Класираха най-вкусните салати в света

През летните месеци консумацията на свежи зеленчуци и салати се увеличава с четири пъти повече в сравнение с останалата част от годината.

Обратно в новината

Коментари - Класираха най-вкусните салати в света | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

знаете ли колко ме интересува класацията на салатите? - никак. За мен са добри според сезона - верно,че сега по всяко време има всичко, но ако не са сезонни не са вкусни. А салата само от печени червени чушки с филийки от червен лук и магданоз? А салата от кисело зеле с чепвен пипер и олио? Салата домати и мацарела е лесна и вкусна, но доматите трябва да са български.

съм любител на шопската - всички я познаваме. Слагам главно печени чушки, но и сурова-зелена на тънки жулиени. Тогава получава и от двата съвсем различни вкуса. Наздраве. А къде остана салатата "Цезар", която се споменава в романи, във филми -много често.

Всепризнатата апетитна, свежа и лека САЛАТА, незаменимо мезе към изстудена хубава ракия в летните жеги е класическата шопска салата от български градински домати (не парникови), малко стар лук, краставици, печена чушка + малко люта, поръсена с настъргано сирене. Всичко останало може да служи само като допълнение, не е подходящо за приятно мезе и е редно да се консумира ЕДИНСТВЕНО ако няма шопска или доматите не са български!!!

Я да питам, като толкова много обичате шопската салата: С печени чушки ли се прави или с пресни?

И с двете, както дойде.

с печени! Ако е шопска, да е шопска. Тази е пресните чушки е шопска салата по нашенски :).

ХА ХА ХА Наш Ганьо си знае шопската и това е! Друго не признава ХА ХА ХА

Ами тя си е много вкусна шопската салата, защо да не я харесваме. Мога да изям огромни количества от нея сега лятото. И нито ще надебелея, нито на здравето ще навреди.И другите изброени са вкусни не е като да не сме ги пробвали, но за мен номер едно си остава шопската, проста, лека, свежа и вкусна.

Наистина шопската е номер едно ,но при условие ,че се прави със истински ,селски домати и краставици ,печена чушка която дава страхотният вкус ,не сурова и разбира се ситно настъргано хубаво сирене ,без значение какво е .

А между другото капрезе може да се побългари успешно с хубаво мазно овче или козе сирене вместо моцарела ,лично на мен така повече ми харесва.

под ИСТЕНСКИ, аз разбирам БЪЛГАРСКИ! не че другите не стават, но като знам, че французите след като опитат наш домат остават с едно VOALA

няма нищо по-вкусно от една хубава овчарска салата :)

1.Шопска 2.Зелена Другите си ги яжте вие!

3.Kьопоолу

4.Снежанка

Наш Ганьо пак се вре и кряка - шопска , та шопска...

Много се ядосвам , когато на шопската салата казват "гръцка"

Ами недей, защото всъщност е комплимент за "шопската" :)

шопската салата е изобретение на Балкантурист - ситно нарязани застояли зеленчуци покрити със настъргано сирене та да не се виждат

между нашта и гръцката има съществена разлика така че само ама много тъп човек може да ги сбърка

От къде ги копаете тия класации бе? Ако ти салати ги наречете вкусни, аз трамвай да стана! От едно Капрезе например, преди 2 години щях да се натровя и то много лошо! Ама моля ви се, какво да очаквам от класация правена от български сайт?!!?

от капрезе има вероятност да се натровиш, ако си го гарнирал с 1 литър ракия

Точно ракията, но в по-малки количества предотвратява хранителните отравяния.

ЪЪЪЪЪЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ БОГУ Къдьей наш'та шопска салата 'е ?! Нас българити за нищу нъ нямат...

TIREX

шопска с козе сирене печена червена чушка варено яйце краставици домати магданоз,маслина зехтин.

Е, тя вече е много далеч от шопска тази салата :)

TIREX

ааа козите се мъжки по шопско и затова далееч :)

вареното яйце е в овчарската салата

Капрезе и на мен ми е любима салата. Но с биволска моцарела.

никой не е написал: моцарела от краве мляко

angoabg

оригиналната моцарела се прави само от биволско мляко