Средиземноморската диета е още по-полезна за мозъка, ако рибата бъде заменена с месо

По този начин намаляват нивата на невротрансмитър в мозъка, свързван с когнитивен упадък

Обратно в новината

Коментари - Средиземноморската диета е още по-полезна за мозъка, ако рибата бъде заменена с месо | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предполага, че месото трябва да е изкуственно ! По-долна идея не съм чувал, освен от БСП.

Американската средиземноморска диета е от бургери, чипс и половин маслина нарязана на кръгчета. Имам проучване извършено върху 20 души, в т.ч. и аз. Определено нищо ни няма, нищо ни няма, нищо ни няма....

Човешкият мозък се развива с месо. Лишете малките деца от месо и ще останат глупави. Природата ни е създала всеядни, така че не ставайте вегетарианци или вегани. Яжте всичко с мярка.б

Айнщайн, Буда, Ганди, Толстой, Леонардо да Винчи... затова ли са останали прости, щот са вегетарианци?

Изключения, потвърждаващи правилото.

Тъмън научихме Марко да не яде и он опъна петалите . Голям номер ни скрои , нищо не ни каза !

Платена статия от месодобивната промишленост. Точно месата водят до Алцхаймер, деменция, диабет, рак, тумори, кисти, сърдечно съдови заболявания и т.н.т. Месата са пълни с хормони на нива много по-високи от човешките, което води до хормонални дисбаланси в нашите тела, които от своя страна причиняват възпаления и от там съответните болести. Деца и млади организми имат силен имунитет да се справят с това, но с остаряването имунитета отслабва и за това от 35 годишна възраст нататък месата постепенно трябва да се намалят или изключат.

А рибата не е ли месо бе , или като си поръчате фагри или лаврак си мислите , че ядете патладжани..:))) СТана ми смешно , понеже моя Стамат откачи на дръти години та първо стана вегетаринеец, после се вманиачи тотално и сега е веган, та е голям зор с ходенето по кръчми. Пита има ли нещо без месо, сервитьорките му викат има пъстърва, па една даже му вика имаме пилешко..та и дир-а така ..изключват рибата като вариант , че е месо:)).

Дали са били вегетарианци - ти светил ли си им? И ако се окаже, че са - значи са могли да дадат много повече на човечеството, ако се бяха хранили пълноценно.

Противоречие след противоречие... Първо, в статия, която реабилитира месото, вмъквате своите разсъждения как веганството носело много ползи... Второ, стриктните кето диети, т.е. лишени от въглехидрати, са вече в миналото, официално е доказано, че ЛИПСАТА на въглехидрати буквално унищожава щитовидната жлеза и нанася вреда на много други органи. Анатемосвате GABA и пишете за нея, че причинява неща, от които всъщност спасява и лекува. Това е естествен трансмитер, който има само позитивно въздействие, отдавна е доказано и проучено - информирайте се. Ниските нива на GABA са свързани с: Безпокойство или разстройства на настроението, Епилепсия, Хронична болка. GABA като добавка подобрява настроението, облекчава тревожността, подобрява съня, помощ при предменструален синдром (PMS), лечение на разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), Облекчава болка, понижава кръвното налягане, изгаря мазнини, увеличава растежа на чиста мускулна маса. А аз ще ви напомня - Всичко крайно, особено ЛИШЕНИЯ от цели групи продукти е изключително вредно и опасно. През последната година умряха мои познати - млади хора. Причината беше прекомерно увлечение по "здравословно" хранене и самоунищожение чрез орторексия и анорексия.

Уникална тъпотия. Месото било полезно....

Майко мила, какъв гений.

За меринджейчетата превеждали статията да поясня: ГАБА (гама-аминобутирна киселина) се казва на български ГАМК (гама-аминомаслена киселина. Бутирче викат на маслото у Русье. Пък с кой рецептор-канал се свързва ич биля няма и да ги питам, да се не шашкат понеделнишки. Ей ни изляна хубав човек тоз Менделеев, мамка му.

Айнщайн, Толстой и да Винчи едва ли са били вегани от деца...За Буда и Ганди е спроно дали са били гении...

Месото е жизнено важно за мозъка, костите и мускулите на човек. Всичко друго е вятър и мъгла...

прав си . не е полезно - то е незаменимо. веганските диети се опитват от други работи да извличат съставките, съдържащи се в месото (магнезий от това, чугун от онова , кадмий от нещо си дето расте на 2 места в света и тн.) . до някъде успяват , но не на 100%

В природата тревопасните животни са много по големи от хищниците, към които спадаме и ние. Да сте чули за вълк или куче веган, котка вегетарианец?

Хищниците ядат пресно месо, ние ядем трупно месо, което е вредно.

Гарваните, червеите, лешоядите и т.н.. ядат трупно месо. Живи и здрави са си