Учени откриха шести основен вкус, който се разпознава от езика
От десетилетия учените знаят, че езикът реагира силно на амониев хлорид
Обратно в новинатаКоментари - Учени откриха шести основен вкус, който се разпознава от езика | Лайф.dir.bg
Коментари
Да им дам една люта чушка, да ми кажат каква е на вкус, на американските учЕни (и те като магаданските). Да не е тръпчива на вкус или на английски няма дума за тръпчиво, както нямат за вишна или за вишнап.
мононатриевия глутамат Е621 (5-ти вкус, не 6-ти) не е никаква измислица и води до пристрастяване . сядаш в някоя градинка и слушаш какво искат децата от майките си през 10 мин. има го във всичко, но най-високи концентрации са в разни чипсове , снаксове и подобни боклуци с килограмова цена над 100лв. води до метаболитни изменения и може да имаш 100 килограмов петокласник
Там е работата, че самият глутамат (на кристал) няма специфично-изразен вкус, а усещането се люшка между слабо солено до слабо сладко. Силата на глутамата е, че усилва всеки друг вкус и аромат.
това ме подсети за вица Професор пита студентите - какъв е според вас вкуса на спермата , колеги? Една студентка казала - ами г-н Професоре спермата няма никакъв вкус Професора - е , колежке това не е съвсем така, защото вкусовите рецептори са на върха не езика, а не дълбоко в гърлото :))))