Тютюнопушенето и алкохолът са сред основните причинители на рак по света

Въпреки това половината от онкологичните заболявания не могат да бъдат приписани на един даден рисков фактор, което показва, че превенцията не е достатъчна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Или както се казваше едно време - който не пуши и не пие, здрвичък ще си умре.

В България масово се дими навсякъде...

Аз пък си мислех, че е стресът, неаквиният начин на живот, замърсяването на въздух и всичко наоколо , качество и състав на храната, прекомерната употреба на химия - било лекарства, мазила за разкрасяване, багрила в дрехи, микропластмаса и други микро боклуци носещи се във въздух, почва и вода..

От 10 000 години се пие от поне 1000 се пуши, в същото време сърдечнитеи др заболявания са факт в последните 50-60 години, но не цигарите и алкохола са виновни.. Не скапаният хляб и олио и тоновете хиия в храната.. Е как пък не сме се затрили като цивилизация... преди 5000 години ??!?

Защото, глупако, едно време алкохолът и цигарите е трябвало да си ги произвеждаш сам и да ги употребяваш всеки ден е било немислимо. Това за "факт в последните 50-60 години" е глупост, казана от глупав човек, който с нищо не може да докаже твърдението си. Вредата от алкохола и цигарите е доказан факт, но трябва да си голям глупак, за да мислиш, че подобно нещо може да "затрие цивилизацията".

Не съм съгласен. Основните причинители са скапаната храна, наблъскана с химия, смогът, стресът и експерименталните вакси/лекарства.

Има си хас да си съгласен. Иначе ще трябва да вземеш да намалиш дневната доза евтина ракия "домашна, от най-убавата" и цигарите дето ги палиш една от друга, нали, ганьо?

ААа, не! Как така! САМО "КОВИДА" УБИВА ХОРА! ЗАЩО МАМИЧКАТА ВИ МРЪСНА НЕ УНИЩОЖИХТЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА ЗАРАДИ АЛКОХОЛА И ЦИГАРИТЕ, А?????????????

Вредта от цигарите и алкохола е медицински доказана преди десетилетия, глупако. Това не значи, че ковидът не убива. Всички лекарски съюзи по света препоръчват силно ограничаване на тютюнопушенето и употребата на спиртни напитки пак от десетилетия - ти явно не си чул и мислиш, че това е от вчера. Ама ако не споменеш ковида, няма надничка, нали?

Глупчо, не цигарите и алкохола убиват хората а религиите, партиите,капитализма и евангелизма !

Евангелистите са най-рафинираните мошеници! "Ще станете богати ако спрете алкохола и тютюна"!Изроди! Няма по- двулични същества от тях!

Казано и повторено като истински глупак.