Защо българчетата не искат да ходят до тоалетна в училище

Заради мръсотията децата отказват да ходят до тоалетна в училищата и това води до ръст на проблемите с бъбреците сред подрастващите.

Обратно в новината

Коментари - Защо българчетата не искат да ходят до тоалетна в училище | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А не е ли защото се ядат и боклуците на външните търговски вериги. Много е яко да ядеш боб Доброджанка с произход Киргистан

И няма ли чистачки в тия училища вече?! И аз съм била дете преди 40 години, ходила съм на училища и лагери всяка година - по морето и планините, винаги е имало сравнително чисти тоалетни - естествено, че се миеха с вода и хлорна вар, миришеха ни неприятно, защото хлорът не е приятен, но поне бяха без зарази и болести - и винаги сме ги ползвали, естествено, както и баните, и душовете! Чистеха ги чистачки, не винаги циганки, като в задълженията им просто влизаше поддръжка на общите помещения - коридори, стълбища, тоалетни, дворове ... Какво специално изследване трябва да се прави сега?! Нима има някой, който да се съмнява, че човек трябва да живее в чиста среда?! Тепърва ли трябва да се дискутира и обяснява по срещи и с анкети, че чистотата на всички помещения, в които влизат деца, е абсолютна необходимост?! За какво се харчат бюджетите на училищата, ако не за поддръжка, ремонти и почистване?! И не вярвам, че няма чистачки - те какво правят, ако не чистят?!

Айде бе - чисти. Тоалетните в България винаги са били КЛОЗЕТИ. Тоест - винаги осрани и опикани. Едно време бяха целите в изпражнения, пикня и ВЕСТНИЦИ (нямаше тоалетна хартия) и лелките изсипваха върху всичко това хлор - можеше да умреш от задушаване

Е нали децата цапат, трошат бравите и заключалките, в къщи никой ли не им е казал, че не е редно това ? Хвърлят боклуците си навсякъде, хартийки от закуски, кенчета от безалкохолно, въобще - възпитани деца.

А кой ги цапа тези тоалетни? На кой не са му създадени навици да почиства след себе си?

Бе ти лут ли си, ше караш 7 годишни деца да чистят тоалетни????? Малките започват училище на 7 - и тека до 18 годишни. Идва ти наум да предлагаш малолетни да чистят лайна, но не ти идва наум да предложиш да за заплатени за което? Министерството за какво плаща на чистачки, директори и маса хрантутници? та 7 годишни да чистят лайна ли? Какво точно може да почисти едно дете, ако в тоалетната няма вода, няма казанче, няма четка и няма препарат за почистване. Даже да имаше, редно ли е? Бахти немам думи просто..... Абе вий оскотехте ли, обезумехте ли, ко ви станА, полудехте ли? откачихте ли? По принцип тоалетните в страната са ужасни - а училищните са кошмар.

Не, че адвокатствам на някой, но не става въпрос 7 годишни деца да мият тоалетните, а да пускат водата след себе си. И само за протокола, пише се луД, с Д, а на с Т. Но това не се учи само в училище.

Не е въпросът в цапането, а в липсата на чистене. пробвайте у вас да ползвате нормално тоалетната, но да не миете с препарати и т.н., когато правите почистване на банята и тоалетната редовно и вижте до какво положение ще се стигне. Но според мен става дума за изолирани случаи. Моите деца са в кварталното държавно училище, нищо специално не е, но са добре тоалетните и не съм чула да има дете, което да стиска. Нека се работи по проблема, но не е нужно да се обобщава, че навсякъде е така. Проблемите са на местно ниво.

Простотия до шия.

с теси тестове няма да допринесе с нисто са чистотата на тоалетните. един списак с дегурства от по-свободни маики, басти, баби, дядовзи по сте е от полза са дезата. или е сабранено? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

когато бях дете преди 35 години, училищните тоалетните бяха външни, тъмни, тип казармени. По пионерските лагери тоалетните бяха на 100 метра от спалното помещение и имаше плъхове. Това на никой не му правеше впечатление. Когато сме с жената на разходка в гората, тя търси тоалетна. Така е научила и децата. В гората търсят тоалетна за да се изпикаят. като кажа на сина ми - вади го и пикай, ме гледа все едно съм извънземен.

Този проблем не е от вчера.Винаги е съществувал дори и преди 40 години когато аз бях в училищна възраст.

Такова изследване с аналогични резултати като причина за неизползване на тоалетни в училище и последствията четох и за Франция.

Непосещаването на училищни тоалетни води до бъбречни заболявания! Ходенето до училищни тоалетни - до стотина други, даже и неподозирани такива!

Ужасно... За съжаление преди да отворя новината, само от заглавието точно това си помислих - че децата ги е гнус от мръсните тоалетни...

А аз си помисх, че ги е страх от непознати чичкофци да ги опипват.... Щото маса дечица беха изнасилени по толаетни и вътрешни дворчета, без некой да се загрижи, и бес да се обевеват никфи нацьонални конКУРсчета за пичелене. Секо куче и коте може да се испикае дето си ще - саму дечицата се стискат - да фана гьостерицата за родителите и учителите, па и за министрете - малко ше им е! Сека полянка е добра, и секо храстче - вместо детето ти да бъде изнасилено или да фане цистит и маса психически заболевания от стискане и страх. Бахси, думи немам колко са откачени идеотите у бълХар.....сами си повреждат децата, не че са ного и бес тфа...