Учени доказаха, че разводите и самотният живот влияят зле на мъжкото здраве

Трябва да помислим за специални инициативи, насочени към мъжете, които претърпяват раздели или живеят сами дълги години", обясни проф. Рике Лунд

Обратно в новината

Коментари - Учени доказаха, че разводите и самотният живот влияят зле на мъжкото здраве | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз мога да го кажа и без да съм учен. Просто за мъжете някой трябва да се грижи - първо мама, после жената. Те нямат никакви хигиенни и хранителни навици и като се разведат здравето им се влошава и доста се занемаряват. Да не говорим за културни интереси. Пълна деградация.

това въобще не важи за всички има много по нечистоплътнш жени

спортист се "оженил" за надуваемата си кукла и си я носи по хотелите.

Разводите - да - помислете защо, но чак пък самотния живот …дал Господ жени в изобилие… не мисля, че на пиратите, траперите и златотърсачите в Новия Свят е било чак толкоз зле…. Това е модерна болест за мамини синчета.

А молодие мужчиньi в Арабии также друг-друга или вербюдьi трахают чтобьi ранше попробовать.

Когато е правена тази статистика 100% не са взели в предвид тия с инфаркти, инсулти, самоубийства, изчезналите безследно женени мъже :).

Защо женените мъже умират първи? Щото така искат

С това ли се занимават "учените"?! Всеки може да го каже

Господи Боже, защо си направил жената толкова красива? - За да я харесаш. - Ама, Господи, много е глупава. - Ееее, за да те хареса и тя!!!!

това е готино хааа

А на женското - още по-зле.

Не е вярно, на жените се отразява точно обратно - те живеят по-дълго

То отдавна е доказано, че женените мъже живеят по-дълго. Ама не искат...

И самотата и любовта и депресията на разведения се лекува много бързо и ефективно! Просто лек пазар на обувки с жена в критическата!!!!! Само един ден или 3-4 часа и гаранция няма да помисли за жена следващите 4 петилетки!!!!!!! Ако и това не помогне на другия ден с дъщеря и тиинвйжърка!!! Ако и това не помогне е то тоя трабва да е евнух!?

Жените ти създават проблеми, които преди това не си имал никога. Мислете му

Не сте ли се замисляли, че сватбите са, като погребение, само че с торта.

Който си мисли, че като се ожени ще подобри сексуалния си живот и от самотно ще му стане весело, тъне в големи заблуди

Кажи им

Чета чета и си казвам така ли няма един мъж и една жена да говорят за Любов доста тъжно...

Мъжете обичат и се влюбват, ама като видят, че всичко е било лъжа повече не искат и да помислят за "любов"

Разочарован си, но и това ще мине. Всяка емоция отминава, няма незабравими хора. Пак ще се влюбиш.

Като усетиш какво е привличането в жената, а именно тя да усеща, че мъжа има емоционално надмощие и няма как да се “влюбиш”, защото това значи да загубиш привличането в жената към теб и най-вероятно да загубиш жена отново или поне уважението. Захитрелите хора не се влюбват. Те влияят на другите колкото могат и гледат на тях да не им повлияе някой.

Ау, горките мъже ! Да ги ожалиш.

Има и от другите жени. Но дали българският мъж има самочувствие, адекватно поведение и отношение, за да спечели такава жена. Колкото жените вече са "жени", толкова и мъжете са "мъже". За качествените индивиди и от двата пола изборът е силно ограничен.

абе, само на мен ли това налудничаво заболяване 'възпаление на тъканите' ли ми прави съмнения?

Предполагам и другите неграмотни имат същия проблем.

Казват, че мъжете обичат с очите, а жените с ушите. Как да се излъже българския мъж??? Вече няма истински и естествено красиви жени, излъчващи женственост, очарование, класа и стил. Какво остава интелигентни и възпитани. Масата са грозни, ниски и късокраки, с невзрачни и селски муцуни. Грозотиите с издути джуки са направо страшни. Как да се ожениш? Ми то никакво излъчване, никаква компания, само да се срамиш пред приятелите. Повечето са нахални селски тетки дошли от дълбоката провинция, но селото никога не може да избяга от тях. Гледащи да вържат някой балък по възможност с апартамент в центъра на голям град. Затова или са неомъжени или самотни майки. Последните веднага се оглеждат за поредния балък, който да вържат да им гледа децата от предишните балъци, вече осъзнали се. Браво на мъжете, които изобщо успяват да се влюбват при сегашния избор на "жени". 

добре казано.

Хаха, то пък мъжете щото са приказни - още на 30 плешиви и със шкембета, разглезени мамини синчета и егоисти, разкъсвани от комплекси за малоценност

Живял някога един принц, който веднъж попитал прекрасна принцеса: - Ще се омъжиш ли за мен?“. И тя му отговорила: - Не.... И оттогава принцът заживял дълго и щастливо, ходел на лов и за риба, всеки ден се виждал с приятели, пиел много бира и грог, играел голф, разхвърлял чорапи из двореца, не свалял дъската в кенефа, тумбел слугини, приятелки, съседки и която друга му скимне помпил, и пял под душа, и пърдял когато пожелае, бъркал си в носа, и гръмко се оригвал...Правел си каквото пожелае – и знаете ли защо? ЗАЩОТО МОЖЕЛ...

и си имал и насъбрани пари в банката

Честно казано, основното което търся в една жена е компания. Има си машини за всичко останало - пералня, миялна, кухненски роботи и прочее. Мога и да пера и да чистя и да готвя. За секса до един момент е ок, ама като почне да става по задължение и вече не е интересен. А децата рано или късно - напускат гнездото. И това за депресията е много вярно - жената или е болна или е недоволна, или те сравнява с някой, който бил "по+успял".

Бях най-щастливият мъж на Света....оказа се илюзия, както Тя ми го заяви. Всичко приключи класически: Като си толкова години в чужбина, къде са ти порите БЕ? Сега, след дистанциране от годините, разбирам че буквално съм бил болен, от Любов. Не е нормално постоянно един мъж да е като надрусан и да мисли само как да направи щастлива жената която обича. Да свали всички социални и лични имунитети заради любов. Сега имам и пари и съм физически и психически здрав като бик. Любовта е лична и никога не може да бъде споделена. Любовта няма нищо общо с биологичното разплождане.

Надявам се никога да не стигам до твоя светоглед.

Вика ми една вечер жена ми: скучно ми е, не мога да водя такъв живот, не съм доволна, откога не си ме извеждал някъде и т.н. Отпих една глътка от ракията и и казах: я си .б. майката боклук и всичко си дойде на мястоо.

Така започват всички истории, в които омъжените жени си намират "дълбок" приятел.

се развеждат щастливо

И си мислиш че на него му дреме ли

И аз се замислям по въпроса. Вече съм на 50 и крясъците на жена ми стават труднопоносими. Най-вероятно ще се разведа пък тя да си намери някой да му крещи.

А ти да си се питал защо ти крещи? И че сигурно си има основателна причина? Или айде щом си се оженил за нея край. Тя е безропотна безглосна буква, която само чисти, шета, работи, гледа деца и вдига крака?

Не работи, има 4 години трудов стаж през живота си, чисти, но не готви.

Послеслов: За краката не знам дали ги вдига щото от десетина години спиме в различни стаи.

Ми то от чистене остава ли й време да готви? Сигурно запаш като писюрин и не почистваш след себе си.

Завалията, буквално ви съжалявам, добронамерено. По-добре на Разпятието и римски войник да ви мушка в джигера но Душата да е щастлива. Отколкото ежесекундно Душата ви да умира и умира отново. Сигурен съм, че когато се разминавате езикът и излиза навън, раздвоява се и издава звук съъъъ....

Абе човек, това не звучи хич много добре. Виж дали няма как да я привлечеш пак, според мен. Начините да се увеличи првличането в жената, за които знам са спорт всеки ден, никакъв алкохол и никакви слабости и пороци, да вървиш към своите цели, да я бъзикаш често, да успяваш да и влияеш на нея, а тя на теб не, да я накараш да повярва че имаш добра среда от приятели, най-добре смесена компания мъже и жени и семейство и роднини. Някои от тези неща са непосилни изведнъж, но постепенно всичко е възмохно. Успех!

В повечето случаи трябва човек да изгради личността в себе си, която да постигне тези по-различни и по-положителни резултати. За да си по-привлекателен за определена жена, човек трябва да се превърне в по-привлекателен за всички жени. Говоря най-вече емоционално и като мислене, а това мислене се отразява на изборите, които прави всеки ден по много пъти на ден - тренировки, здравословно хранене, спиране на всички лоши навици, положителна нагласа и чувство за хумор.

От как съм се развел, няма такова спокойствие и добър живот.

Аз от 67кг живи мощи и постоянен стрес при 182см станах 92 кг с "бахур" който дори мен понякога ме ядосва с размерът и дебелината си. И на жената и на мъжа им става от дебелината на ... Портфейла на мъжът. Мъж без пари е интересен от 1 до няколко седмици. В средата на 90-те ходих при една кака в Надежда .Голяма мърла, но когато ходихме по улиците с нея, мъжете си чупеха вратовете. Та ме заведе на гости при съседката си с 8÷10 годишно момиченце. Съседката и живееше и бе ЩАСТЛИВА с друг мъж, небащата на дъщеря и. И бяха щастливи, от излъчването им. Аз едва издържах гостуването - пича бе културен, внимателен, но потните му жлези излъчваха нетърмима миризма. Хората имат 2 вида потни жлези и вторият рядък вид мирише. Но съседката си го обичаше, защото я издържаше и имаше мъж до себе си и дъщеря си. А времената бяха хайдушки - можеш да умреш от глад.

Еех, тези жени...какво още ще измислят, само и само да ни накарат да се женим. Пазете се, хора! Бракът е капан за мъжете, във всеки един аспект...

Абсолютно! Откакто се разведох съм безкрайно доволна от живота си - изкарвам си парите и си ги харча без някоя сърдита, стисната муцуна да ме обвинява, че харча и моите, и неговите пари! За мъжете са най-важни парите: ако ги имат, гледат да ги опазят, а ако ги нямат ги е яд, че други (мъже и жени) ги изкарват. За съжаление, други мъже освен подобни мизерници не съм срещала. Все някъде има и свестни...

Аз си нямам и идея от цените в магазините от години. Какво остава да се заяждам за някакви покупки. Купувай каквото искаш. Може да ти трябва някой като мен. Един въпрос само - на колко години си? Аз съм на 40, но съм спортист все едно съм на 18, само по-хитър. ;)

2022-01-16 14:58:21 :) (нерегистриран) От друга страна, при тях, сериозното обръзване често води до намален стремеж за развитие и задоволяване с текущото положение. Именна тази апатия, изразяваще се в липсата на цел или обект за преследване, е много по-страшна от отсъствието на брачен договор. ----- СИРЕЧ ТИ ПРИЗНАВАШ, ЧЕ ЖЕНИТЕ НЕГЛАСНО ИСКАТ ДА "ОСРЕБРЯТ" ДУПКАТА СИ .... АЗ КАЗАВАМ, ЧЕ В МОМЕНТА В КОЙТО Я ОСРЕБРЯТ, ЩЕ ИЗБЯГАТ... ЗА ТВА - НИКВО "ОСРЕБРЯВАНЕ", НЕКА ДЕ ПОТОЯННО В ШАХ И НЕИЗВЕСТВОСТ ... ДАДАШ ЛИ И НЯКАКВА СИГУРНОСТ - КАЧВА СЕ НА ГЛАВАТА ....ИЛИ НАПАРВО СИ ВДИГА ЧУКТА, ЩОТО И "СТАВА СКУЧНО" ! ЛУДА РАБОТА ! А ИНАЧЕ - ЕДНА МУСАКА НЕ МОЖЕ ДА НАПАРВИ, ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА ДРУГИ ПО-ЗАСУКАНИ МАНЖДИ, И ТРЯБВА АЗ ДА ГИ ПРАВЯ ... ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ ...ДАЖЕ ЗА ОНОВА СА СЛАБА РАБОТА ...

2022-01-16 15:21:29 Владо (нерегистриран) Безплатен секс има само за необвързаните алфа мъжкари ---- САМИ ЩЕ ВЗЕМАТ ДА ПЛАЩАТ ... ДО ТОЗИ ИЗВОД СТИГАМ ! И НЯМА ДА МОЖЕ ДА ГИ НАЕБЕШ ВСИЧКИТЕ ... ПАК ШЕ КАЦНАТ "БЕЗПЛАТНО" НА ДЕДОВИЯ ... ПРЕКАЛЕНО МНОГО МЪЖЕТЕ СА ФИКСИРАНИ В ЕДНО МЯСТО, ТЕ ГО ЗНАЯТ И ЗАТОВА НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ ... ОСТАВИЯ НА СУХО ... ОСТАВИ ДА "ПОЛУДЕЕ" - САМА ШЕ КАЦНЕ !

ФАКТ!

Абе ако ти е Скейтърката в къщи....може и тримата да си легнете, с баджанака.

Изневерите не са хубаво нещо! Посочих, че което си е, си е. И да те държат на сухо, за да им кацнеш е крайна манипулация. Аз без секс мога да карам доста време, не ми пречи. Обаче вкъщи почват едни драми и цупения и в името на мира и да си останете само двамата вдигаш краката (без баджаначки) Иначе сексът не е всичко. Баджанаци не съм решила, не съм направила, щото просто няма смисъл.

Да, да ....знам....само му точите картата.

"Точене на картата" е солно преувеличено. Вярно, купувала съм си разни неща - пътувания и парфюми с нея, но никога без негово знание. Все пак е един вид материална компенсация вместо формално извинение. И да, "точа" я с чиста съвест. Другото по-добре ли е? Да генерирам банаджанаци, щото не е като да няма желаещи.

Като чета коментарите ми става ясно че в дира вилнеят най големите загубеняци на вселената. Има жени страхотни майки и чудесни другарки в живота но никога няма да ви погледнат. Айде със здраве и да ви е здрава дясната ръка

Да забравих че жените никога не сте виновни за нищо. Вие сериозно ли казвате че ако има проблеми във днешните връзки само мъжете са ви виновни?

Една кукурела пожела да живее с мен На другия ден и нося два килограма кайма три кила свинско три пилета три замразени скумрии показах и къде е лука картофите подправките Не ходеше на работа Връщам се от работа Сядаме да вечеряме Купила пачата кренвирши руска салата и толумбички Бях и оставил пари Ай сиктир цял ден ще си вкъщи и не си сготвила Не можела да готви Кога се научиш обади се

От 10 годишен се пера и гладя с ръб, на който да се порежеш. Понеже съм голям чревоугодник, как е модерната дума - гурмър, готвя Фантастично не за стомахът си а за душата си. Маниакален чистник съм. Не пуша а когато писна малко съм приятел на целият свят. Опасен съм трезвен. Няма жена досега, която да ме е изтърпяла да провиме секс с часове. Затова лявата ми доставя, как се казваше, тантранизъм. Да се изпразни душата а не тялото. На понякога, само понякога, мъжът има нужда да се отърка в женско тяло. На това природно недоразумение още не са намерени заместители. Затова мъжете, любими жени, си въобразяваме илюзии, чрез които вие ни използвате :)

Като се срещнат женен и ерген, си завиждат един на друг.

аааахахахаххахахаааааа!

E нали бият чекии, а и половината са педали.

Ами, да, няма кой да слугува.

Грижата за котки също е слугуване

Бракът е отживелица, която е имала смисъл в миналото, заради по низшата позиция на жените в обществото и нуждата от осигуряване на тяхната сигурност и благополучие. От гледна точка на мъжете, ползата от брака се изразява в получаването на сравнително лесен и безплатен секс. От друга страна, при тях, сериозното обръзване често води до намален стремеж за развитие и задоволяване с текущото положение. Именна тази апатия, изразяваще се в липсата на цел или обект за преследване, е много по-страшна от отсъствието на брачен договор.

Безплатен секс има само за необвързаните алфа мъжкари

Мани тая работа с лесния и безплатен секс. Ожениш ли се, за да имаш секс с други, почваш да се криеш, живееш двоен живот...а вкъщи като ти омръзне, почваш секса да го правиш по задължение...а може и да спреш да го правиш. Намаш ли свобода и избор, не си е работа.

Очаквах в статията да се каже как мъжете "женени" за мъже са 2 пъти по-щастливи. ДИР.БГ, пропускате възможности за печалба... сигурен съм че някоя неправителствена организация ще ви налее парички, допълнително към тези които заработвате на колене в момента.

С теб можем да тренираме заедно във фитнеса, да си пием ракията а после да се отдадем един на друг, след което да разпуснеме с недовършена партия шах. Можем да бъдем и бизнес партньори и интимни духовно партньори....като тебе, коте, никога няма да те боли глава и да имаш мензис.

Сам човек е само за у клозета!

Абе да ви кажа познавам доста женени дето са тотално смачкани от жените си, и стреса около децата. Аз живея сам, не казвам, че няма минуси, но грам не ми липсва цялото това напрежение. Но пък съм и доста млад и не ми дреме.

Само самотата дава абсолютната свобода, жалко че го разбрах чак в пенсионна възраст

Милите мъже. Кръшкат, не се напъват, не се грижат за семейството и децата, иска им се да са вечни ергени.. И като ги натирят жените им, щото име дошло до гуша - оле, мале депресия. А тия жени някой пита ли ги, защот са в перманентна депресия и са все мрънкащи и недоволни?! После разбира се мъжете ни лук яли, ни лук мирисали, чисти като сълза на сърна, само се жалват от проклетите си женички. Но нищо не правят, за да подобрят семейния климат. Каква депресия?! След развода жената продължава да опъва каиша и да се грижи за децата, мъжът хвърля някаква минимална издръжка и си вее байрака

Еми те жените наистина са в депресия нон стоп, цял живот. Работа на мъжа ли е да ги прави шастливи, така ли? Омъжват се, а тайно си мечтаят за бившия, който се е държал като парцал с тях. Каквото и да правиш вечно недоволни, а тя не е допринесла с нишо освен да прави проблеми от нищото. Ае не мерси

Като не те кефят жените....сега е модерно да се ходи и по мъже :)

Става въпрос за Съпругите...

Като не те кефят мъжете сега е модерно да се ходи по жени

е то вече кой ли не е учен... даже ратка аргирова и папилома витанов се водят някакви профани.. това де.. професори

То няма нужда учените да го доказват. То си е така. Няма по-злобно нещо от стар ерген и мъж-парясник.

Да им имам науката на тези в Дания.Аз преди да се оженя имах перфектен реактивен протеин.След ....години брак имам реактивен протеин 10 при граница 5 и джипито ми(жена) никак не се сеща(видиш ли) от какво можело да е.Може би трайни последствия от брака ми.Всяка година давам по около 350 кинта за изследвания, които обаче няма кой да изтълкува."Имаш някъде някакво възпаление може би..."Някой трябвало да го открие". Ми то Колумб отдавна го няма.Не знам кой да го открие.Имах надежда в едно младо докторче, ама и той като му говоря си преплита пръстите, нали се сещате защо...

Имам същия проблем , и същите увеличени показатели . Доктора твърди ,че повишението е следствие от прекаран Ковид .

Имам доста приятели. Половината женени, половината неженени. Наблюдавал съм ги, изслушвал съм ги, знам им проблемите. Струва ми се, че неженените са по-щастливи и по-бавно остаряват. Става въпрос за възрастовата група 35-45 години. Но все пак някой отвреме навреме трябва да се прежали и да направи саможертвата да създаде и отгледа деца.

Познавам разни ергени . дори на 60+ младеят. Така, де...те са си спестили бая стрес и житейски опит като са избрали да си останат самог@зници. Нормално е да са по-запазени и по-щастливи, щом се грижат само и единствено за себе си.

Да имаш деца не е алтруизъм. Грижиш се буквално за оцеляването на собствените си гени. От биологична гледна точка по-егоистично от това не става. Отделно от това повечето женени са под чехъл и живеят живота на жена си

И аз познавам доста и стреса е основната причина масово мъжете да не приличат на себе си. Наскоро един познат искаше да купува кола, той направо се беше побъркал от претенции на жена му.

2 шамара на жената и колата каквато на МЕН ми харесва!Който плаща,той поръчва музиката!

Старо правило, в чикията емоция няма.

Българския мъж е загубеняк. Живее с родителите си до 40г, майка му му готви и чисти. А той вечно няма пари, вечно чака да му приведат заплата, вечно не може да си намери по-добре платена работа.

Не си ли чула Ленче че вече е модерно цената да издържа мъжа ? Айде намацай си силиконовите джуки и ходи на лов за дъртаци с мангизи

Жената не цената

А българкста жена е неспособна да оцени малките неща в живота - малка заплата, малка кола, малък апартамент, малък пенис....:)))

"А той вечно няма пари, вечно чака да му приведат заплата, вечно не може да си намери по-добре платена работа." ------------------------------------ Всичко се върти около едно и също нещо. Каквото и да си говорим в главите на българките има само едно единственно нещо.

Ленче,като ви гледам какви жени сте и топкова не заслужавате!Късокраки,грозновати,с увиснали задници и малки цици и то още на 17-18!Какви претенции имате, не знам!

Българската жена е тъпачка. Чака всичко наготово, мъжете да я обслужват както е било преди ама ако я помолиш да сготви крещи сексизъм. Аре у лево.

А направихте ли изследване сред 5000 женени, да им видите "нивата на възпаление"?

Като се разведох, гръмнах шампанското. Няма нищо по-хубаво от това да живееш сам и да не се съобразяваш с никой друг.

Адаш, наздраве! Аз пък воъбще не стигах до брак. След 7 годишна връзка се разделихме. Свободата е велико нещо. В края на всяка година си правя равносметка - щом още не съм се оженил и щом нямам изтеглен кредит, значи годината е била успешна :)))

А какво е положението със заклетите ергени?! Да не се окаже че бракът наистина бракува;)

Аз съм ерген, повярвай ми грам не се оплаквам. 95% от времето съм с усмивка на лице, ако някой идиот не ме е ядосал. През останалото време си пуша пури, пия си уиски, хапвам си вкусна храна и най хубавото е, че нямам някакви измислени задължения, които обикновено жените измислят.

Още по-зле на мъжкото здраве влияят вечно мрънкащи и кресливи скандалджийки или разлигавени пикли, които не знаят какво искат, но го искат веднага.

Бая жени знаят какво искат. Ама мъжете не им го дават. И говоря дори за най-елементарни базови неща на емоционално и битово ниво. Как беше?! "Жена, ще изхвърля боклука когато мога. Не е необходимо да ми го напомняш от 12 месеца"! Като гледам сегашите мъже 25-35г, неходили в казарма....ми то ръцете им тикнати отзад, мързеливи, нежелаещи за нищо да се напъват в този живот. Хем искат да имат гадженце, хем да си ергенуват, все отлагат деца и брак....Е, на такива мъже как искаш половинките им да са весели, приятни, забавни?!

Скъпа, знаеш ли защо все отлагат женитба и деца? Щото е такива като тебе друо не ги интересува. Веднага брак, деца, да може да и мине това по график и да си подсигури сигурност в живота. Демек да има муле дето да носи заплатката докато децата станат на 18. Мъжете отдавна не са тъпи и вече гледат и себе си, а не действат както им е казано. Предпочитам 1000 пъти да съм сам, отколкото да ти гледат вкисналата физиономия сутрин как нешо не било свършено разбираш ли. А иначе, иначе нищо не предлагате за една връзка освен един дървен секс и да сте съквартиранти.

5 години имах отношения с такава, съкрати ми живота казвам ти. Явно съм бил много тъп и аз, за да съм в това положение. Сега съм напълно различен човек. Свободен, супер щастлив просто е невероятно дя си сям спед такива отношения.