и ревящо като украинец. Казах на стюардесата да го разкара, защото съм платил тройна цена за да летя осем часа на спокойствие, а не да ми реве едно бебе на главата. След препирни я махнаха пачата, която даже не е имала билет за първа класа, ама я сложили там, че да й е по-широко. Стана отврат да се лети!

То си е отврат и да летиш с хората, които мъкнат за ръчен багаж торба Кауфланд и понамирисваш, но просто всичко става по-достъпно, за добро или лошо:)

предполагам нямате и не възнамерявате да имате никога деца? И по-добре. Ако бях на мястото на майката щях да доплатя за ъпгрейд първа класа (така и така е имало място) за да ви тормозя точно вас с моето бебе. Следващият път си сложете шумоизолиращи слушалки като сте толкова отворен, скъпи са но можете да си го позволите, предполагам, и нито едно ревящо бебе няма да смути височайшия ви сън.

Ти изрод ли си защо ще тормозиш хората

Е тормозещият, нахвърлил се върху жената, защото видиш ли дръзнала да лети с бебе. Пача била. Неговата майка може и пача да е била, най-вероятно даже е била като е произвела такъв дрисък за син.

а лайно. Едно време мъжете отстъпваха местата си на майки с бебета, тоя се нахвърлил на млада майка с пеленаче че му пречело бебето.

Стойте си на цървулските з седмици. До вчера само на каруци се возехте,днес на самолета.

Всички пасажери под 55 г. са с бебета, така да се каже. Носят си ги на специално пригодени за целта места с малки разлики. И реализират част от тях по време на полета в тясната тоалетна. Това брои ли се за статистиката поне? Да не говорим, че после реализацията помага за спокойствието и сигурността в салона...

или родителите са изключително прости и не могат да се грижат за бебето си, щом го качват на самолет или полета трябва да е живото спасяващ. Други причини да качиш бебе в самолет няма!

Не. Представяте си, че всичко е окей и искате да отидете семейно на море или на разходка в друга държава. Забранено ли е? Радвам се като видя млади семейства с малки бебета и деца да пътуват, а не да рп на робуват на старите разбирания да не мърдаш от вкъщи Х дни, месеци, седмици :)

Тапи за уши и да държиш под око стюардeсата/стюарда по-специално тея дето развозват питиетата...:)) тва за околоните. За родителите да се запасат с гьонсуратлък и непукизъм:)

Винаги ще се намери някой да помъкне бебе в самолета. Така мъчи и детето и останалите в самолета.

Да, бе. Гениално. Заради евентуално нарушение на режима при пътуването за един ден, няколко дни преди това започнете да нарушавате режима му, за да го подготвите..!...? Тая чете ли какво пише и мисли ли изобщо.

Именно за да не се нарушава. Наистина е полезно и понякога крайно необходимо да се измести спане или хранене на бебето с 30-60 минути, за да не се окажете с гладно бебе на опашката за качване. А при пътуване на далечни дестинации с друго часово време, също понякога се налага адаптиране - ако е планирано от преди пътуването, става по-безстресово за бебето.

С бебе в самолет е най-важно родителите да си затварят устите, че са много по-дразнещи от бебетата.

Това умря с ковид шалмата, само циганите пътуват със самолет в днешно време

И да пламувате все нещо ще забравите или ще се обърка. И най важното е не обръщайте внимание на разни мрънкащи пътници. Винаги има, от опит ви го казвам.

И с право. Когато пътувам с моята котка на излизане от самолета стюардесите ме питат как така не са разбрали че има котка на полета, а едно тъпо бебе пречи на половината самолет. Имайте предвид че котката ми е сервизно животно и не седи в клетка по време на полета. За родителите - винаги ако успеете си взимайте място на средна редица, тед до преграда за да можете да ползвате кошница (bassinet), за бебетата е много по-добре така

Откачалка която прави свободни съчинения.