С рокличка за 72 лв. на бала, но с големи мечти: Борбата на Гери въпреки мускулната дистрофия

Участничката в конкурса на Dir.bg "Най-красивата абитуриентка" трогна стотици в социалната мрежа, които ѝ пожелаха успех и я поздравиха за смелостта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успех, мило дете. Бог да те пази и дава сили, въпреки страшната диагноза. А до рекакцията на Дир - моля коригирайте заглавието! Момичето е прекрасна рокля, а не с някаква си “рокличка”. Това звучи меко казано обидно.

Браво на детето. Дано Бог му помага и да намери лъч светлина който да е води напред. А държавата ако има такава може да изгони някое нищоправещо бюрократче уредено от вуйчо владика и да даде пост на нея. Сигурен съм че ще се труди и справя отлично.

ВРАВО!

Браво за куража, мила Гери. Дано успееш във всичките си мечти и начинания!

Браво на детето! Момичето изглежда много по-елегантно от другите кифли с надутите джуки и цици, с изкуствените букли и мигли, които публикувате в "Най-красивата абитуриентка". За тиарите и татусите няма да говоря защото там е мината всяка граница на нормалност.

Дерзай, прекрасно момиче! Бог да ти помага и винаги да бъдеш под покрова на света Богородица. Днес четох, че скърбите не са, за да ги осмисляш и да търсиш защо са се случили, а да ги преодоляваш. И не роклята прави човека, а човека прави роклята. В тази рокля ти си много по-красива от други в рокли за десетки хиляди. Браво и на ВТУ, които преподават уроци по човечност!

Най хубавата абитуриентка.Има моя глас.Бог да я благослови!

Жажда за пълноценен живот! Браво! Герой!

Браво! Чудесно мило и умно момиче. Роклята и ти сте прекпасни! Желая ти много успехи!

Успех!

Страхотен характер. Рядко се среща. Да е щастлива!

Рядко се срещат толкова достойни хора като Гери и Пенка. Въпреки трудностите, запазват човещината, морала и достойнството си. Успехът на Гери е неизбежен.

Браво момиче! Не е важно роклята за колко пари е, ако нямаш душа :) Много успехи!

Joe69

Ех каква тегава съдба... Успех мило момиче и дано медицината се развие и ти помогне!

Браво! Успех във всички начинания! Не мога да се сдържа и да не направя сравнение с Кристиан Николов - убиеца на Милен Цветков. Близки по възраст, съвсем различни по мечти и стремежи. Гери се бори, за да научи повече, да постигне повече, да се справя сама. Кристиан яде парите на мама (евентуално - и на тати), "бори се" да има луксозна кола, дрога, алкохол, партита и бурни преживявания. Аз съм на страната на Гери! Няма значение, че нейният живот сигурно е твърде скучен за Кристиан.

Какво като роклята е от 72 лв., бе? На това ли трябва да се наблегне?

Прекрасната, малка Гери и всеодайната и майка ни показват какво е храброст, смелост и истински героизъм. От цялото си сърце ги прегръщам - дръжте се момичета, доброто ще дойде!

Дано успее да живее дълго и щастливо.

Момичето и майката са невероятни. Браво и на двете. Големи характери. Моля за линк към снимките на детето ... Искам да гласувам за това дете.

Може би защото всички харчим повече пари дори за един обяд или парфюм, а за някой хора това е богадство, здраве и събитие в техния живот!

Не роклята прави човека!!! Късмет!

Прекрасна девойка.От сърце й желая здраве и мнооого усмивки

Мило момиче, скъпо сърчице, дерзай, сбъдни мечтите си! Ти си най-красивата абитуриентка, макар и всяко цвете да е красиво.

Нека този път тя спечели конкурса. Нека покажем, че има сила по велика от суетата.

Милата , дано е щатлива

Къде да гласувам за това момиче? Искам тя да спечели, не някоя без мозъчна девойка в рокля за няколко хилядарки, на която мама и тати ще купят вси8, включително диплома за висше образование. Дайте линк!

Момичето завършило с триста зора и т.н. той нашия готованец искал линк. Ауе ей я се скрия някъде или вземи поука

Радвам се че поне под този пост няма негативни коментари!! Страхотно момиче! Успех в живота!

Попътен вятър на това невероятно момиче и смелата й майка. Има такива хора в тази държава, че ме изпълват с гордост, заради силата на характера си и необятната им любов.

Бъди много борбена , прекрасна си желая ти много щастие и успех.

Душичка....

Евала на момичето. Само на пред и не се предавай

Не виждам разлика между тази и коя да е друга рокля! Късмет и здраве на момиечето!

много нежно и стои розовата рокля..тъжто е наистина успех и желая

Извинете но тя е в пъти по- хубава от разни зверове и вулгарни Миски с надути цици и устни и вид на кукли за забавление..това е нашия "хайлайф" ..Дано се открие някакво лечение, ако беше изправена и нормално ходеща щеше да бъде много нежна и красива и сега е такава...това искам да виждам

Пичага пожелавам ти никога да не се срещаш с тази диагноза .

Красавица! Дано след някоя и друга година се намери лечение за това очарователно момиче.

Така е, разлика няма! Ама защо майката въобще споменава цената на роклята, така дискриминира момичето! Най-често родителите са тези,които дескриминират децата си!

Ще цитирам Армани (по памет): "Елегантността не е да се набиваш в очите, а да останеш в паметта." Браво, моето дете! Прекрасна си! Изискана, елегантна, красива. Възхищавам ти се от сърце и ти желая успех.

Практичен избор на образование, но не спирай да мечтаеш и да се бориш за медицина! Обзалагам се, че ще можеш НЕ да се пребориш с тази наука (както много други), а ще се справиш с нея! Медицината има много изражения и приложения, в които ти ще успееш да се справиш, дори и в България! Май само таксите биха те затруднили, но може и да греша! Може и медицински университет да те поощтри! А света е пред теб! Бъди жива и борбена! Успех

Браво, момиче ! Ти си за възхищение, а не напомпаните със силикон "кифли" с джуки, ц*ци и без грам мозък. Успех, мило дете, успех и късмет, с каквото и да се захванеш. От сърце ти пожелавам да сбъднеш и най-дръзките си мечти. Адмирации и за Вас госпожо, прекланям се пред майчината Ви сила.

Не мога да разбера какво значение има колко ти струва роклята за бала?! Можеш да си елегантен и за никакви пари и обратното пълна скръб за хиляди левове.. Безкрайна глупост според мен са тези ширещи се изхвърляния за баловете.... Ок, бъди елегантен, но не парадирай, защото за всеки интелигентен човек си смешен. Пръскането на пари не компенсира липсата на други постижения... Възжищавам се на момичето, само напред и нагоре!

ГОЛЯМО БРАВО! Прекланям се пред несломимата ти вяра, красиво момиче! Бъди все така борбена, целеустремена и позитивна, красива Гери!!!!

,,Боже,колко мъка има по тоя свят, боже''- с тези свои думи Йовков описва колко тежък може да бъде живота понякога. Огромно Браво за момичето и майката . В такива моменти осъзнаваме как нашите проблеми са нищожни пред такова страдание.

Фитнеса лекува всички болести. Много хора да са били отписани ,но фитнеса ги възстановява. За момичето трябва занимания в домашни условия с подходящ човек. Парализирани наполовина са бягали само два месеца след започване на фитнес тренировки. Сред трениращите фитнес няма болни от рак,тумори и диабет.

Ако не бяха казали цената на роклята, нямаше да се разбере изобщо. Вероятно майката има комплекси относно финансовото си положение, за да се чувства зле, че само толкова е заделила, но трябва да знае, че дори да е само за 72лв. пак е в пъти по-хубава от много тоалети за хиляди левове. Отделно БРАВО за това, че дори е отказала предложенията за финансова помощ. Има изроди, които симулират болести, за да смучат пари, а тя казва директно, че лечение няма и дори да съберат пари, няма да помогнат. Това ако не е достойнство, не знам кое е? И накрая, БРАВО на ВТУ. Дано и други университети да се поучат от техния пример и да помогнат и на други болни хора в страната! Не бях чел скоро толкова трогателна и толкова положителна новина! Дано да има и други такива!

“Рокличка за 72лв” ! Тия простотии с баловете и рокличките ги има само в България. Много важно колко струва роклята. Успех на момичето !

Заглавието в частта за рокличката звучи унизително, като че ли има правило да си с рокля зя 2000 лева на бала

В грешка сте, че е само в България. Монреал Канада също има голямо дирене на маркови дрехи, при това не говорим за българи

Момичето е завършило Математическа гимназия, което автоматично я прави по- човек и по- умна от 99% от аудиторията тук.