Скандалът с Жерар Депардийо разкри разделението във Франция по отношение на сексизма

75-годишният актьор, който се е снимал в десетки френскоезични филми, през последните години е във фокуса на увеличаващ се брой обвинения в сексуално посегателство

Обратно в новината

Коментари - Скандалът с Жерар Депардийо разкри разделението във Франция по отношение на сексизма | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може ли просто да има закон при опит или изнасилване жалбата да се подаде в най-кратък срок , максимум до 2-3 месеца след случката.Жалби с давност години да не се уважават.Така ще секнат злоупотребите със "сетила се Мара " след години да се жалва.

Ма то си има ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ, която е мнооого отдавна настъпила.Сега някои дърти, гладни , пайжасали, забравени и прашасали ваагини търсят начин да чопнат някое и друго евро

По тази тема вече се включвах и мисля да продължавам да го правя. Ами да споделя малко челен опит от Софийската Сицилия от 90-те. Едно момиче от компанията го бяха изнасилили. Пичовете от компанията отиват и смилат ебача от бой и го изселват от квартала. - КРАТКО, ТОЧНО И ЯСНО, по най-бързата процедура! Бях забравила за този случай, покрай Цалапица ли беше и изселването на родителите на убийците се сетих. Така ли трябва да се решават проблемите с ебачите - смилане от бой и изселване?! Наистина ли няма по-културни (и най-вече законни) методи? Чак сега си го отчитам като невероятна грешка, че в БГ ИТ навремето съм била прекалено мека и към пИдали, и към пИдалки, пардон колеги и колежки, с което само съм ги насърчавала да стават все по-нагли. Не съм била обект чак на (опит за) изнасилване или физическо посегателство (макар че зависи как се дефинира това), но са ми правили много мръсотии. Няколко пъти се е налагало да напускам, защото няма кой да ме защити по каналния ред, а аз не искам нещата да стават на принципа, "Има и други начини" (любим лаф на баща ми), особено в стил Софийската Сицилия от 90-те (справка по-горе). Направо съжалявам за 1-2 пъти, когато директно си тръгнах, пак аз без работа и т.н. без преди това да доведа някой приятел от квартала да си поговори с оная мека китка шефчето. Сега ми е много интересно дали от такъв "разговор" щеше да има ефект - вероятно щеше да има. С тея копеленца подходът е, "Бий за да те уважават", с тях с добро на глава не се излиза! На част от тях сметката още тогава съм им я закрила - пито-платено е (друг любим лаф на баща ми), получили са си заслуженото под една или друга форма, но имам и такива, с които и досега имам неуреден бизнес. Чак сега, докато чета и тук, разбирам начина им на мислене и колко са сбъркани тея копеленца. Мерила съм ги на грешен кантар - това, което съм научила за мъжете, тоест квартални гангстери, се оказва, че не важи за "добрите" момченца, мамините синчета, които нямат нищо общо с мъж!

Да си дойдем на думата

разумната позиция е - да реши съдът, а не медии и заинтересовани организации да заклеймяват, както беще при Джони Деп, съдът реши друго напук на истерията

Бабушка пачему кричите - Меня обезчестили... - Когда ? - Сорак лет таму назад... - А пачему кричите? - Ах как приятна вспомнит...

този тип - Депардио е толкова отвратителен, че не се сънявам че е изнудвал жени, за да получи своето...Същвременно ОФАИДОСАЛИТЕ се потърпевши отпреди 30 г0дини и забогатели и сега се сетили за своята девственост заслужавт повече от порицание

Вече се питам , при тава положение жените им как правят любов/секс/ вече те трябва да предлагат , а изнасилените да са от другата страна.

Je suis, Жерар Депардийо!

Май Вежди беше прав, нали? Сетили се всички * че преди 20-30 години ги натаковали. Ама тогава или им е харесало, или им е било угодно. Хайде моля ви се …

Първо да научат какво е сексизъм! Там нe попадат изнасилвания, които са си престъпления. Сексизъм е делене на права и отношение. Примерно защо ще има "закон за защита на жената" където прокламират, а не "на човека" или "в семейството" и така нататък, без делене по пол? Феминиските организации са сексистки. При изнасилване се оплаква в полицията. Правят се вагинални изследвания, колкото и ужасно да звучи. Като не трябва и да се къпят преди това. Когато са сами с извършителят в къща на някой и се сетят години по-късно, има обикновено 0 доказателства. Само на думите на някой не може да се осъди човек. Имало е такива случай (излагация на съда) и резултатите са трагични. Така Депардийо може да обвинява, че тези са го изнасилили. Да не говорим за случаи когато било преди 50+ години (имаше реален такъв случай в САЩ) и омъжила се после за него (иначе в Индия редовно при съд за изнасилване). Някакви просто гледат да изцицат пари.

Добре. Ясно. Жерар е виновен. Чакаме ся и Ален Делон да видим колко женски е изнасилил, прогнозирам между 26 и 116 жертви. Ама бил убавец, ама те му се натискали. Нищо. Виновен е, и толкова. Добре, че Белмондо си замина, че и той щеше да го отнесе. Тоя свят се е побъркал, отдавна не върви на добре.

Ам Чи то курви управляват света

По време на соца. Дело за изнасилване. Работата отива на затвор и 5000 лева глоба. Адвокатът на мъжа - Моля, госпожо съдия, да се приспаднат 500 лева от глобата, заради труда, който е положил подсъдимия, да и свали гащите. Скочила импулсивно "изнасилената" - Как ще ми удържате 500 лева? Аз сама си ги свалих.

С огромна вероятност да е точно така ,но обръщението "госпожо ", най-вероятно е било "другарко" съдия.Имаше един стар и доста изтъркан виц по време на соца."Тиха лятна нощ и изведнъж, тя е огласена с викове "Помощ, помощ .Тогава милицията пипаше здраво ,наизскачат хора , които разтревожено питат какво се еслучило , а викащата жена със сълзи на очите споделя ,Иднасилиха ме .Ама кога ,къде питат събралите се граждани.Тук на това място , преди 40 години .Иузмените пристващи, шаштисани питат ,амо тогава защо сега крещите.А потърпевшата споделя ,че защо и е много риятно да си спомни това""

Демо(но) кратични боклуци ...

Долни пачаври,сър

Българско момче в САЩ. Шест месеца момиче го преследва. Колежка. Все и отказва. След служебно парти, отиват на гости в колега. Цяла банда. Тя, цяла вечер в скута му! Той отива сам в съседната стая да си полегне. Тя след него. Изчуква го. Праща му съобщения следващите дни, той не отговаря. Оплакване в полицията, че се възползвал , че била пияна, и въпреки свидетелите, лежи. Всички жени са която, с изключение на майка ми, но и тя е жена!

Ама ,когато цитирате Наполеон ,трябва да го цитирате правилно :"" Всички жени са курви с изключение на майка ми ,но не забравяйте ,че и тя е жена"".Нека не се забравя ,че така нареченото движение ,ако изобщо може да се нарече "движение" , е издънка на американогейският ,демократичен, неолиберален феминизъм. Гротеско звучи ,как вече актриса на повече от зрели години ,изведнъж си спомня как преди 30-40 години ,в някакъв луксозен хотел ,отишла по къса прозрачна нощничка само по мини "бикинки" в два часа след полунощ в стаята на сценариста да коментира сценария и тъй като и било студено в августовската нощ се вмъкнала в леглото му да стопли. Разбира вече когато кариерата И вече е в застои ,тя си си спомня след 3-4 десетилетия ,как той брутално я е изнасилил. Характерно е че такива спомени имат основно актриси ,бивши секретарки,певици и т.н.

Прав си! Ама може системата да те изтрие. Благодаря за поправката.

Пълна простотия!!! Присетила се дърта пирустия , че преди 25-30 год някой я гепил за задника и сега-съд и дай мангизи !?!?!!! Айде стига !!! Това и у нас взе да прониква- Вежди Рашидов нали за едната гола истина го изритаха от кочината на "нар. събрание"!!!!

Браво! Това е майсторлък. Да си грозен и да таковаш красавици! То красавците нямат проблеми! И се навират на грозотии! Ален Делон, Том Брейди. Оженил се за грозотия, че и деца има от нея, пък сега с още една грозотия Ирина шейк.

Може пък да е хуест и затова да ги шиба.

не е само за мадамите. Извадиха док. филм за него от 2018 г , когато е посетил С. Корея. Там обяснява на преводачката колко му е голям, как жените си го снимали да си го гледат и тн, а във ферма за коне задява 10 год момиченце, защо язди толкова добре, малките момиченца трябва даса отгоре и др отврати,,,

Мен пък ме съдят 50 жени, що не съм бил спял/изнасилил/ с тях! Те какво били? Не били грозни. То пикае ли клекнало, не е човек

Ми да, това пък е дискриминация!

Сега. Това е един помияр. Дали е изнасилвал жени незнам. Има "групита" влачат се след известни личности и ги ебът наред. После викат , че са изнасилени. Не му е проблема курвите. Проблема му е , че е ПОМИЯР!

Щото е за Русия...и сега курволяка се сети че бил еван....

Не е "за русия". За по ниски данъци да плаща, ТЪПАК! Земи прочети нещо , кретен български. Можеш ли да , четеш, кретен? А?

Това беше само повод бе, олигофрен, виж Франция на какво прилича сега - гето нагъзено н Америка. Човекът му писна !

някаква тъпа курва се присетила че преди 18 години са я изнасилили ужким само поръчков сороски прокурор може да заведе такова дело

Жерар Филип и Ален Делон. Този грозен бездарник го крепи единствено днешната изкривена система на държавно фимово финансиране във Франция.

Забравяш Жан Габен. Лино Вентура също.

Направихме си експеримент. Пуснахме по улицата страхотна мадама. Леко облечена. Нямаше мъж, който да не се обърне, да я изгледа, да подсвирне, да не каже нещо. После същата я пуснахме с Хиджаб. Черно. Само очите и се виждаха. Никой не и обърна абсолютно никакво внимание.

Глупав експеримент! Това с голотата е било хит преди 30 години. Сега това не прави впечатление. Ако мацката е готина, дори и нищо да не е показала, пак всички ще подсвирсват и ще се обръщат. И между другото, доста от тези, на които им се виждат само очите, ако очите са красиви и добре гримирани(както обикновенно го правят), пак ще има много обърнали се.

Да, на вас педерасите гола жена няма да ви направи впечатление.

И какво стана с широко прокламираната от САЩ сексуална революция? И тогава ни наричаха тъмни балкански субекти и ,задръстеняци. Не че не си хойкахме, ама не беше медийна политика. Наблягаше се на семейството.

То пък оставаше и да няма хора които го подкрепят! Иначе ако имаше мъж любовник, всички щяха да го боготворят.

Ако беше плюл против Русия и ако е от LGBT психо групата или педофил като Джо байдън ,бил Гейтс и Уди алън никой нямаше с пръст да го докосне ,преследва и обвинява а Щеше да го обявят за перфектно човешко същество

даже нема кой да ги набеди ..

Няма никакво разделение по въпроса за сексизма. Всички мразим откачени сексистки, които се шибат с известни мъже и после вряскат, за да ги превърнат публично в свои жертви.

Някакво Чудо става по Света. По мое време беше нещо нормално да 'пуснеш ръка' на някоя мацка. Било докато танцувате в диското, било в асансьора, било в даскалото насаме. Ако се усмихне и те погледна в очите - излязъл ти е Късметья. Сега на Жерар му търсят карес че бил оправил некви (к*рви по Веждичката) на младини. Ами ще ги оправи, като му пускат :)

Не е баш така. Това може да са го правили по-притеснителните, ама тия наглите си го караха до край. После наглите са "божи кравички", а насилените - уличници. Така че не "лепете" етикети, а бъдете по-обективни.

До Абе (нерегистриран), То ако не си 'нагъл', т.е. по-настоятелен да не чакаш момата сама да ти се метне на врата. Всяка се дърпа отначало, поне малко :)

Депардийо е най-великия френски и в топ 20 на световните актьори. Евро атлантическият ЛГБТ шум ,няма да промени това. Атаката срещу него е че поиска гражданство от Руската Федерация,и критикува САЩ и агресиите на Запада предизвикващи страдания на милиони.

Най-голямата статистическа агенция във Франция направи ултра голямо проучване на 250 ХИЛЯДИ човека да кажат какво им е мнението за "скандала" с Жерар Депардийо. Резултатите са 99.4% подкрепят актьора, 0.5% не са сигурни и 0.1% го упрекват. Но това са пропуснали да кажат в статията, защото не подкрепя цялата и идея.

Всички по известни личности ги изкараха изнасилвачи покраи безумното законодателство в някой западни държави целящи да разделят двата пола и да ги скарат за да пробият третополовите... Всеки известен с повечко пари бива съден от присетили се след 30 години зажадняли за пари ку.ви,че някой ги бил изнасилил...

Още няколко идеи от мен: 1. В качеството си на публична фигура, Депардийо не може да очаква информационно затъмнение - няма как да си в светлината на прожекторите, само когато това ти е изгодно, това просто е цената на славата. 2. Като гледам злобните коментари от късите пишки тук, което обаче не е представително за нацията, или поне така си мисля, които оправдават изнасилвания и сексисъм, защото си мислят, че ще намажат по този начин, само доказват колко е сериозен проблема и в БГ. БГ къса пишка е наистина голям комплексар - част от пишещите тук вероятно са и ИТ-та, точно тези педали, с които преди години, когато съм работела в БГ ИТ съм имала огромни проблеми, което само потвърждава колко съм права.

Успокой се лельо, явно не се завърта мъж около теб (що ли е така) и сега мразиш всеки нормален човек. Една препоръка, насочи се към джендър групите, може пък там да ти излезе късмета

Шушко , тая бухалка за кво я изпозлваш муахахахахахах

Речи си направо, че си стара мома.

Разбери, жено, ако даден мъж е извратеняк, той ще изнасилва жени като ги замъква в храстите, а не в кревата си. Запиши си го най-после и замълчи.

Няма такова нещо като "къса пишка"; това са злобни подмятания на разни девойки, с цел да предизвикат някого, който не им обръща внимание.

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Проблемът му е, че в него има любов към Русия. Затова са му организирани всичките тези секс-скандали с актриси, които играят ролите си в самите скандали и обвинение. Самите те по този начин опитвайки се да изплуват, отиват на дъното. Дано да са разбрани, че са политически използвани и са се превърнали в насополивени носни кърпички. Разбира се, те мечтаят да бъдат използвани и за други избърсвания и потривки, но колкото толкова!

Каква любов към Рашка бе. Той отдавна хвърли руския паспорт и каза че няма да се върне в тази кочина.

Хвърлил, нехвърлил, нали някога някъде я е показал. Ей за това ще му...никой да не си помисля и на кванта да мръдне по посока Русия. За назидание, такова не се прощава за цял живот.

Изобщо не мога да разбера как с такава физиомутра е станал кино звезда. И какво му е гениалното като артист?

Вие красивите много неща не можете да разберете. Не са претеснявай, това е нормално. Красотата сама по себе си не дава такива възможности. Трябва и още нещо - явно при теб го няма. Но ето аз не страдам от този проблем и сама всичко си разбирам и обяснявам. Накратко! - не е достатачно да си красив, но е полезно да си готина и умна.

Ти, предполагам, си по-талантлив и по-красив?

Аз не се бутам да ставам актьор.

Аз съм си готина, ти мен не ме мисли. Има кой да ме мисли и го правят правилно.

Коментарите ми са към Сашко

Е, сега се сетих, че преди 37 години Моника Белучи ме изнасили в центъра на Милано. После стана известна. Трябва да я съдя.

Франсетата взеха да стоплят за какво иде реч, само да не е вече късно!

Те арабите и негрите ще им обяснятпо трудния начин

Извратена кампания. Аман от простотии. Я нещо, за нормалните хора: "Между две приятелки: – Намерих под дивана чужди прашки и сутиен. Сега ме гризе отвътре: „На кого са?“ – Офффф, ти се моли да не са на мъжа ти, че едни времена настанаха…"

Получило се се малко двусмислено, съжалявам! Имам впредвид - извратена кампания срещу Жерар Депардийо!

Винаги - Браво на французите! Може да са неприятни, но за несправедливости скачат вкупом на протест! Време беше някой да попари “мазните” крила на тея купидонки! Достатъчно е само да отворите снимка на въпросната главна обвинителка и ще видите на какво прилича. Друг вариант за богатство, освен да се възползва от прозореца за легално изнудване, тя няма и няма да има! Първо Джони Деп, а сега и цяла Културна Франция скочи срещу тея долни манипулации!

Трябва да се различава сексуалното насилие от домашното насилие. А вие освен, че ги сложихте под един знаменател, ги и омаловажихте и отхвърлихте напълно.

Тоя глиган още ли бе го е изгонил Путин от Русия. Торба с лайна.

От това писмо става ясно кои "актриси" и/ли "манекенки" са станали такива по креватната метода. Единствено за Катрин Деньов съм учудена, че намира това за нормално. Ами да бъде така добра да си каже и с кого е преспала през кариерата си, щом намира това за нормално!

Ти го нямаш тоя проблем - на грозотии никой не налита.

Уви, без да съм чак първа хубавица, навсякъде в БГ ИТ (и в много по-малка степен в глобалното такова) съм имала подобни проблеми - не чак (опит за) изнасилване или физически сексуални посегателства, макар че зависи как го дефинираш, но навсякъде е имало сексисъм към мен - и от мъжки говеда, но и от пачи, ака други жени, нещо като тея "актриси" и "манекенки".

Напротив, те са най-дашни.

Нещо си се объркала - Катрин Деньов не намира за нормално изнасилването. Намира за ненормално обвиненята в изнасилване 10+ години след предполагаемото събитие.