Родителите вече не възприемат семейните ваканции като почивка

Близо една четвърт от съвременните родители вече не възприемат семейните ваканции като почивка и предпочитат да оставят децата си у дома, сочат резултатите от проучване, направено от sunshine.co.uk.

Обратно в новината

Коментари - Родителите вече не възприемат семейните ваканции като почивка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

винаги сме ходили на екскурзии и почивки с двете си деца..но си беше малук ад,почивахме си след като се приберем у дома,тръгнем на работа,а тях ги изпратим за 1-2 седмици при бабите.обаче истински го осъзнаваш,когато децата пораснат и напуснат семеиното гнездо. и когато започнат да ти липсват-тъгуваш за отминалото време.

По тази логика ние с мъжа ми изобщо не сме почивали от 12години /дъщеря ни е на толкова/! :) Ако не сме заедно с децата, за нас удоволствие едва ли ще има.

зависи кои и къде почива. на нашето черноморие никога не мога да си почина така, както в анталия без значение с дете или без. съгласна съм, че родителите имат нужда и от време за себе си, но засега предпочитам да вземаме детето с нас по почивки, а да си 'наваксваме' с ергенския живот по време на ваканциите, когато то гостува на бабите си или е на лагер с връстниците си.

Големи лицемери сте. Психолозите отдавна са установили, че младите родители трябва да имат малко време съвсем сами. Това няма нищо общо с обичта към децата им. Почивката с децата е освежаваща, когато са по-големи. Това, което прочетох до тук е вярно само за хора, които през цялата година са ги поверили на баби и гледачки и това е времето, в което разбират колко са пораснали и поумнели.

Идеалният вариант е (и познавам хора, които така правят) две почивки - едната с деца, другата - без :)

Родителите стават все по- големи егоисти.

А така! Зарязвайте децата на баба, че да си починете (от тях?!). Пък после питайте "къде сбъркахме?"... Ами като от малки свикнат, че са нежелано бреме за мама и татко, какви очаквате да станат?!.... Да имаш дете не е като да си купиш плюшена играчка от магазина. И да се фукаш със скъпа количка и маркови дрешки за наследника. Трябва и някои жертви да направиш, както навремето са правили нашите родители. И както го правят немалко родители и сега....

Gal

предполагам нямате деца.....

Не знам дали има деца, ама доста истини е казал. Само за информация - аз имам две деца.

Най хубавото и добре изкарано време е това което човек прекарва с децата си. Няма нищо по-важно в тоя скапан свят!