Сериалът "Чернобил" грабна 3 награди "Еми" (снимки)

"Игра на тронове" пък бе обявен за най-добър драматичен телевизионен сериал

Обратно в новината

Коментари - Сериалът "Чернобил" грабна 3 награди "Еми" (снимки) | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, тука са специалистите! Браво! Тези, които присъждтан "Еми", нищо не разбират от кино. И НВО също. Тука е голямата работа!

Сериал изтъкан с политика и инсунации ...естествено ще го рекламират ... на следващата година да направят сериал за бомбите над Сърбия с обеднен уран ще обере и оскарите сигурно ... смешници с тъпи сериали

От мен нито Еми, нито Меми би взело това творение. Просто защото информацията е силно изкривена, на моменти и до своята противоположност... Например - гледал съм преди време документални снимки, как в командната зала всички са с противогази и с леки защитни облекла, а не по престилки и шапчици, както ги представят на лентата... Един вид ги изкарват абсолютни загубеняци и невежи. Виж, ако гледаме на това като на някаква художествена самодейност, на актьорска игра и т.н. - да, добър е, но по този начин се промиват мозъците на много не особено запознати хора, като авторите създават внушението, че разказват едва ли не историческите факти такива, каквито са били. Нещо като "Титаник" с Ди Каприо...

Разбирам желанието на пропагандистите, но филмът е дълеч от истината. Смешни са и възприятията на бургерите и цялата западна средна и ниска класа за които е правен този филм, че и награда си раздали Ако във филма нямаше по двеста грама водка за отскок по време на работа нямаше да е автентичен филм, нали. Ако висшия съвтски функционер не покаже жестокост и глупост като онази че ще заповяда да изхвърлят ядрения физик от хеликоптера ако не каже как действа атомната централа няма да е автентичен нали. Отделно някаква живяла на времето там използвана за консултант едва е спряла великите сценаристи да дават как руснаци и украинци ходели с тийшърти/тениски нещо непознато по това време там, защот всички ходили с потници. Изобщо западнязци да правят филми за Русия е смешно и трагично, колкото и да се стараят да го докарат изпускат главното, защото просто не разбират руската душевност, а човешките отношения базирани на другарство и саможертва не могат да бъдат разбрани от тях по никакъв начин.

Ти си дЪлеч...

Гледах сериала, наистина е вздействащ и не ми е никак трудно да повярвам, че се е случило така. Говорих и с много хора от Западна Европа за това какво са разбрали от сериала, защото има голяма разлика между това, което ние виждаме и те виждат. Ние искаме да знаем какво точно се случи, каква е била опасността, кой какво е направил и т.н. Ужасяващо е за нас степента на тази катастрофа и най-вече какво можеше да бъде, ако тези дали си живота, не го бяха направили това. Повечето западни европейци, скоито разговарях, не виждат това! Те виждат колко е бил зъл и слаб СССР да се справи с този проблем. За тях това си остава проблем на СССР. А че е можело и тях да ги изпържи и че хора са си дали живота, за да не се случи това... не е важно. Важно е, че руснаците лъжат и не трябва да им се вярва. Затова режисьорът говори за лъжата като тема на филма. Мен лично от това ме боли. Истината е, че даже и да бяха подвили крак и да бяха пели Год, сейв дъ куин и да бяха али бургери, тогавашните лидери пак нямаше да могат да направят нещо по-различно. Никой навремето не е бил подготвен да посрещне подобна авария. Тази трагедия не е просто грешката на един отдавна отминал строй, тя е и човешка трагедия. Ревахме за Париж, за Амазония, за Чарлитата... но за хората от Чернобил, нито сълза. Само награди срещу лъжата....

само страдал разбира страданието, аз не съм удивен...

Гледах сериала и други документални филми за АЕЦ Чернобил, и се питам: Защо не сработи никаква електрическа защита/има много защити ,,изключваеми и неизключваеми,,/ не е възможно реактора да работи в такива междинни параметри и да не сработи защита...освен ако предварително не са били елиминирани /заклинени изходни релета/...темата е много дълга...

Оператор на щита ли си или друг вид персонал в АЕЦ-а?

Дежурен СО СКУ

Лъжата „Чернобил “ филм на Джордж Сорос винаги ще е с награди макар да е Лъжа !

Баи Симо, не си гледал филма нали? Но даваш експертно мнение. Филмът е страхотен, и е направен за хората, които са си дали живота за да не стане световна катастрофа. Но ние си лаем за Сорос, Морос и илюминатите дето требят богоизбрания български народ.

Впечатлен съм, изгледах го целия сериал добра актьорска игра, за 100 % процента истиност в предадените събития не мога да кажа, каквото е достигнало, като информация до нас и това, което пише в нета и тук се припокриват, за някои от по& възрастнте може и да е преувеличено, но факт е че е въздействащ

Всички които казват че сериала бил пропаганда демонизираща Русия/СССР, явно изобщо не а го гледали. Нито Руснаците, нито Горбачов или останалите комунистически лидери са демонизирани и представени като лоши хора там. По скоро серияла показва недостатъците на комунистическата система. Горбачов сам каза през 90-те, че Чернобил е една от основните причини да разпадне СССР, тъй като е много показателен за неадекватността на системата

След Фукушима не съм забелязъл някой да разпада системата. Явно е доста адекватна системата щом и досега не знаят какво е станало.

Чернобил е плод на идиотски експериминт, а Фукушима на куп конструктивни грешки.

Фукушима гръмна поради цунами, а Чернобил от простотия и свръхсамонадеяност.

Дълги години истината се криеше . Старателно. Елитът ядеше отбрани храни. Докато ние папкахме марули като кокошки - ех как избуяха тогава, едни зелени и хубави, напоени с радиационен дъжд.

Точно вчера се занитих и го изгледах онлайн. Абсолютно точен и правдив. А ние марширувахме под ситния майски радиационен дъжд тогава за 1 май. И никой дума не каза. Никой. Докато не започнаха да гърмят западните медии!!!!!

Това са седесарски лозунги. На 1ви няма облак над България, нито специални марули. И въобще засегнатите страни са Беларус, Дания и други в тази посока. Да, номенклатурата имат специални магазини. Сега Ако се замислиш - пак едни са по-специални, други не толковА.

Всъщност, филма съвпада на 99% по това, което пишат руски ядрени експерти в книгите си написани по този въпрос, и които аз в качеството си на ядрен инженер съм прочел. Така че, русофилистряците просто не са в час по въпроса, надявам се да получат нещо за труда си въпреки тъпотата , която са написали.

не оспорвам автентичността на сериала, но ти си "ядрен инженер" колкото аз съм капитан. Това, че си неграмотен те издава.

Не ми пука ти какво мислиш че съм или не съм, не ти ми плащаш заплатата. Нито пък това е темата на коментарите, а автентичността на сериала.

Може и да си ядрен физик, но на много ниско обслужващо ниво. Спомням си преди време един подобен цървул от някакво село се пишеше ядрен физик специализирал в СССР.

Ти, цървулиращия и другия, горния (ако не сте един и същ) как прецени дали той е или не ядрен физик? Филмът е 100% автентичен - това се знаеше преди 30 г. когато руски колеги дойдоха и разказаха в катедрата на Цветан Бончев по ядрена физика на ФзФ какво се е случило! После твойте приятели и работодатели го викаха в следствието и му казаха да внимава и да не разправя наляво-надясно какво е измерил с дозиметрите! Повдига ми се от недоматени ченгета!

Толкова ли не можете да вденете, че с тази статия отново продължават да ви насъскват един срещу друг? Българин срещу българин! Искат да ви накарат да се хванете за гушите и да ви гледат сеира.

въпрос на гледна точка. за мен е мислещи хора срещу тъпанари. а отношението ми към тъпанарите е наднационално...

Еми щом е наднационално гръмни се нищо че си джипси

Обикновено тъпанарите не разбират, че са тъпанари.

Ще грабне разбира се нали е скъпо платена пропаганда за демонизиране на Русия :)

лапкай радиация, ако е руска е полезна....

Ти си се налапкал вече нали расово джендърче

И до момента остава загадка с каква цел е създаден този сериал. За чисто безкористни подбуди и дума не може да става. Най-правдоподобният е, че това е лоби, които не желае да се строят руски АЕЦ в други държави.

правиш филм, печелиш пари , ако филма е добър, а той явно е... очевидно не си твърде умен...

Дано си гледал чудесния филм "Версия пеликан" с Дензъл Уошигтън и Джулия Робъртс. Намерих време да направя нещо подобно четейки купища коментари и статии в чуждестранни сайтове. Не отричам, че сериалът е много добър и не поставям под съмнение качаствата му. Аз също си мисля, че никак не си умен щом за теб всичко е печелене на пари

Сериалът е създаден по романа на Светлана Алексиевич "Чернобилска молитва" - цитирам "...разказ за системата, която не смята човека за ценност..."

система смята човека за ценност? Тази, която го праща да рови по-кофите за да преживее или тази, която те лекува, образова (да кажем безплатно) и ти дава самочувствие на можещ човек.

Чернобил за сега е единствената авария с разпръсната активна зона на работещ реактор. Това събитие ще остави следи дори в геоложкия летопис на Земята, подобно на метеорита избил динозаврите.

бях там,ако не бяха руснаците,укрофашистите нямаше да могат да се справят с аварията,която си беше чист саботаж,много вече не искаха да бъдат равни,а искаха да станат олигарси,както и стана в БГ-то

Истината е, че Западът помогна с финансиране за изграждането на саркофага.

недей лъга бе,тогава Рейгън искаше Украйна да се отцепи от СССР,Нагорни Карабах,Осетия,чеченските атентати,муджахедините,сега всичко им се връща на пиндосите,превърнаха се в мизерници-хайдуци

Много добре беше направен сериал. Кога ще направят същия за най-голямата авария на АЕЦ, тази във Фукушима?

Във Фукушима няма такава драма, защото нямаше замитане и прикриване.

кой е замитал бе,вечерната емисия даваха кадри,на седващия ден ни събраха на оперативка и ни предложиха,ако искаме да си ходим,западняците бягаха по бельо,и се излъчваше по телевизията

когато жертвите станат колкото чернобилските. за сега са само 40....

Ти мозък имаш ли?! Жертвите са 1/4 от земното кълбо! Дотам е стигнало изтичането на радиацията през океана! Да не приказваме,ч е цяла япония е облъчена! Тепърва ще започнат да излизат жертвите наявя!

А да припомним ли жертвите от Хирошима и Накасаки? Там не бяха от авария...

Обикновено Чернобилската авария се приема за най-тежката авария в историята на ядрената енергетика, като наред с аварията на АЕЦ Фукушима I от 2011 година, тя е едно от двете събития от ниво 7 по Международната скала за ядрени събития. Не се усуквайте, мили руски тролики, Чернобил е first!

Всъщност единствено достоверно пресъздаден образ във филма, може би, беше този на Горбачов. Образ на отявлен глупак и лицемер.

Михаил Горбачов е най-великата личност в човешката история изобщо! Благодарение на него се осъществи мирен преход на СССР и Източна Европа (без малоумните сръбски националисти) към демокрация, благодарение на него можеш спокойно да плещиш всякакви простотии без страх от санкции. Ако вместо него беше дошъл поредният Брежнев, Черненко, Андропов и досега щяхме да сме по-близо до Северна Корея, Куба и Венецуела отколкото до Западна Европа и любимите ти САЩ!

Благодарение на този мирен преход на отявления негодник Горбачов само в бившия СССР избухнаха около 20 военни конфликта и от тях, включително глад и болести си заминаха без време няколко милиона. Само в България в периода от 1989-до 2001 от глад, болести и бедност си заминаха без време поне половин милион възрастни хора. Но те според новите ни началници са комунисти и трябва да измират. И това ако не е циничен фашизъм.

Е то когато не върви скъпо платената пропаганда, виновни са руските тролчета.

Като филм не е лошо направен , но винаги опитите на краварите да правят филми за Русия са жалки провали.Опит за жалка пропаганда , маскирана като "художествена" продукция.Да си гледат гетата , чернилките , масовите разстрели и дрогата и да не си врат гагата в руските работи.Душевността на руснака няма нищо общо с безотечественика от краварника, мислещ само за задника си.

Масови разстрели? А, между другото - направи си една справка, къде се употребява най-много хероин в света.

Руските тролчета да спрат да пишат врели-некипели. Пет-шест човека. За по-младите да кажа - така беше преди 1989 година. Лъжи, машинации и демагогия - времето в което живяхме, времето на диктатурата. Диктатурата на пролетариата. Не им вярвайте на нито една дума - само лъжи.

А в любимите ти САЩ - лъжи, машинации и демагогия са ежедневие от около 200 години насам! Кой уби братя Кенеди, Мартин Лутер Кинг, кой взриви кулите в Ню Йорк, защо бяха нападнати от САЩ без резолюция от ООН Ирак, Сърбия, Афганистан, кой организира шарените революции в Украйна, кой укрива истината за влиянието на ГМО или добива на шистов газ върху хората, кой насажда джендър-идеологията, къде са тия Скрипали та сами да разкажат какво им се е случило ...

САЩ не са ми любими, Психо...България ми е любима. И изобщо защо лаеш срещу САЩ, когато говорим за Русия? Знаеш ли защо - Америка е големия психологически комплекс на Русия. Недостижимата Америка... И знам как се наричат вождовете на диктаторските режими. За диктатурата говоря. На пролетариата.

То бива промиване ама на накои са промивали с кофата 45 години.

Еми днешната пропаганда е на светлинни години от предишната. Огромни инвестиции и меки внушения имитиращи действителност. Факт е, че от "огромната трагедия" в Чрнобил са загинали пет-шест човека. Всичко останло са спекулации и пропаганда колко лоши са руснаците. Вечна слава на загиналите герои, които спасиха с героизма си много хора. Благодарение на добрата организация, жертвите са нищожни, това ако се беше случило другаде щеше да има анихилация.

Ако беше гледала сериала, щеше да знаеш, че той е точно за възхвала на героизма на ликвидаторите и в никакъв случай не е направен да унизи руснаците, украинците и белорусите. Колкото до загиналите пет-шест човека - ето това вече е пропаганда, при това не мека, а направо безобразна. Дори официално са загинали повече от 30 души, при това за такива се приемат само починалите непосредствено след инцидента от остра лъчева болест. Всички ракови заболявания предизвикани от разпилените радиоактивни частици не влизат в тази статистика. А там е страшното.

То си личи, кой не го е гледал или функционално не е разбрал внушенията.

Не си права, Емине. От взрива е загинал 1 човек - Валерий Ходемчук. Всички останали са след това. Не е необходимо да ги изброявам - само от пожарникарите веднага са приети в болница 213 души, от които умират 31. За останалите няколкостотин хиляди - няма да говоря.

Жертвите не са няколкостотин хиляди, а няколко стотин милиона, нали?

до ЕСССР Не бе. Жертвите на най-голямата авария на 20-ти век в света са пет-шест. Даже е трудно да се посочат пет или шест.