Щастие с пари (все пак) се купува...

Американски учени доказаха този факт и колко пари ни трябват за емоционалното ни благополучие

Обратно в новината

Коментари - Щастие с пари (все пак) се купува... | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добро утро!

Парите ми трябват за друго, а не за да купувам щастие. Не го и търся. Имам го!

Естествено, че за вас и евреите всичко е пари, боклуци смотани..

Нормално е за тях. Все пак са тъпи добре дресирани потребители.

Чудя се дали да платя тока или да отида на зъболекар! По-добре тока, защото ако го спрат хем ще се разболея, хем ще платя и такса за включване. И тази година няма да отида на почивка, няма да си сменя очуканите стари мебели. Нося си старите дрехи и поглеждам със жал витрините на все още работещите магазини. Храня се колкото да живея, е нали поговорката казва, че ядем за да живеем а не обратно. А иначе работя и работя и работя...………….., но доходът ми е по-нисък от неотложните разходи. Е ОСТАВЯМ НА ВАС ОТГОВОРА ЗА ПАРИТЕ И ЩАСТИЕТО!

Щастието определено се купува с пари! Зъбите са ми болни и болят,но откъде ти за коронки,канали и прочее! Живея в общинското. От къде ти за квартира! Имам висше,не пуша и пия. Не съм щастлива! Искам да се храня и усмихвам нормално и да живея в добри условия. Поука: Да щастието се купува с пари, другото е лъжа!!!

Май ще ти излезе по-изгодно от зъболекар. На канал по 100 лв, вадене 150 за обикновено говорим,щифт 120,коронка метална 300 , керамична 500 лв. Брекети (не за красота а за фиксиране на дъвчащи точки и контакти стапящи кост)-3000-5000 лв,зъбен камък 100,конци,води, снимки.....:-Х

Добре са го казали - има определен мин - когато си над него вече си ОК. Но многото пари не решават всички проблеми. Даже добавят, защото трябва да се занимаваш да ги инвестираш и предпазваш.

Ще споделиш лу за какво то трябват парите?

Това, което за теб е щастие, за повечето хора е необходимост за поддържане на здравето. Погледни по-високо, ако можеш.

Оснвното качество на парите е, че те никога не достигат, независимо колко много са. За всеки границата е различна, което се доказва и от коментарите. Човек се чувства спокоен, ако може да си плати ежедневните разходи. За някой това е тока за гарсониерата и храната, за друг това е поддръжката на няколко самолета, яхти, имения в различни краища на света и може парите да не му достигат и той да е нещастен. Щастието е в постигането на ценните за човек неща, които са най-добре описани в теорията на пирамидата на Маслоу и там на върха е самоусъвършенстването, а не парите. Ама средния американец това не го знае и не го интересува, затова ще продаде и майка си за един долар повече и ще си мисли, че е щастлив аради това.

ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ВЪЗПИТАНИЕТО В ОБЩЕСТВАТА НИ. ЕСТЕСТВЕНО, ИМА ЕДИН НЕОБХОДИМ МИНИМУМ. НО ВСЪЩНОСТ, ЩАСТИЕТО Е В РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ЧОВЕКА ЗА СОБСТВЕНО И ОБЩЕСТВЕНО БЛАГО В РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ НА ЖИВОТА. БЛАГОТО НЕ Е САМО МАТЕРИАЛНО!!!!! ОТКРИВАТЕЛИТЕ НА НОВИ ЗНАНИЯ ЗА ОБЩО БЛАГО СА НАЙ- ЩАСТЛИВИТЕ ХОРА В СВЕТА!!!

Точен си!!!

ТОВА НЕ Е ЩАСТИЕ, А ПРОСТО ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ ТИ И ОБЩИ ПОТРЕБНОСТИ.

Хора,прави сте. Занимавам се доброволчество-помагам с труд различни добри каузи. Но.... като не можеш да платиш сметката и се превиваш от болка,не можеш да ядеш, замръзваш....висшите идеали са трудни за мислене. Инак сте прави!

Щастието не е в парите. Щастието е в човешкото око- ако то не може да се насити на това, което има- никога нищо няма да му стига и то ще иска още,и още...Богатите също плачат.

О

Парите ти дават свобода и независимост. Свободният човек е щастлив, а зависимия си е чист роб.

Аз ако не видя поне 1-2 млрд в сметката си, не мога се усмихна, направо ми е крив деня.

Факт

Парите могат да купят къщата- не и дома. Парите могат да купят секса- не и любовта. Парите могат да купят лекаря- не и здравето. Има още много неща,които парите не могат да купят. Независим си докато можеш да се обслужваш сам. И да имаш пари трудно ще намериш някой да ти сменя памперсите- защото и сменящите ги пазат СВОЯТА независимост.

В заглавието щастие в статията благополучие ами то не е едно и също бе кравари тъпи консуматори

Да обобщим - по добре здрав и с пари, отколкото болен и без пари? Deal?

За да е щастлив, човек трябва да има достатъчно. На едни 1000 лв им стигат, на други 50 млн. не им стигат. Та щастието се търси в две посоки - печелиш много или задоволяваш се с малко. И двете в някои случаи са трудно постижими.

Това го учехме по политическа икономка и по научен комунизъм. Същите тези учители първи се впуснаха да полагат основите на капитализма. Щастлив ще бъдеш ако живееш нормално и работиш това, което най-добре умееш. Гладът е най-лошият съветник и води до много неща, та дори и до световни революции. Та така.

Инфлация, инфлация ... Преди се е купувало щастието с 75'000 а сега - не е ясно с колко ... А печатниците работят ли, работят ...

В живота има много примери как нямането на пипе пропилява и здравето и парите много бързо.

Щастието не е в парите, а в тяхното количество!

Като за начало, инвестирайте малко средства за образование. Публикуваният от Вас текст е пълен с грешки е недомислия. Словоред, запетайки, и прочЕЕ! Ако не пушите, но пиете, както сте написали, също няма да се получат нещата. Успех!

МНого е различно! Парите могат да са доста добър инструмент,а за някои хора могат да бъдат и източник на щастие. Парите определено могат да са инструмент за да се зарадваш сам себе и или близките си, но лошото е,че в един момент се обсебваш и мислиш само как да натрупаш още и още. Ще завърша само,че с пари не можеш да си купиш всичко,но без тях не можеш да си купиш почти нищо.

парите са жизнено необходими, но не и най-важното в този свят! Може да а имаш много пари и да си най-самотния, тъжен и нещастен неудачник - по простата причина, че си презадоволен, но изчерпан душевно т.е. вече нищо не може да те зарадва. Може едва да свързваш двата края и да си най-щастливия човек на света! По простата причина, че хората, които имат малко, умеят да се радват искрено и от сърце и на най-дребните детайли в този живот, и имат усет да ги забелязват. Обикновено те са истински щастливите хора!