Средиземноморската диета удължава живота при хора с риск от сърдечни болести
Нов анализ открива някои предимства на нискомасленото хранене
Обратно в новинатаКоментари - Средиземноморската диета удължава живота при хора с риск от сърдечни болести | Лайф.dir.bg
Коментари
Миналото лято в хотела в Гърция силно ме изненадаха: на закуска нямаше сирене, краставиците и доматите бяха в оскъдно количество, маслините само един вид. За сметка на това изобилие от пържени картофи и наденица с кетчуп. На въпроса защо няма фета, от персонала ми отговориха, че гостите от Централна Европа предпочитали картофи и наденица!
Поне снимката да бяхте редактирали. Как сьомгата е средиземноморска? Или авокадото е средиземноморско? Още по-отчайваща е мисълта за мазнините. Снимката е точно потвърждение, че трябва да се ядат мазнини: сьомга, авокадото, орехите, зехтина. Дивата сьомга е с най-доброто съотношение между Омега 3 и Омега 6. Не се тъпчете с Омега 6 - олио от слънчоглед, царевица, соя, трансмазнини. Това е отрова. Както е отрова захарта и тестените изделия. Кетохраненето, както са провели предците ни, е хранене с натурални продукти и мазнини. Мазното месо е било деликатеса. Тялото само образува въглехидрати без да се яде сладко. От рибите са полезни, защото са мазни, сьомгата, риба тон, скумрия. Но не кралската скумрия. А от земното месо са полезни всички хранени само на трева. Най-добрият белтък е яйцето. Защото не е мускулна тъкан.
Италия има свръх смъртност от инфаркти. Как върви това със средиземноморската диета. Или може би не трябваше да се добавят към нея и бустери...
Най-добре да си рупаме скакалците и хлебаркита. Истинската храна е за задокеанските сахиби.
Освен това има и мазни риби, като сьомга и червен тон, които съдържат омега-3 мастни киселини.... В скумрията също, така че спрете да ни пробутвате риба Тон, която е "богата" на живак и промишлена сьомга, която е всичко друго, но не и полезна.