Шакира и Ринго Стар с офшорни сметки на Бахамите

Разследването на "Pandora Papers" уличава и Елтън Джон и Клаудия Шифър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но когато българин влезе в политиката и след време излезе от нея с офшорна сметка, това вече е най-малкото подозрително.

и какъв е проблема. всичко е законно. подобни зони имат Великобритания, САЩ, доста малки европейски държави.....няма нищо незаконно. просто е пушилка. ако е незаконно нека го забранят. както казват от ДПС - "може да не е морално, но не е незаконно"

Kenn1111

Щом има такива места значи има и вратички и невиждам нищо незаконно че някой ги ползва.

Еее голямо откритие, само бълъците (средната класа) ги доят, и като дойдат емигранти и като има природни бедствие и тн. Тия с милиардите викат - "нека отворим сърцата си и да дадем на тия и ония" дайте да дадем и на гладуващите в Африка

Браво,Шакира-пери пари и не плащай данъци! А ние ще ти слушаме музиката...Боклук!

Гнусен помияр, некадърен, завистлив малък човечец!

Какво да направи жената, като не е имала късмета да се роди на Балканите, в държава на 3 морета с данъци едва 10% ?

Да не си оръфан пролетариат че се облизваш за парите на работещите, нищоправецо ?

"Елтън Джон също има повече от доста компании извън родината." Чалева, познах, че ти си писала статията по неграмотния изказ и простотиите в нея. Колко е "доста" и съответно "повече от доста"? Примерно "доста" + 3?

Добре, за звездите разбрахме. Политиците кои са и има ли българи?

Извинете, ама Шакира и Ринго Стар са си изкарали парите честно. Интересни са политиците с 40 хиляди годишен доход, а притежаващи стотици милиони в офшорни сметки.

си е все пак укриването на данъци. Пък дори и някой да плащат по-малко данъци легално, оттук нататък никой от либерастите няма да ги вземе на сериозно като започнат да говорят разни глупости. В крайна сметка Ал Капоне за укриване на данъци са го прибрали, не за ОПГ, наркотици и убийства.

След приватизация винаги следва национализация и лишаване от собственост ...

За тях е,ясно, но защо ние крием имената на нашите родни богаташи, които също са там...

Само дето не "укриват данъци" , а използват законни начини да ги намалят значително. Законни ... вече колко са морални - съвсем друга тема, но няма нищо незаконно (поне в случаите от ЕС, за Африка и Азия не е ясно). Всеки с малко пари и възможност да си намали законно данъците го прави (дали с компании в офшорни зони или по друг начин - няма значение).

Хептен законно - с фиктивни сделки. Изкарва милион в Англия, обаче "плаща" 990 000 на бахамска офшорка за PR, консултации и маркетинг. Облагаем доход - 10 000 накрая. Ама офшорката била нейна, ама нищо не е свършила, само е източила парите... В либералната икономика е така. Онези на заплата, те да плащат данъци, щото там мърдане няма и се удържат служебно както преките данъци, така и скритите данъци, наречени осигуровки. Лично съм го виждал това при разни скандинавски корпорации - луди пари за ИТ услуги към посочени от централата фирми. Ходи докажи що е то ИТ услуга и дали изобщо е извършвана. Веднъж даже имаше наивен разговор, че срещу тези пари нищо не получаваме и можем да намерим други доставчици, които за много по-малко пари ще свършат много повече работа. Естествено, отговорът беше "вие що се бутате, където не ви е работа". Ми, бутаме се, щото ни е интересно и от дума на дума се установи, че тлъсти акционери там са кралското семейство и отбор техни евродепутати, та в крайна сметка групата не плаща почти никакви корпоративни данъци в Дания - ха, ха, щото то накрая EBIT почти не остава.

Еее голямо откритие, само бълъците (средната класа) ги доят, и като дойдат емигранти и като има природни бедствие и тн. Тия с милиардите викат - "нека отворим сърцата си и да дадем на тия и ония" дайте да дадем и на гладуващите в Африка

Те официално са Богати ! А Борисов и Доган се крият не си признават !

Защо рИветИ на чужди гробища? Може да не плачете от към главата... Както и да е. За ваше успокоение да кажа че, много често веднъж дали парите си на такива офшорни места, никога повече не си го вземат. Просто не могат, не им ги дават. Понякога и им ги прибират. Помните ли гогато прибраха парите на банките в Кипър? Кои българи изгърмяха? Е те си знаят... Още нещо, патриот е този който плаща всички данъци в родната си страна. Без да кръшка и без да пъшка.

За Путин нещо да споменете или той не е от лошите западни знаменитости :D

Много искат, ама го няма там. Но те знаят, че няма как да не е там.

Путин де юре и де факто не е гепил и една рубла.... но тези около него са. Нищо чудно че четат мислите на бащицата и без да ги подсещат вадят милиардите (ама не рубли) и строят дача с хокейно игрище и уникални италиански мебели за по милион и повече парчето. Благодарни са хората, а не като нащите предатели - малко да се разклати Борисов и вече 4-ма искат да го бутнат от стола.

"Елтън Джон също има повече от доста компании извън родината." Предполагам, че "доста" значи "много", ама колко е това много ... 3-5-10? 50? Че даже са повече от доста, тоест някакво нереално голямо количество ще да е.

а шишко и черепъ пише ли ги?

То пък сякаш интернет регистрари на домейни като GoDaddy, NameCheap или NameSIlo нямат сметки на бахамите, както и регистрациите на така наречените им "клиенти" плащащи само с биткойни за фишинг сайтове също се извършват там На всички е ясно че тази юридическа тера инкогнита е неообходимост за черните пари от оръжия (най вече) и дроба (но не тревичка ами истиснка дрога херо, амфети и кока) Сейшели, Каймани, Токелау = все утрепани зони за кибер престъпници Единствено руснаците се конкурират с тях, те просто са извън правилата и за тях интернет е дивия запад защото са недосегаеми спрямо международните закони за екстрадиране.. Всички руски доставчици на услуги за абсолютни утайки например DDOS GUARD RU, REG RU, CREX FEX PEX, XSPH RU и т.н. Какво толкова че няккави "звезди" правят същото, като всички останали утрепки, перящи и укриващи пари.

Нашите тук реват за пенсии. Ринго стар, елтън джон и хулио иглесиас искат ли големи пенсии?

На Мунчо офшорката е в подаръчните торбички под полата на Деса.

Не всички офшорни пари са мръсни.

Ще те и умника, никой не казва ще парите са мръсни. Просто, най-вероятно не са им платени данъците. Остана и Елтън Джон да е някакъв сутеньор. Това никой не го твърди. Също така не може да се каже със сигурност дали са укрити данъци. Просто факт е, че имат сметки. Едва ли са ги отворили заради условията на дебните карти, които съответните банки предлагат.

На Баце офшорката е шкафчето, и под магнолията.

Тези чаровници (Хулио, Шакира, Ринго, Клавдия) поне не са крали от никого, а са ни носили вдъхновение, докато държавниците ...

данъците са чист, узаконен насилствен грабеж от държавата, от който живее цялата паразитираща, почти нищо не вършеща, предимно излишна бюрокрация. Никой не иска да бъде ограбван.

Хубаво, че имат. А това незаконно ли е?

В някои държави - да, в други - не.

В България не е незаконно да имаш офшорни сметки!

Брех. Ама то и тея били като онея.

Мутрата Радев и той ли?

Добре, че не е станала член на ИТН. Ако беше щяха да я разкостят. Само ГЕРБ и ДъБъ, а и сега Киро Канадеца Лъжата Ментата могат да имат сметки в други държави и да подписавт декларации с невярно състояние за двойното си гражданство.