Как да избираме слънчеви очила

Лятото у нас продължава с пълна сила и все още сме обсебени от най-важния аксесоар - слънчевите очила. С края на сезона по магазините се появяват примамливи оферти.

Обратно в новината

Коментари - Как да избираме слънчеви очила | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако трябва да съм честен, си купувам маркови очила повече от снобизъм, отколкото от мисълта да си пазя очите, а това е по-важно.

Аз имам два чифта и двата са на Polaroid. Хем не са скъпи , хем са правени качествено. Единият чифт е специално за шофиране а другите са нормални. Цената беше на нормалните 20 евро а другите 25 евро.

Имам два полароида. Заради поляризацията, обаче, не виждам екраните на бордовите компютри в колата. Трябва да си наклоня главата, за да видя какво пише. Също така, стъклата на колите, които са атермални или не знам си какво, често по съсхтийа начин иглеждат или черни или на ивици. Имах преди това рей бан - два чифта. Единия загубих скоро, другия счупих преди година. С тях нямах никакви проблеми, единствено, че по-големите закриваха почти плътно очите и лятно време спарваха. Интересно, защо никой не е изложил подобни аргументи в статията.

При мен с тези който са за шофиране нямам такъв проблем. "Стъклата" са по-светли от другите а отвътре на рамката пише P4015B предполагам модела филтър категория 3. Другите са с по-тъмни "стъкла" и при мен се получават тези "ефекти" в колата.

"Поликарбон" "Акрил" НЕГРАМОТНИ ДРАСКАЧИ !!!

ЦИТАТ: - Червеникавите/ оранжевите Това са идеалните стъркла за всички зимни спортове. Но се използват само през деня. УНИКАЛНО !! Голямо и тъпо журнале требе да си с тоя израз!? Немам думи! Слънчеви очила за през нощта? От кого да се пазят очите бе Глупак?

Е, не си ли виждал гъзетата, които ходят със слънчеви очила и през нощта?

явно нито ти, нито този над мен сте добри скиори. ако пък карате, никога не сте ходили на ски нощем. така че внимавайте повечко, за да не се изказвате и друг път неуместно. поздрави и със здраве.

Значи ти си от "гъзетата"? Аз карам ски както през деня, така и нощем, но нощем не карам със слънчеви очила. То и осветлението по пистите ни е доста мижаво, така че чак пък слънчеви очила....

Никога не съм обичала слънчеви очила, но от няколко години се принудих да ги нося заради проблем. Избирам ги по стъклата, а не по това дали са модерни. Вярно, че има модерни с хубави стъкла, но пък те не са ми по джоба. Не разбирам от очила, но наскоро си купих хубав модел на ПРЕГО и съм доволна.

Не се ли казва на български Джон Ленън?

Не по-малко важно е да спират отблясъците които силно натоварват очите т.е. да имат и поляризация

Да ама като шофирам с поляризирани, не се виждат локвите и маслени петна по пътя. Щото поляризираните точно тези отблясъци махат. Иначе са си удобни.

То затова според целта има различни видове.Аз лично за шофиране най-съм доволен от един стар модел стъклени очила които ползваха шофьорите едно време - бяха с преливащи се цветове ако се сещаш, но децата ги счупиха и сега не мога да си намеря такива.

Всички слънчеви очила в България, независимо от къде се взимат са ФАЛШИВИ и ОПАСНИ. По добре от чужбина или въобще не слагайте. Малък съвет!

Пффф всички в БГ си купуват слънчеви от пазара за 2 лева чифта... в оптиките зареждаме от няколко години все нови колекции оригинални и стоят по склада/рафтовете.

търсенето определя цената - НАМАЛЕТЕ БОКЛУЦИТЕ С ИМАНЕ ПО РАМКИТЕ, КОЛКОТО И КАЧЕСТВЕНИ ДА СА, И ВСЕКИ ЩЕ ДАДЕ НЯКОЙ ЛЕВ ПОВЕЧЕ!

Да ти кажа защото явно не знаеш

+ 1

Купувайте си каквито искате очила, само не купувайте очила на българските мошеници КWIAT. Аз не знаех какви са, мислех, че са някаква вносна марка, но като ги пуснах в търсачката ми излезе един много интересен резултат. Има един сайт bgrabotodatel.ком и там такива неща прочетох за фирмата, че се потресох. Те били семейна фирма - само от мъжа и жената и няколко работника. Поръчвали от Китай всички компоненти, а тук в един гараж, при мизерни условия и ниски заплати 2-3 работника ги сглобявали. Обаче това не пречи на нашите семейни "бизнесмени" да ги рекламират като супер качество и марка и да им искат за тях по 150 лева, колкото едни наистина маркови очила.

ХаХаХа ти ако мислиш, че другите "маркови", се правят при други условия си много заблуден. Гучи мучи, Армани, Версаче и т.н. са лицензирали марките си на една италианска фирма (Луксотика) и всичките очила излизат от един конвейер.

Ти сравняваш Luxottica Group, която произвежда и Ray Ban с български гараж??? Потресена съм от интелекта ти!!!

Не си купувайте огромните кръгли очила. Освен ако не искате околните да ви възприемат като огромни мухи...

:)

И аз така смятах, ама те момичетата с големи очила са всъщност яко грозни... затова нека да са по-големи слънчоците и да не ги свалят изобщо.