Коментари - Само есенната смяна на часовото време води до увеличаване на нарушенията на съня | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спим си като пор по секо време и ич не ми дреме! Час напред, час назад, като ми звъни будилника ставам, ако не звъни спим! Кой има проблем - да оди на психолог!

Евалата, и аз съм така! Ебати лигавщините, лигльовщините и тръшканията. Да има смяна на часовото време forever!

Нормално е астрономическото време- зимното време!

Кое точно му е нормалното?

Часово време е идеално, особено с деца. Лягат със залеза и стават с изгрева (поне тук в Белгия се пада така - слънцето залязва в 9 и изгрява в 6 и нещо). През зимата се будиш в тъмницата и едвам се измъкваш от леглото.

Абе на мен ми е чудно много ли страдат Сульо и Пульо като отидат на екскурзия в друга държава с няколко часа разлика? Ми ако страдат от смяната на това като отидат и пак страдат от връщането в България с нашето си часово време, що не вземат да забранят екскурзиите в държави с различен от нашия часови пояс? Питайте някой хипохондрия дали е болен от нещо и той просто няма да млъкне да разправя, от колко много болести страда.

Колко удобно ! Подготвят ни за перманентно лятно време кати в Беларус. Хем капиталистите печелят от пестенето на осветление, хем запушват устите на противниците на смяната на времето.

Че то си е много по-подходящо лятното време за съвременните условия. Да не говорим, че е в пъти по-подходящо за южна държава, като нашата. Онези на север не им дреме, те имат кратък ден през зимата така или иначе и много дълъг през лятото, чак не се стъмва.

Пълни глупости! Попитайте екипажите на самолети и кораби които постоянно сменят часовите времена. Като си изморен - спиш, като се чудиш какво да правиш - времето ти е виновно.

Имаш един час повече да се наспиш, вместо 8 е 9 и водило до нарушаване на съня. А стига! А смяната с лятно часово време - вместо да е 7 е 8 и имаш чувство че си проспал света и имаш да догонваш. За протокола зимното часово време е нормалното. Да се знай!

Вместо 9 е 8 исках да кажа

Няма "лятно" или "зимно" часове време. Една измислена "технология", за да се изкарват повече пари. По-малко от половината планета прибягва до въртене на стрелките. Човека се изсиси до ниво на инфантил - върти технически стрелки на часовник, без да знае какво причинява това, само заради едни спорни 5% ползи. А никой не говори за отрицателните последствия. Прочетете за генезиса на тази прехвалена "политика" и ще оставите идеята като лош навик.

Това не е вярно, че няма хора на които да им пречи преминаването от зимно към лятно време. И в двата случая това преминаване, дава проблеми на хората. Трябва да се спре. Най-добре да си остане с астрономическото часово време. Стига психологически стрес.

Няй-добре е да се остане на лятното. То е много по-подходящо за съвременните условия на живот с късно лягане и късно ставане.

Ами значи оставаме си по лятно време... Само комунистите предпочитат това измислено зимно време,през което денят ти е час по-къс... Ама като Москва така им нарежда няма как да е инак....

Така е! Комунистите са виновни! :-) Както и Путин!

Изовдът е един. Оставаме си на лятното време и си свиркаме. :-) То и без това е 100 пъти по-подходящо за съвременния живот.

Абе стига сте писали глупости. Току-виж някой повярвалма простотиите, които се бълват.

Реално зимното часово време е и нашето биологическо време....

Реално няма нищо вярно в това, което сте написали. Биологичното време е свързано с изгряването и залязването на слънцето и режима на спане. Никой в днешно време, НЕ си ляга, по залез слънце и НЕ става по изгрев. :-) Зимното време е също толкова измислено, колкото и лятното, колкото и всяко друго време избрано от хората. Дали в 12 или в един слънцето ще е най-високо на хоризонта за природата няма никакво значение. Има сямо за хората.

Най-добрия коментар, чест и почитания!