17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спрях да слушам групата след като толкова години обещаваха да възпеят славните победи на войнственият народ на България ( не се бъркайте със сегашните чалга трансджендър и), а нищо. Ето сега най- накрая си изпълниха обещанието.

Хахах ти си доста ограничен! Защо си мислиш,че нашата история е центъра на Вселената? Слушам ги от 2008 и независимо дали са изпълнили или не обещанието си пак са отлична група. Но ти си от ограничените патриотчета, които гледат само в напред и не модат да погледнат наляво и надясно!

Велики са ! Любимата ми група ! Радвам се ,че са направили песен за България.

"Парчето носи заглавието "The Valley of Death"..." Точно и актуално ;)

Песента е за битката при Дойран. Нашите войници я заслужават.

Много сполучливо заглавие на песента посветена на България!

Пак че не са я кръстили шитхоул или банана рипъблик.

Много добре помня в интервю по БНТ как Сабатон обещаха да пуснат песни посветени на цан Калоян и хан Крум. Тази песен поне е нещо.

И къде да сложат Крум и Калоян, като последните 4 албума са концептуални и някакси не пасват никъде...

Любопитно ми е да разбера тематиката на песента. Преди доста време Сабатон искаха да им се пращат идеи за песни и аз им предложих да прочетат историята на Генерал Владимир Вазов при битката за Дойран и как благодарение на неговите ръководни умения успява да отблъсне британците. И то с такова умение, че години по-късно когато Вазов посещава Англия, свалят флаговете в негова част. Това говори много както за него, така и за британските му "колеги". Това се нарича уважение на противника. Войниците не иска да се бият едни срещу други - политиците искат. Та така. Ще е яко, ако са направили песен за него. Другото ми прелдожение беше за битката на капитаните срещу генералите.

Песента трябва да е за Дойран. Англичаните са наричали защитната точка Борис "The Valley of Death".

ЛЮБИМИ, ВЕЛИКИ, САБАТОН!

"Връщали сме се много пъти в България след това шоу и всеки път вие ни доказвате колко невероятна публика сте. През годините в не едно интервю сме обещавали, че един ден ще направим песен за България. Този ден дойде!", казват музикантите, които досега са изнесли общо осем концерта у нас. Парчето носи заглавието "The Valley of Death" и е деветата песен от албума