На какво се дължи успехът на турските сериали

В Париж или в Ню Йорк почти никой не е чувал за Сонгюл Йоден и Къванч Тътлату. Но в Дубай, Астана и дори в Атина тези двама турски актьори са идоли, които зрителите боготворят, и са символ на удивителния международен успех на сериалите, произвеждани в Истанбул.

Обратно в новината

Коментари - На какво се дължи успехът на турските сериали | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На това, че българинът е прост и беден и вместо да си даде бюджета за реставрация на държавата и високи запалти, плаща на проститутки по телевизията да го хипнотизират.

щом има омраза към турците защо от турция идват с тирове домати краставици портукали вафлички бискитки и серяли? защо ги купувате ако не ги харесвате? защо магстралите ги правят турските компании? ние нямаме ли си нищо? къде са хората да сеят копаят да работят в строителствата? къде изчезна този народ? всички които избягаха от българия за турция вече си имат 5 етажни къщи на ч5 години се пенсионираха и всяка година посещават българия за да видят мизерството ни.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не смяташ ли, че за да пристига всичко това в България, такава е политиката, която провежда нашата държава. Политиците ни са виновни. Мен ако питаш избягвам да си купувам турски стоки доколкото е възможно, поради простата причина, че повечето им стоки са ментета, както и сериалите им.

на това че сме тъпаци

успехът е това че в екипа на тези серяли колк души работят? на колко страни се продават за колко милиона? кои харесва кои не няма никакво значение това е голям сектор, милиони хора ходят да видят истанбул... мислете без омраза... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Предлагат добри сериали. Истината е тази страна дръпна напред. България върви назад. И турските сериали са ни виновни. На нас вечно някой ни е виновен. Българине образовай се ! Много невежество в тази страна членка на ЕС. Турците ни виновни. Да ама хората се развиват.

Тия ги приказвай на някой друг, не тук, турски агент такъв!

КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ МЕ ХВАЩА СТРАХ.КАТО СТЕ ТОЛКОВА ОТВОРЕНИ НАПРАВЕТЕ НЕЩО ДЕ! АМА НЕ ВИ СТИСКА.ТАКА В НЕИЗВЕСТНОСТ СТЕ МНОГО СМЕЛИ,А НА ЖИНО СИГУРНО СТЕ КАТО МИШКИ.СПРЕТЕ НАИСТИНА СЪС ЗЛОБАТА.ТОВА НИКОГА НЕ Е ПОМАГАЛО.

Правим бе, можем да пишем, ако не ни чуят, тогава може и да излезем!

АЗ СЪМ БЪЛГАРКА,НО СЪМ ПОТРЕСЕНА ОТ КРАЙНИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ.ЗАСРАМЕТЕ СЕ .КОЙТО ИСКА НЯМА ДА ГЛЕДА ИЛИ ПРЕДПОЧИТАТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИЯТ КОНТРОЛ? ТОВА СА САМО ФИЛМИ БЕ ХОРА!

Каква българка си ти? Знаем ги тия.

Тук е България и ако не е ясно нека стане, че не искаме повече да ни се промиват мозъците с глупотевски турски сериали и не искаме никаква част от данъците, които плащаме да отиват за плащането им. СПРЕТЕ!

Спрете да пишете глупости - такъв успех няма. Прокарвайте си някъде другаде протурските и проислямисткте идеи, НЕ в България!

ДОЛУ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЛИТИЦИ СЛУЖЕЩИ НА ТУРЦИЯ А НЕ НА БЪЛГАРИЯ!!! ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА И ОТ БЪЛГАРСКОТО МЕДИЙНО ПРОСТРАНСТВО!!!

ДОЛУ НОНСТОП ТУРСКИTE СЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕФИР!!! СМЪРТ НА ТУРЦИЗАЦИЯТА, ЧАЛГИЗАЦИЯТА И ЦИГАНИЗАЦИЯТА!!! СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА УСПЕХЪТ ИМ ТУК - ТАКЪВ НЯМА И НЯМА И ДА ИМА!!!

А защо никой не казва на какво точно се дължи успеха,да речем на...порнофилмите??? Умните хора са го казали-за всеки влак си има пътници,но не обръщайте така нещата,че простотията,която е завладяла едни,да важи по презумция и за останалите!!! И едно малко джокерче-прочетете статията от край до край и най-сетне ще разберете,че едва ли мястото ни е в...Европа!!!

На вас - турците, да - мястото ви не е в Европа, нито географски, нито в културно отношение.

На простия български народ.

Гледайте руска телевизия ! Имат страхотни серияли .Аз съм им фен .

Уважаеми журналисти, платени реклами на турски сериали не ги пробутвайте на българския читател като обикновени статии.

АМАН ОТ ЖУРНАЛИСТИ ДУПЕДАВЦИ!!! ДОЛУ ТАКИВА!!!

споко няма да има турцизаця, защо толкова с страхувате от турците ще има само циганизаця може и това ще е по добре като гледам че навсякъде е пълно с цигани след 20г пак ще си говорим:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Една интресна подробност около филма.Пише,че всяка сряда,когато се излъчва по турската телевизия Star Tv. поредният епизод на филма "Великолепният век",войната в Сирия спирала.Това не съм го измислил аз. Yapmn TIMS Productions'n, yapmcln Timur Savc'nn yapt, Yamur ve Durul Taylan'n ynettii ve geni oyuncu kadrosuyla dikkat eken Muhteem Yzyl, dnyann 42 lkesinde yaklak 200 milyon kii tarafndan izleniyor. zellikle Rusya, Balkanlar ve Ortadou'da her blm merakla beklenen Muhteem Yzyl, siyasi nedenlerle alkantl olan blgelerde bile takip ediliyor. Ortadou'da da byk bir merakla takip edilen dizinin kelimenin tam anlamyla "hayata bir mola" verdirdii Milliyet Gazetesi ke yazar Asl Aydntaba'n tweet'iyle de bir kez daha belli oldu. Aydntaba'n aktardna gre Suriyeli gazeteci "'aramba akam sizin Muhteem Yzyl balaynca atma tamamen duruyor" dedi.

ние не сме Сирия

Написах го само за сведение.Никой не твърди,че сме Сирия.Но това показва какво въздействие оказва филма за да повлияе в/у едно сериозно нещо като войната!

Дим да ги няма турските сериали от България!!! Те нямат място тук, камо ли пък да имат някакъв си успех. Това, че българският народ е достатъчно толерантен и е допуснал съществуването им в българския ефир, не означава, че трябва да му се натрапва и някакъв успех на същите. Турцизацията си я оставете в гащите или по-точно в потурите.

Това кой и колко ги гледа тези сериали в България не е толкова интересно.Специално за мен най-дразнещото в случая,че една държава се представя за друга държава и много хора могат да се заблудят.

Вярно е!Това казвам и аз.Има неща,които ги има само във филмите им. Жените не са толкова свободни,нито в държанието си,нито в облекло или избора си.Най-малкото, за което се сещам.

до 10 .11.1989г. всеки петак вечер гледахме савецка телевизя. сега всеки ден гледаме турска... анатема! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Успехът на турските сериали се дължи на същото, на което се дължи успехът на чалгата у нас - долнопробност, простотия, псевдокултура, неинтелигентност и непросветеност.

прав си в интерес на истината, колкото е по- прост човек, по- лесно се манипулира

снощи слушах радио витоша и се обаждаха разни хора да се поздравяват. някакво момиче почна да се хвали как имала връзка с чужденец и колко и бил променил живота и колко бил невероятен и водещя я подкани да му каже името и да го поздрави - и познаите..досрамя я да му каже името в ефир. егати любовта щом те е срам да кажеш името на човека (може би ремзи или мумун), но водещя се усети и и каза ашколсун и тя се издаде че е с арабско име. както и да е, срамното е че мусулманите забраняват на момичетата си да се женят за момчета христяни но подкрепят момчетата които имат връзка с христянки понеже се очаква че децата им ще бъдат с арабски имена и ще са мусулмани! с две думи да се претопява матеряла.. .така че нека не пропагандираме тая долна религя и неините стремежи за възраждане на османската импери. европа ни стига!

Това се казва "национална политика в медиите", за разлика от нашата дупедавщина и чалгаризация на всичко, водещи до оглупяване на цели поколения и насаждане на национален нихилизъм. Затова Турция процъфтява - защото има правилна национална политика във всички области, като се почне от производството на какво ли не и се завърши със сериалите, колкото и да им е мъчно на много от плюещите тук. По-добре е да се замислим и да проумеем нещо, отколкото да оплюваме всичко наред ...

Турция процъфтява? Нещо си прекалила с алкохола. Не бъркай турските курорти, в чиито лукс са инвестирани милиарди чужди долари, с истинската Турция, която е безнадеждно изостанала в цивилизационно отношение. Латиницата, хитро и зорлем възприета от турците, е необходимо, но недостатъчно условие за традиционно липсващия на турците прогрес.

"истинското лице на Турция"-това е най-голямата заблуда.Те са лъжа! Изльскана,напудрена лъжа. В дискотеките на големит градове е пълно с момчета гей,които се натискат. В дълбоката провинция ,все още има убийства заради, честта на момичетата. Дори в Истънбул има зачулени и запердени жени. В кръчми и ресторанти основно ходят само мъже- Сама жена-туркиня с къса пола,не може да се види по улиците ТОВА обаче не се показва по филмите им така както е...това въобще не е "истинското лице на Турция"

Това, че масово ги пускат по български тв тези сериали, не означава, че те имат успех тук, напротив - никой не ги гледа. Означава само, че министъра на културата е крайно време да си иде. Тук е България, а не Турция.

То и порното се продава много добре и във всички страни и да не говорим за популярността на порноактрисите..но си е - порно

Да кажем НЕ на пропагандирането на турската култура в България. Подобни статии повече не бива да има в българското медийно пространство. Заклеймяваме ги!

Извинете, коментиращи, но повечето, не сте разбрали смисъла на тази публикация. А той е за "успеха" на турските сериали от гледна точка на.... Турция! КЪДЕ обаче е "успеха" (тоз препъни камък за повечето тук)- не видяхте ли, че става дума за държави, които имат Турция за Запада (изрично е написано)!!! Също така според ТЯХ и на техните бивши владения (т.е на хората в пределите на бившата Османска империя) им се харесва. Какво толкова се пенявите за това какво ТУРЦИТЕ си мислят за успеха на сериалите им! Или по-точно, защо коментирате не по темата, повтарям, тя НЕ Е за "успеха" на турските сериали в България!!! А И ВИЕ НЯМАТЕ ТУРЦИЯ ЗА ЗАПАДА, НАЛИ!?? ТОГАВА КАКВО СЕ ПЕНЯВИТЕ И КОМЕНТИРАТЕ ДЪРЖАВИ, ДЕТО Я ИМАТ!???? Все едно да се пенявите, че Ким Чен Ир се кефи на Фидел Кастро!!!

Кого заблуждаваш бее, я вземи се скрий някъде. Кеф ти в Анадола, кеф ти където искаш.

Ти за Северна Корея може само да си мечтаеш, но няма да те огрее.

Според мен Турските сериали се гледат предимно от пенсионери,а те са доста голяма част от населението.

Марш навън на всякаква турска културна и всякаква друга инвазия с такъв прозход.

Бил съм два пъти в Париж по за 40 дни и за 4-5 дни из Франция. И какво констатирах, че наистина Париж не е Франция и Франция не е Париж(това казваха самите французи) и се оказа, че наистина е така.

От няколко години не гледам изобщо бълг.филми.Не мога да понасям тези бездарници,до един, тъпите сценарии ,пошлия език, и т.н. Що се касае до турските сериали, и тях не гледам, но разликата е огромна и все в полза на комшиите

Това е най-обидния и некомпетентен коментар,който ме кара да вярвам в съществуването на толкова неинформирани и бълващи злоба коментатори...

Това е все едно да не четеш книги ,но да дадеш мнение коя е хубава и коя не. Съдържанието е много важно- не лъскавата корица:) Не всичко,което блести е злато.

Извинете, коментиращи, но повечето (всички не съм чела), не сте разбрали смисълът на тази публикация. А тя е за успеха на турските сериали от гледна точка на.... Турция! Дали е успех или не- втора страна в света по производство на сериали. Това успех ли е или не- всеки си решава. КЪДЕ обаче е "успеха" (тоз препъни камък за повечето тук)- не видяхте ли, че става дума за държави, които имат Турция за Запада (изрично е написано)!!! Също така според ТЯХ и на техните бивши владения (т.е на хората в пределите на бившата Османска империя) им се харесва. Какво толкова се пенявите за това какво ТУРЦИТЕ си мислят за успеха на сериалите им! Или по-точно, защо коментирате не по темата, повтарям, тя НЕ Е за "успеха" на турските сериали в България!!!

Извинявай драги, но ние Турция я нямаме за Запада, и такива статии изобщо не е уместно да се пробутват и прокрадват където и да било в България. Инвазията на турската култура можеш да си я .... отзад. Много ще ти приляга.

Точно това пише Извинете. Прочети пак и вниквай.

Не ми се искаше да обяснявам, на явно inteliigence-challenged хора, какво има предвид, но все пак - какъв е смисълът от публикации като (виж вдясно!) "Бекъм се съблече за шоу на Гай Ричи" в българското пространство!? Еми същия като на по-горната публикация. Ако ти е толкова акъла да й се впечатляваш- дерзай! (Поне в Бекъм човек може да си оплакне очите ;-) )

Турските сериали са си бози, но хубаво изпипани. Мъжете са мъже, жените са жени, семейството е семейство. Улавя се духа на млада нация, която е във възход. Докато в американските бози са някакви същества, които само за пари говорят и нищо повече. Там се улавя духът на умиращи държави, където мъжете вече не са мъже и жените не са жени. Това е наследството на хипи-, бийт-, гей-, феминистични и пр. умирающи движения, които са втръснали на нашето население и само могат да отвращават.

нация във възход? с все по-голяма ислямизация? ти си се объркал нещо...а запада все го чакат да загние и да умре, той пък не ще....

Много съм съгласна с твоя коментар. Бях за първи път в Турция преди 7 години и се върнах като че ли пречистена, с други мисли за живота, за хората и това дойде от срещите ми дори и със съвсем непознати турци. Те имат толкова човещина, толерантност и помежду си и към чужденците. А на нас, българите, толкова се радват. Нама такова отношение при нас. Да не говорим и че в повечето семейства у нас няма тази топлина, съпричастност и уважение към родителите, която показват в сериалите и което е самата истина. Много тъжна констатация бе това за мен. Не залитам по турските сериали, но когато съм със смачкана душа ги гледам и съжалявам, че не съм жена в Турция. Имах състудентка, която се върна да живее в Турция. Какъв добър живот има, с уважение от съпруг и деца. Нямаме представа какво е Турция! И най-важното е - пълно е с млади хора. Там жените се пенсионират на 45 г., за да има работа и за идващите млади.

ами да беше останала там, и да се задомиш с някой турчин, да приемеш исляма и сложиш забрадка или фередже и да се наслаждаваш на семеен уют...

на простоията българска. То бива пропаганда в тия сериали ама чак толкоз не бива. Само деградирал народ може да гледа тия турски буломачи измишльотини. След като може да се "слуша" анти-музиката наречена чалга, то просто без коментар. Пропаднала държава и народ-срам!

Кой казва,че турските сериали "имат успех"?В това заглавие се крие недупостима,отвратителна реклама.

Успех за някои е количеството продадена стока. Дали стоката е евтина и къде се продава е отделен въпрос. Хубавите неща струват скъпо и са в малки количества. Успех може би у нас щеше да има ако бяха закупени и предавани един- два сериала. Да ,ама към тези един- два има по 5-6 бонус...Та успехът идва от метрите лента за 68милиона долара... За сведение 500милиона е бюджетът на ,, Аватар,,,но предпочитамда гледам,,Мостовете на Медисън ,, и,, The Man In The Moon,,:)

До Ама Научи се първо да пишеш правилно, пък тогава се изказвай.

Ако тези сериали бяха италиански примерно, щяхте много да ги харесвате нали?! Но понеже са турски и повечето сте водени от предубеденост, сте тръгнали да ги оплювате! Играта на актьорите е добра, сюжета също - винаги си под напрежение, бликат чувства - било то тъжни или весели докато ги гледаме! Хайде бе, стига с тази завист и злоба - добри са сериалите и актьорите , който не му харесва да си превключи канала и готово, сега поне не е като едно време, има много канали, много филми за различни вкусове!

Драга Алис, ти като туркиня в България може би много се кефиш на 8 сериала на ден по бтв, но аз НЕ и отдавна не гледам тв вече в собствената си държава. Това нормално ли е според теб и тук да пишат за некъв си успех на тези сериали - това е КОЩУНСТВО.

Драги ми ГОСТ, бих се "кефила" на много други по-важни неща в живота отколкото на някакъв сериал, независимо какъв е! Имаш избор,канали много! Цялото ти изказване е пропито с злоба. Нека не казваме на черното бяло, защото така ни се иска- това не говори, че сме нормални драги ми ГОСТ!

Към всичко турско подхождаме с големи предубеждения.Турция в момента е на светлинни години пред нас като развитие на икономиката,респект пред държавата,армията,полицията,семейството,хората са трудолюбиви,гостоприемни и добронамерени,стахотен туристически сектор,развитие в медицина,наука и образование,богата история и култура=нищо общо с нашата разорена,окрадена,корумпирана ченгеджийница,трябва доста да се поучум от тях.

Темата е за турските сериали. Да си чул за турска опера или метъл?А за космонавт?

Турция произвежда всичко-от игли до самолети.Вероятно имат и опери,театри,техен метъл-защо да нямат.Ние като имаме космонавти от преди 30 години сме цъфнали и вързали,че ги подигравме турците даже.

Абсолютно вярно.И стига вече с тази омраза към турците.И Хитлер е прегазил цяла Европа,но никой сега не мрази германците. Преди години се случи да бъдем в Истанбул на 24-ти май.Влизайки в един магазин,си говорехме на български помежду си и едно момче,продавач, като разбра че сме българи,толкова се зарадва и забележете каза:"Вие днес имате празник - Честит празник".Момчето беше изселник от България. Нека тези,които плюят всичко турско да кажат колко непознати българи са им честитили Празника на славянската писменост и българската култура. Съжалявам,че коментара ми е извън темата за турските сериали,но всъщност и повечето негативни коментари са извън нея. Иначе по темата харесвам хубавите турски сериали и мисля,че има какво да вземем от тях.

Муцка ти явно си съгласна на всичко. А очевидно не можеш да разбереш кога хората се държат естествено с теб и кога лицемерничат. Нещо характерно за арабската и анадолската култура е че за да ти вземат парите може и звездите да ти свалят и ти си въобразяваш че е от добри чуваства. Както и да е няма да те ограмотявам, исках само да ти кажа поне две нации които от дъното на душата си не понасят германците - и това са холандците и англичаните! Така че не си права :)

ЧУДЕСНИ СА И ----------- гледам редовно турски сериали

Имам се за интелигентен човек и ми харесват турските сериали,поради ред причини:ЗАЩОТО СА СОЦИАЛНИНЕЩАТА ОТ ЖИВОТА и не показват чак толкова насилие и цинизъм като американските и др. Леки са за гледане и просто има на какво да се спреш в 20ч. вечер,а не като сзбота и неделя -няма нищо.Показват морал в семейството(е,малко е пресилено с подчинението на жените,ама ..)и играят красиви артисти.Вижте само Къванч Татлатуможе ли да има сравнение?

Къванч и красив?Въпрос на вкус:) Иван Иванов и Стефан Данаилов на неговите години бяха Богове!

Успех ли, не ме карайте да се смея, да може и да имат успех сред такива с коефициент на интелигентност под 50-демек дебили.

единствения турски филм, който си заслужава е G.O.R.A

Между филм и сериал има разлика. Темата е за турските сериали. :)

Да поясня- няма сериал с Оскар:) Сериалите имат съвсем друго предназначение и място в сравнение с филмите.

Имат и други хубави филми, агите са напред с филмовото изкуство. Те с всичко са напред. Защото се учат от доброто у другите нации и го усвояват, а не обръщат внимание на лошите порядки.

А че G.O.R.A. e добър филм, спор няма. Супер е! :-)

Турските сериали са доста наивни, понякога чак дебилни истрои, но пък предпочитам тях да гледам вместо кървищата и убийствата по американските. Те толкова са ми отвратителни, че понякога усещам, че с удоволствие бих изгледала някой от старите съветски филми.

То на фона на нашите сериали, турските вярно, че изглеждат добре, но на мен ми идват малко в повече с изсмуканите си мелодрами и лицемерен морал. Още повече, че са правени по една и съща схема. Достатъчно ми е да се мерне някой ориенталец с напомадени мустаки, за да ми се обърне вечерята в стомаха. А нашите телевизии малко прекаляват с това натрапване на османски ценности. Я, кривнете по на изток из Анадола и вижте дали наистина тови им е действителността. По празниците БТВ беше наблъскала осем турски сериала в един ден! Еми, няма да ги гледам. Аз отдавна се преориентирах към корейски, тайвански и японски продукции. Имат страхотни сериали, много човешки и смислени. Освен, че културата им ми е много по-интересна, винаги успяват да излязат от клишетата, дори и при, на пръв поглед, най-банални сюжети.

Първия турски/съвременен/ филм ,който влезе в България беше "1001 нощ" по Нова телевизия . С много по-голям успех е от "Перла" !!

Напълно вярно! Беше много смешно как всички "удобно" забравиха този факт, когато беше скандала с Булсат и БТВ, обвинявайки вторите, че едва ли не са единствените, излъчващи турски сериали.

Предпочитам турски защото винаги има какаво да научиш от тях- било лошо - било добро.

гледам редовно турски сериали.