Цигарите са първата и най-голяма причина за смърт в световен мащаб

Глобалната епидемия от тютюнопушене всяка година води до смъртта на около 6 милиона жители на планетата, както и на около 600 хиляди непушачи.

Обратно в новината

Коментари - Цигарите са първата и най-голяма причина за смърт в световен мащаб | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЗО е всичко друго но не и "Здравна". Как да повярвам на организация, която обяви хомосексуализма за нещо нормално, а вегетарианството за "психично заболяване". Защо? Защото е полезно и така намаляваш значително количеството на погълнатите гадории?

тютюнопушенето е от най грозните дейности на човек .Да се разреши отново означава да се въведат смърдилниците в обществените места и работните помещения Колко е чисто и приятно в момента А може би управниците прикриват истинските си сметки и жертват здравето на хората?

и като сереш и пърдиш смърди отвратително,но никой не ти забранява.А затлъстелите непушачи умират по рано

Но го прави сам със себе си и не задушава никого с отровни изпарения! И явно не си много наясно- от отказването на цигарите не се надебелява/личен опит/.

Непушачите умрат в цветущо здраве и с усмивка. Баси простотиите. На власт дойдоха крадците, а вие ни занимавате с глупости!

Тази работа заприлича на холокоста - броят на жертвите постоянно нараства..

пълни глупости

Aйде да се разберем така - пушачите ще ходят в заведения за пушачи, непушачите - в заведения за непушачи. Просто и ясно.

Айде! :)

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Многобройните видове рак са причинител на смърт номер едно! А цигарите са предпоставка за само няколко видове. От рак умират хора, които нито са пили, нито са пушили. Кога човечеството ще постави остро въпроса КАКВО ГО ПРИЧИНЯВА В ТАКИВА МАЩАБИ???

Рака се причинява от паразити,които са навсякъде в човешкият организъм!/мозък,кости,очи,вътрешни органи и т-н/Самата ракова клетка е лабораторно създадена.Лесно убиваема с електро честоти.проблема е ,че микроскопите имат такава честота, която ги убива.Самите микроскопи имат увеличение 2500.Докато раковата клетка може да се види само при 65000 увеличение.Самата тя е много крехка и лесно унищожима.Както и че, има такъв микроскоп с увеличителна способност 65000 на Д-р Райф, но официално -нарочно е забранен да се ползва.Защото просто няма да има рак и фармации.

Аз ще ти отговоря - освен очевидния отговор - замърсителите на околната среда, химиите, които ядем и пием и дишаме, главна причина за рака е РАБОТАТА! Твърде много работим и работата ни обикновено е стресова, обездвижва мускулите и скапва ставите. Те това е!

Пушачите искат да бъдат толерирани , разбирани, подкрепяни ,че ВЪРШАТ ЗЛО не само на себе си , но и на околните. Как може някой да толерира да му се причинява зло?

А НЕПУШАЧИТЕ СА БЕЗСМЪРТНИ...

Никой не е безсмъртен....Важното е как ще избереш да живееш- в смрад или чист въздух!

Важното е че са на второ място по пълнете на бюджета. Индиянците мистици са ги пафкали само по време на шамански ритуали. Всичко умерено е полезно, свръх консумацията убива, било то храна или емоции.

Да! Само оправи - индиАнците. ИндиЯ- но индиАнци.

това трябва да се каже на новата здравна министърка, защото тя май не го знае!

Старата беше неадекватна- тя говореше и правеше каквото и каже,, вожда,, .

Ще прозвучи банално, но ... Първата и най-голяма причина за смърт в световен мащаб е раждането ни. Не се раждаме - не умираме. Цигарите са по-късно откритие. А дали да умреш от цигара или със цигара ... Дали да умреш от автомобилни газове, от химически продукти, от вулканична пепел, от Е1, Е2, Е222, от безкрайното заяждане на жена си, от пиянството на мъжа си ... Като казах "пиянството" - ...

Лицемери

А ЗА АЛКОХОЛА КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ПРОБЛЕМА НЕ Е САМО В ЦИГАРИТЕ ЗАПАДНА ЕВРОПА КЪРКАТ КАТО СМОКОВЕ, НО НЕ ТАКА ИМ Е УДОБНО НА ГОПОДАТА ОТ БРЮКСЕЛ, ТЪПАНАРИ

Айде кажете нормално ли е 13-сет годишни да пушат и никой да не ги спира? Кажете добре ли е, да димиш на приятелите си в лицето? Добре ли е да се пуши по 2 кутии на ден... а иначе сме много бедни! и ако не вярвате на статистиката, на кое вярвате - на собствените си жълти зъбки?

Ти кажи нормално ли е 12 годишни да са изпаднали в безсъзнание от пиене? Абитуриенти да припадат от злоупотреба с алкохол? Въобще алкохола е много по-вреден.

Описаните от вас случаи са характерни предимно за мургавото, неграмотно и миризливо население. Вие с такива ли предимно движите? На мен никой не ми пуши в лицето, нито някой изпада в алкохолен делириум. Дори не познавам такива боклуци.

Пушещия не върши никакви кофти неща, докато дрогирания и пияния вършан маса безобразия и престъпления. Интересно защо СЗО и всякакви такива ционистки "световни" организации водят само борба с тютюнопушенуто?

Дрогираният и пияният тровят себе си по собствено желание, а пушачите освен себе си тровят и всички около тях. Има огромна разлика.

Не се прави на девствена мома. Нима ретро автомобилите в БГ не те тровят? Нима не сме на 1 място в ЕС по запрашен въздух в големите градове? В резултат на това астмата и алергиите при децата и възрастните са скочили в пъти. Цигарите са последния виновник. Когато заведенията бяха на зали за пушачи, и непушачи беше най-добре.

СЗО изключи педерастията от списъка с психичните заболявания. Скоро същата тази СЗО ще изключи педофилията и содомията от списъка с психичните заболявания защото боклуците имат право на "различна сексуална ориентация". Толерастията , седерастията и педерастията вървят ръка за ръка и носят бедност и деморализация.

A хомосексуализмът причинява ли рак, че не се сещам или само тъпоумни коментари от момченца с малки пишки?

Причинява дългосрочна деморализация, разруха на обществото, намаляване на популацията и кой знае още колко злини.

То до 2030 г. ще сме 15 мрд. жители, така че 8 млн. в процентно изражение ще е по-малко от сега. Това е прах в очите. Другите замълсявания, гмо и пр. са доста по-опасни. Като е толкова страшно, да забранят продажбата на цигари, бе. Ама лапат от акцизи нали. Лицемерие е това.

Това не е вярно. Как от СЗО ще ми обяснят хора болни от рак без да са пушили? Или сърдечно болни без да са пушили? познавам такива доста. цигарите са вредни ако се злоупотребява. Така е почти с всичко. Но определено цигарите не са фактор 1, за да си болен. Има други фактори като некачествена храна, ГМО, стрес, лош въздух...

Най-любима картинка ми е да видя мутреса, зад волана на голям джип, в едната ръка телефон, в другата цигара, как и с какво кара колата, не е важно, но позата й е такава, че се чудиш, да плачеш ли, да се смееш ли? Отвратителният пример с пушенето доведе до там, че и малки момиченца тръгват по този път, с цигарка, после шмъркане, малко алкохолче, след това търсене на богат чичко, мачкане на чаршафите на кого-ли-не, и накрая - тотален провал.

Пълни глупости...Много вредни неща, ГМО, лекарства, автомобили и т.н. т.н. ама боклуците си мелят едно и също. Никой ни ги слуша тия...

Няма по-гадна картина от дете с цигара. :(

Да добавя - и да играе кючек .

Има - цигара с дете.

СЗО да вземе да обърне внимание на храната по-добре. Не толкова цигарите, а ГМО, добавки, маргарини съкращават живота на хората.

В БГ ще разрешаваме пак пушенето на закрито :) На практика ние сме Анадолско-ориентирана държава с ориенталски възпитано население и политици!Никакъв ЕС не ни трябва!

В Турция пушенето е забранено така, че това е анадолския маниер, докато в ЕС почти никъде не е. Ама винаги има по някой сельо, който се прави на умен. Разбрал-недоразбрал нещо.

Да, и особено когато не е излизал никъде от БГ, се прави на разбирач. Всички знаем точно как си се пуши У ЧУЖБИНАТА.

Ми нали ена нация от къде синайския полуостров това иска - народа да мре, ама контролирано. За да си осигурят гои все пак :)

Тия идиоти ли са бе? Били умрели 6млн души и 600 хиляди пушачи - значи цигарите са виновни. Преди, като не е имало цигари сигурно хората са живели по 300 години ??? Аман от платени идиоти, то че има вреда от цигарите има, ама да се твърдят идиотизми, че ти били фактор 1 за смъртта и малоумно !!!

А ние ще си ги връщаме в заведенията.

Ходенето на заведение не е задължително. Никой пушач не те е вързал за себе си- имаш възможност да се отдалечаваш.

а става ли Ти да не ходиш по заведенията, за да не дишаме дима от цигарата ти и този, който излиза от устата ти, барабар с гадния ти дъх на фасове

Тъй от пушача ще се отдалечиш, ами от цигарения му дим и от фасовете му как ще се отдалечиш!? Абе нека ти го представя така, всички ходим до кенефа нали така? Но задължително ли е да почнем да пикаем по улиците и да опикаваме другите? Не, нали? Просто си ходим до тоалетна и си вършим работата там, на ограничено място където можем да причиним съвсем малко "вреди"! Ха сега ако е възможно това да се направи и за фасовете и за цигарения дим, добре пуши си където и колкото си искаш, без да ме вкарваш в твоя си кенеф!

Цигарите са проблем, защото така са го направили! Тютюна /изключвам България/ се сади в отровени почви с пестициди и тежки метали, които се поемат от тютюна.И...после ,пушейки го, цялата тази отрова влиза в дробовете на пушачите.Простичко!Трябва да просперират Фармацевтичните компании и болниците.Това е.

Ти си изключително глупав човек, очевидно.

Това същото СЗО, което раздуха грипната епидения? Същото, което е за насилствено имунизиране? От неправилно хранене, глад, индустриални отравяния, и автомобилни катастрофи умират в пъти повече хора. Глупави ли са или на глупави ни правят?

деер

Не обичам цигарите, както и розовата рубрика на дир, но стресът е по-смъртоносен.......

Алкохолът действа много по- бързо и по- сигурно... да не говорим за малоумието . Много хора по- света се избиват от малоумие.

И как по-точно алкохола "действа по-бързо" бе умник ??? Според теб кои хора живеят по-дълго, тези които пият по 50гр. ракия със шопска салата всяка вечер или тези, които пушат по кутия цигари на ден ??? Нещо не си с акъла си май. Ама те повечето пушачи имат проблеми с мисловната дейност заради пристрастеноста си към никотина. Подсъзнателно си намират оправдание за това че се тровят всеки ден. ТОВА СЕ НАРИЧА НАРКОТИЧНА ЗАВИСИМОСТ ! Докато аз мога днес да ударя едно малко като се прибера, а утре и в други ден, че и повече време изобщо да не близвам алкохол, пушачите изпадат в нервна криза още след първите 24 часа, в които не са пушили !

алкохолът е по-вреден от цигарите.

Колебаех се дали да ти отговоря... Пуша в редки случаи - мога да не пуша много дълго време, но след като прочетох коментарът ти ми се допуши... Какво търсиш под тази новина след като не си пушач? Лечебната доза е 13- не 50:)

А какво ще кажеш за тези, дето пушат 4-5 цигари дневно, в сравнение с тези, дето бутилка водка си я нямат за нищо. Ай аман от светци!

едно малко на ден е като една цигара, но бутилка водка на едно пиене вече се равнява на кутия цигари на ден. след системно пиене почваш да забравяш, погубваш си живота, може да те избие на агресия и да не споменавам още какво. някои се осират даже.

Пушенето не трябва да се разрешава отново. Но пък и насила да се отказват хората...., и това не бива. Всеки да си преценява сам за себе си, но цигарите наистина са вредни. Много хора са зависими от тях,също като дрогата.