Те се провалиха, преди да успеят

За знаменитостите, които не се отказаха от мечтите си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разкошна статия! Thanks:)

Хубав и вдъхновяващ текст. Благодаря!

Едва ли има човек, на който винаги и във всичко му върви по всяко време. Животът е колело. Този, който днес е успешен, имал е своите неудачи в миналото, няма гаранция, че вече е с абонамент за постоянен успех. "Да не се отказваш" по даден въпрос, не е добра тактика, още повече ако виждаш че буксуваш, стоиш до място. Възможността да постигнеш нещо не се увеличава, колкото повече натискаш, а реципрочно намалява.

Заглавието не е коректно. Не "провалиха", а "проваляха", защото първото означава веднъж и завинаги. По-добре е "Те се проваляха, преди да успеят" или "Преди да успеят, те се проваляха".

Джим Кери все още не е успял, но добре ...

Хубава статия. Но имам сериозни въпроси по статистическата извадка, от която съдят за успеха. Да не говорим, че ако проследят някои от главните герои до наши дни, ще могат спокойно да се отрекат от щастието на поне половината от тях.

Не разбрах в какво са се провалили преди да успеят?

За успехът е задължително условие наличието на късмет т.е. на благоприятно стечение на обстоятелствата. Преобладаващото мнозинство не стават известни, популярни сред по-голям кръг от хора, макар че вероятно има много талантливи и способни хора в различни области. Хубаво нещо е да насърчаваме хората да не губят вяра, че могат и те да станат успешни знаменитости, че успехът е на една ръка разстояние, стига само да не се отказваш, защото при друг така се получава, но всеки е пример единствено за собствената си съдба. Когато нещо не върви както го искаш, значи не му е времето, мястото, не е за теб. Мечтите се случват ... и пътят до тях не е осеян с тръни, а с лекота. Тръните само може да са подсказка, че вероятно не си на правилния път.

Явно винаги има разминаване между масовия вкус и хората ценители със съответното образование. Произведенията на Гагата и Роулинс са си чалга отвсякъде. То и Сталоун в там някъде, но беше първи за времето си.

С това кюфте на главата на нищо не прилича, а и се нашишкави. Иначе съм и ФЕН, много хубави песни има. Обожавам и Мадона от старите и клипове. Спомени...

И ние си имаме един страдалец ! Няколко години правил кафе на Маджо ,Димата, Маргините ,и им лъскал обувките в СИК. После му разрешили да направи охранителна фирма. Преценили ,че е добра подлога и започнали да го издигат към върха ! Къде кмет,къде секретар на МВР ,та чак Прайминистер ! Таке,че страданието е необходим процес за изгрева на звездите, както ферментацията - да стане хубаво кисело зеле !

Заради това си трольо, а не дори средна ръка овластен държавен служител. Льольо.

tonk11

Направо не вярвам как и тук някой кретен като теб може да намеси политика и да оплюе някой, пък бил и той и Борисов. Е заради такива мерзавци като теб тази държава е на това дередже и при българския казан в ада няма пазачи.

Нищо, че и двете са бозаджийки. Това, че се оноди с Брадли Купър - да е жива и здрава. С едно "Ша-ля-ля-ля-ля" кариера не се съживява. А нейната? Къде е? Изпя десет песни. После?

Мадоне, макар и некъдърна, беше парвата по рода си. Гага имитира Мадона, както още 1000 преди нея. Ама мадона изкара поне десет години преди да почне с бълвочите. Гага - три годинки и това и беше.

Лейди Гага наистина прави отвратителна музика. Самата тя е късокрака и с минало свързано със зависимости. Роулингс като писател е кръгла нула. Зеро. Хари Потър е пълна боза. Всичко в него е откраднато от други филми и книги за деца. Въпрос на лош вкус на масовата публика. Който продължава да е такъв. И прави некадърници милиардери.

Сталоун съм го гледал в порно филм. Според мен не бива да крие тази информация, тя не е срамна. Даже подсилва историята. Така захаросана обаче, буди само съмнение за измислен имидж.

Никога не се отчайвате, а следвайте вътрешния си глас!

Не се отчайвайте ако не ви върви бизнеса и банката ви продаде фабриката, защото сте решили да се конкурирате с Кока-кола? Вътрешният глас обикновено е признак на шизофрения. Не те слуша главата. Ти нея слушаш. Напротив, ако не вървят нещата с години - отчайте се! Спрете, променете нещата.

Вдъхновяващи истории, човек може да вземе пример и да следва мечтите си доколкото му е възможно. Няма по-сладко нещо да осъществиш мечтата си минавайки през тежки житейски изпитания. А не като някои родени директори нямащи нищо общо с действителността.

Ако не минава канапето пред входната врата - не се отчайвайте! Блъскайте там, къртете каси, трошете тухли, рушете бетон. А може би е по-лесно да върнете канапето и да ви го заменят с по-малко? Българите последните години се научихме, че всичко трябва да става с инат и сила. Блъскай, рути, кърти! Иначе не е сладко. Ако е станало с компромис, с диалог, с взаимно зачитане на интересите на другата страна и се договорите - не сте мъже!

На 20 метра няма вода. Ти продължаваш да гониш мечтата си. Биеш сонда на 50, 100 метра. Пак няма вода. И вече си дал 10000 лв. само за сондаж. А геологът те е предопредил, че там няма вода. Ама следвай мечтите си. Не бъркайте тъпия балкански инат с упоритост.

Защо има толкова коментари под статия за Николета Лозанова например, която също е успяла своеобразно между другото, и никакви под това силно послание???

Тези са си продели гъза и идеалите, за да са там, където са. И са късметлии, най-вече. Едно на милион. Останалите 999 999 къде са?