17-11-2017 20-11-2018

Коментари

''Общуването'' с телефона - адреанлин-допамин , това претоварва излишно. ''Общуването с книга'' серотонин-окситоцин. Това е ОК, но когато си в автобуса, по-скоро те отнася и разсейва, ако си тръгнал да вършиш работа. ''Общуването'' със ''свободна'' глава , преподрежда мислите, но ако си сам или поне спокоен , а не в претъпкан ''изнервен'' градски транспорт, или друго подобно обществено място.

И какъв е извода - не четете книги? То щото и без това днешното поколение на тиктокъри и инфлуенсъри са се скъсали да четат книги...

Имат за осн. цел да предпазват хората от лоши мисли, или най-вече да не мислят, защото няма да им хареса онова, което ще проумеят. Та, стига с тези "сензации.

И много мислене пак е вредно. Най-добре да изключиш и да не мислиш за нищо, само да наблюдаваш или да правиш каквото правиш.

Не позна. Най добре е да правиш, каквото ти кажат. То целта е такава.

Някои книги са ВРЕДНИ- Криминални, истории с ужаси, и всякакви книги написани от араби и негри... А телефоните са ВРЕДНИ.. Смартфоните са телфони направени за ползване в Интернет.. Интернет Телефони !!! Но тия телефони НЕ са смарт ( умни) , а са много ТЪПИ.. Щото ако ги ползваш по предназначение, да ползваш ИНТЕРНЕТ по 2-3 часа на ден, на мъжете, започва да им РАСТЕ дупката на занника, а на жените им ПАДАТ гърдите... Многи тъпи и ВРЕДНИ телефони са смартфоните...

Плоскоземец. Телефона отдавна е само за инцидентен чат и разговори. Ма тва с книгите, нямам идея как ми е останал мозък. Толкова много ми е намалял, че последните 30 години си изкарвам прехраната само с това, което съм напълнил от книгите. И сметката е пълна, живота пълноценен, идиотията е минимална. Чакам изследването, че мисленето е вредно и бъдещето е на безмозъчните маси ръководени от ИИ. Поне тенденцията видимо е в тази посока:)

По същия начин, дори още повече е ВРЕДНА и ОПАСНА мозъчната каторга, на която ни подлагат на работното място - да не можеш да разполагаш с мислите си, със себе си. Умът е пленник и е подложен на безспирен терор. Накрая, губейки мисълта си, губим волята. И идея за спасение няма.

Много хора скочиха за книгите, но тук се говори нещо различно. Никой не е казал, че е вредно да се четат книги. Но е вредно всяка свободна минута на мозъка да го занимаваме с нещо - било то със смартфони, или книги. Мозъкът има нужда от време да обработва тая информация, не постоянно да му се налива.

си тъп брат

Аз също така го разбрах. Те, обаче са чели книги във всяка свободна минута и .... не схванаха :)))

Робовладелците искат тъпи роби, без да могат да мислят.

Явно и самите робовладелци са спрели да мислят. Защото поради собственото си неблагоразумие - получават мозъчни инвалиди. Безпомощни, болни, демотивирани.

Бойко Борисов хареса тази статия!

Добре, че не си загубих живота в учене и четене!!!

Книгите били вредни?! Ако ми го бяха казали по телевизията, щях да повярвам веднага. Но тук... Няма как.

очаквам всякакви идиотии!

За пръв път разбирам, че книгите са вредни за мозъка... досега учените друго разправяха, че книгите развиват човека и речта му, я в по-късни години всяко мозъчно занимание, включително четене на каквото и да е предпазва мозъка от деменция!

Книгите не са панацея и никога не са били! Да не говорим за елетронните устройства. Ако четеш романи, развиваш само фантазия и въображение което колкото и положително да звучи в реалност не е точно така...имаш практично въображение и фантасмагории. Друго е ако четеш документални или научни книги които дават информация. Така хем учиш нещо хем въображението ти става по практично. Същото важи за електронните устройства. Когато обаче се съберат и двете или прекомерното ползване на едното, не остава време и място да се затвориш в себе си....това е което тези учени визират.

Но обърни внимание на пунктуцаията си и пълен член. Също изреченията ти спират в нелогина част. Критиката е конструктивна.

Ника ти е супер подходящ

Все тая

"...развиваш само фантазия и въображение..." - много, ама много, тъжна гледна точка. Без тези две неща, щяхме да сме в пещерите. Стремежът е пряко следствие на двете. Накратко казано.

ами да работим за без пари, щом е по-полезно. разбира се, че книгите са вредни. особено за тия, дето искат да експлоатират необразованите. книгите са се оказали вредни и за редакцията. не сте ги чели и си личи ясно.