Физици: ”Интерстелар” да се дава в училище

Филмът „Интерстелар“ да бъде включен в учебната програма, застъпват се учени с публикации в Американския журнал за физика и „Класическа и квантова гравитация“.

Обратно в новината

Коментари - Физици: ”Интерстелар” да се дава в училище | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не трябва да се дава в училище, защото децата ще направят погрешно дпускане, че във всеки филм нещата са научно издържани. А това не е така.

Прави ми впечатление колко малко хора разбират този филм, на излизане от киното масово се чуваха въпроси " и сега какво стана", " а това как се получи" и т.н. Много жалко...за посредствените българи. Филмът е блестящ, непреходен, монументален. Филм, който утвърждава човешкия дух и възможности, послание от бъдещето. Гледах го още 3 пъти след това и признавам, че ме вдъхнови много.

Така беше, аз не го гледах 3 пъти, но след това проверих в интернет подробно за информация свързана със сценария. В допълнение към това нека да не забравяме и нестандартните кинематографичните ефекти със звука, направени за първи път. Но явно повечето зрители очакват предимно зрелища, а има толкова други елементи в съдържанието на един филм.

Филма не е зле, но не е и нещо запомнящо се. Не мисля, че си заслужава повторно гледане.

Абсолютно съм съгласна. Освен няколко хубави картинки и два крайно неясни парадокса, филмът няма особена научна стойност. Да не говорим, че финалната поанта беше, че любовта е по-силна от физичните закони - точно такова послание й трябва на моловата "култура" там, (а скоро и тук).

Филма е уникален. Този филм заедно с Утреландия и Чапи са нещо различно в киното. Но струва ми се, че е прекалено тежък филм за ученици. Темите които засяга и начина по който ги представя доста сложни, но пък реални и чукащи на вратата на всеки от нас. Едва ли повече от 10% ще го разберат.

Супер. Това е за часомете по физика. В часовете по биология може да пуснат някое порно с учебна цел. По физическо възпитание може да пускат мачове от Шампионска лига.

Преди години бях ученик една година в училище в Германия, веднъж по някой час ни пуснаха да гледаме филма Stargate с Кърт Ръсел като част от учебния процес и в контекст с учебния материал. Просто бях възхитен тогава, не го бях гледал филма и ме заплени. Бяха го направили уникално добре комбинирано с учебните задания и всички уроци след това бяха някак си много интересни. Така че ако пускат и филма Интерстелар, също ще има много добър резултат. Специално от филма Интерстелар за мен е много тежък, дори прекалено, много тъжни мисли навява, доста философски теми засяга, но аз лично не бих го гледал втори път, някак си ми е прекалено тежък за гледане. Има и по-добри и научни филми и по-подходящи за ученици. Но като цяло идеята е много добра.

За пръв път чувам да се изучава ОТО в училищата. Специално нашите деца са и без това претоварени с учебната програма за да бъдат занимавани с тежка наука, която от много физици навремето не е била разбирана ... какво остава за учениците. Забавленията като кино са друг въпрос, но едва ли имат смисъл да бъдат включвани в учебен процес - децата ще придобият грешна представа за нещата далеч от всякаква наука.

къде по-интересно е да учиш за космоса и наука от това да те тъпчат с исторически "факти", дати и сухи литературни произведения, които повечето деца наистина не разбират!

Мило, Сисе, ти и сто пъти да го гледаш този филм, пак нищо няма да научиш за космоса. По-добре прочети някоя хубава книга.

Такава тъпня не заслужава да бъде давана никъде. Хубава идея и посредствен сценарий и съответно сюжет.

Държавната хранилка на посредствените не е изобретена в България.

А мое ли чалгарите да си намерят друга тема за коментиране, например за новите бикини на незнам си коя проститутка на пайнер?