17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учените пак доказаха очевидното.

Миналата година и аз лесно се изморява. Спрях да се храня с хляб и сега съм нов човек. Ето че глутамата от пшеницата се натрупва и в мозъка. Направо не разбирам как хората се тъпчат с тази отрова.

е месо и салати ли само ядеш ?

Сивлия, това не ти се отразява добре, защото тялото ти страда от определени липси. Първо, бъркаш глутамат с глутен. Второ, и двете не са вредни, напротив. Глутаматът /натриев глутамат - овкусител/ се добива от водорасли. НЕ е възможно синтетично производство, така че е натурален продукт. И се продава на килограми в азиатските страни. Наричат го още азиатска сол. Японците са рекордьори по дълголетие, смятай. Глутенът пък, е най-важният протеин в зърнените храни, спомага за усвояването на калция. Противно на масовите търговски лъжи - изключително малка част от хората имат непоносимост към глутен. Ако ти имаше такава непоносимост, щеше още преди много години да ти е сложена диагноза, която няма с какво да се сбърка: "цьолиакия". Доказано е, че хората, които ядат хляб са най-дълголетни. Всички други неща в храненето имат второстепенно значение. Дори почти 100 годишната кралица Елизабет не се отказва от хляб, че дори и кроасан за закуска. Всяко залитане в крайност под формата на отказ от храна е вид хранително психично разстройство. Нарича се орторексия - не по-малко опасно от анорексия и булимия, защото отказът от ред "вредни" храни води до едностранчиво хранене и недостиг на безброй жизненоважни вещества. На практика се добиваш със "здравето" на бедняк.

Ако на тези които трябва да решават по-трудните задачи им беше предложено възнаграждение например 5 пъти по-голямо от тези с лесните задачи, умора от натрупване на глутамат в мозъка нямаше да има! В този случай материалният стимул пи предизвикал прилив на друг невротрансмитер - допамин, който потиска глутамата, от там и преумората!

Е сега като ми намаляха приходите, но тормозът и издребняването откъм запитващите е двоен - окапах като круша! Преди това летях.

Най-мразим да мислим!

Зависи до колко си трениран. И аз като нося торби цимент ме боли кръста. Щото съм кекав. Сигурно на някои пък мозъка им не е заякнал правилно.

За да не стигате до това положение, да се уморявате от много мислене, просто спортувайте , или се движете, или потичайте 10 минути, или скачайте малко на въже. Редуването на физическа и умствена дейност, предотвратява умора и от двете !

Повечето хора не могат да подскачат на работното си място, най-вече многозадачността и гоненето на отлитащи срокове ги държи в ТОТАЛЕН ПЛЕН. Така се натрупва РЕАЛНА ФИЗИЧЕСКА умора /обяснили са го подробно/, която не позволява дори да се разходиш, просто се скапваш. КАТОРГА, говори ли ти нещо

В случая проблем с невротрансмитера глутамат. Човек може да се чувства физически скапан и при проблем с допамина и серотонина например , но това не е ФИЗИЧЕСКА УМОРА в прекия смисъл на думата.

Напълно физическа умора е, а не просто психическа /това за психическата е ясно/ - прочети отново статията.

не може да се скача в офиса и да заставаш зад някой и да му гледаш монитора

Това го зная още от баба ми, така че нищо ново! Интересно за Франция да е новина!

Да беше прочел цялата статия, а не само заглавието!

Не е тъпак, има прекомерно множество мисли.

Нобелова награда за тез гении на нАучната мисъл!

дечица, не се напрягайте да мислите...НИЕ мислим вместо вас...

Учени доказаха, че човек наистина се уморява от много мисли - у нас няма такива проблеми - чалга и ББ и всичко ни е наред !!!

Тези учени би трябвало да са много изморени след това мисловно умозаключение!

А аз се чудех защо нашите политици са винаги толкова енергични