Сбогом на всички кралици

За първи път от 900 години датски владетел се отказва от престола

Обратно в новината

Коментари - Сбогом на всички кралици | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много са ми смешни като се изтипосат в тези униформи с куп медали. Кога за последно Дания е водила война?

оноди 2 г-за. Народна мъдрост

Ми….. чао щом се налага

И сега Таснанийският гявол консорт ли ще бъде?

Маргарете II беше най-величествената и човечна кралица на съвремието. Поклон.

кой бил крал - крал. Панаира свърши.

Безполезни търтеи!!! Добре че има тъпанари да ги търпят и хрантутят!

Грешите. Монархията е институция, която гарантира курса на държавата, дори при смяна на правителства и в безвремие, каквото примерно ние бяхме изпаднали. Монарха има силна роля във външната политика, в дипломацията и не е еднодневка, както повечето премиери и министри.

Съгласна съм единствено с това,че не са еднодневки.Освен това са и дълголетници,което освен с безметежния начин на живот,лишен от стрес,едва ли може да се обясни с нещо друго-всички монарски да са генетично програмирани за дълъж живот?Но бих искала да ми дадете поне един пример в който монарх се намесва при липса на правителство или парламентарна криза, и взема решения някакви в този момент?Освен представителни функции,монархиите нямат никаква друга роля и значение.Няма лошо,но да не преувеличаваме значението на тази остаряла за времето си форма на представителност!

В ОК нищо не става без подписа и думата на краля. Там е институция. Всичките 53 държави от общността го приемат като монарх.. Да не говориме за Канада и Австралия и още доста територии, където също е монарх.

В УК кралицата подписва правитеството да встъпи в длъжност. За Дания не знам, но със сигурност имат тежест в политиката, била тя външна или вътрешна. Всички се съобразяват с тях.

За парламентарна монархия ли говориш?

В Дания изпълнителната власт принадлежи на правителството, но монархът назначава премиера след консултации с партиите. Кралят е главнокомандващ, глава на църквата и подписва всички закони.

Какво значение има след като мссоните управляват почти цял свят? Щом всички се подчинявст на масоните, за какво е тая монархия? Те са същите като президентите и министър председателите - сложени са там, нямат права и неграмотните хора или ги мразят иши ги харесват заради задкулисните масони, които управляват държавата от америка.