17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Zapochnahte da izpolzvate angliiskiq stil na zaglaviq rezultata bil smaivasht... podlogi mrasni

Повечето коментирали, които не са оставили градивни коментари, нямат никаква представа колко комплексни и сложни за рисуване са повечето от графитите на снимките. На мен лично една част ми харесват, други не чак толкова, но адмирации за труда на хората, които са рисували.

Страхотно е! Бих отменил ремонта, ако не е неизбежен!

другото, ами на български се казва "художник", артистът играе в театъра или киното. Тъпи превземки на недоучили списувачи.

Грозна смесица от джендърски и наркомански демоничен "арт".

Ужас неописуем....!!!

Не всичко "става" по моя вкус, но ако ежедневно ги наблюдаваш, наистина затормозява, както е отбелязъл "А be" подолу.

Не ме кефи.Затормозяващо е.

ми това е много грозно, колкото и минуси да ми слагате и да ме триете дори

Кефи ви., защото ви замества хапчетата

Браво на училището, че спаси няколко градски сгради от мърлячи, поне временно. Принципно трябва да има глоби и арест за неразрешен психарски арт. Всичко омазаха.

Кой идиот може да седи цял ден в тази лузница

Бъдещият.

Вижте резултата! Е... видяхме го. Грозно, потискащо, грозно, кичозно, грозно, а в един случай, дори и лицемерно - "Diversity is hope!", а наоколо - лица. Всичките - негърски. Diversity, баси... Тежки психиатрични проблеми ги очакват децата в това училище...

За бг сгради не би било лошо... Но аз съм за училища без стени ;-)

Грозно, грубо и упадъчно (отпадъчно). Като правено от наркомани в криза със зверска депресия.

Правилно - в нашите русски православни морални училища боята е от 1960та и още не е паднала - една типично синьо зелена - подготвяща децата за цветовете на армията. Заради това ще превземем целия свят!

Ти що не им позира, пача? Трябваше ефектно да те изобразят как се размазваш в цветовете на дъгата.

Простаците от дир Бг са настоявали всичко да бъде заличено. Следващата стъпка е да подпишат петиция за унищожаване на всички експонати в Лувъра и замяната им с фотографии на Бг чалгаджийки.

Баси и идиотщината! Пътуване към психиатрията...

сигурно и за това трябва да плащат данъкоплатците, стига сте увеличавали заплатите на даскалите защото станаха много екстравагантни, не че знаят какво е това

Ти не си човек бе! Тотално ощетен си... Точно от твоите данъци са платили за тези графити. Донякъде е успокояващ факта, че поне заглавията на новините успяваш да прочетеш... :)

не понасяш различно мнение а се имаш за човек

Сложих ти плюс, но скочиха четири минуса в този момент .

Едно начално училище в един немски град, направи нещо подобно на входа си. Стана страхотно!

На мен пък повече ми харесват картините в обществените тоалетни - някак по-изразителни са!

Е, според манталитета и предпочитанията към картини.

Добре,че има и други "графити",като тези на Микеланджело...

Картините на Микеланджело не са графити бе, гений. Съвсем различен тип изкуство са.

От де знаеш на кой дувар се е изучил Пикасо да дращи, та са го признали, де що има художник по света? И на мене Христо Яваша ми е притивен, ама не съм гений и без мене Христо Яваша ще си продава "неподражаемите" инсталации и ще "опакова" неща, създадени от други хора. Кой как се уреди!

Великолепно!

очевидно не знаеш значението на тази дума

Очевидно, не разбираш, че света е шарен. Колкото по различни хора, с различни вкусове има, толкова е по хубав света. Тия, дето все налагат своите вкусове и съдят различните от тях... познай какви са.

stankow

Изкуство, което веднага се замазва с бяла боя !? Значи няма стойност. Интересно се е получило, но трябва да се постараят малко повече. Истинското искуство е трайно !

Някои училища са толкова занемарени, че по-добре така, отколкото изкъртени мазилки, дупки .... От опит знам, че децата ценят това изкуство и повече пазят стените, отколкото ако са с два-три слоя остаряла мазилка. Определено ми харесва, наистина иновативно, но не е по-евтино.

Крещящо и натрапливо е, но за галерия - да, става! За училище - не, пресища сетивата, плаши и е някак зловещо.

Много е грозно.

Има нещо зловещо в рисунките. Това е арт за затвора и разрушени изоставени къщи.

Така е, пандата и птиците са олицетворение на злото замаскирани като окото на Саурон. Линч за тея артисти, че подлъгват младежта с панди. https://life.dir.bg/gallery/uchilishte-pomoli-grafiti-artisti-da-izrisuvat-koridorite-predi-remonta-rezultatat-e-smayvasht?i=10

ау и са напраскали либераски политически послания пу пу пу гнус

Мен ме отвращава. Графитите са изкуството на бедняците от гетото.

На мен ми хареса, би било чудесно ако се възприеме и у нас, но не временно, а за постоянно да се изрисуват с графити всички училища. Но да има и някакъв контрол, за да няма прекомерно стресиращи рисунки, да бъдат в по-топли и приветливи цветове... това лесно ще се постигне чрез преговори с художниците. Пък и не само училищата, четох, че вече имаме сгради, изрисувани с графити, които също ми харесаха.

Едно време като рисуваха тайно по влаковете, не можех да разбера защо жепейците ги преследваха тия момчета и момичета. Рисунките в повечето случаи бяха много хубави и разкрасяваха тия грозни мръсни и немити вагони. Един път на един вагон по цялата му дължина видях изрисуван планински пейзаж с езеро, много красив беше и с големи детайли, страхотна рисунка - още го помня. Сигурно ония от БДЖ обаче са го изтрили.

Освен, че е изключително красиво направено, идеята е иновативна и на мен лично страшно ми допада. Ако училищното заведение е с тематика изкуство, бих оставил интериора така, не бих го заличил. University is hope. Браво за идеята.

Долен и отвратителен кич. Училището трябва да учи на чистота, подреденост, стил, уют, светлина, да възпитава.... а тези изродски и сатанински ужаси на какво ще ги учат.....

най после нещо модерно, макар и заличено в последствие....

сатанинско и отвратително

да живее сатаната тогава щото за повечето хора това си е изкуство....

Изразът "графити артисти" изобщо не звучи на български като конструкция и смисъл на думите. Първо, неправилно се използва и механично се пренася от английски език думата artist, означаваща художник и по-общо човек на изкуството /от art - изкуство/. Очевидно става въпрос за художници на графити. "Графити артисти" е съчетание от типа на насилствено наложената в българския език и нехарактерна за българския език конструкция от типа на "Би Ти Ви новините" вместо "Новините на Би Ти Ви"

А кой плаща сметката за това еднодневно "изкуство"?

Кой ще си пусне детето в тая чалга и липса на вкус. Технически е добре изпълнено, но като композиция е отврат!

От кълчотене вече никой не се замисля какво точно е необходимо за психиката на едно човече, което расте и още не е формирало нито ценностната си система, нито защита от такава агресия, кавато съдържат тия "стенописи". Изолраженията подтикват към всичко друго, но не и към дисциплина и усърдие в учението. Преди да влязат децата, нека пробват с група доброволци да прекарат по 7-8 часа в тази сграда.

Стените на това училище са ползвани просто за лист хартия, за платно. След което снимаш и заличаваш, пребоядисваш. Никое от децата няма да учи в такава среда. Що не разбрахте?

Ами човек не би се изненадал от нищо в наше време, и допуска, че е възможно да направят такова училище. Та затова. Оттам идва и объркването в коментарите. Грешката е вярна.

Ами грозно е. Това "изкуство" е в графата псевдо. Добре, че са го заличили.

като за арт галерия е супер, но за училище не става.. прекалено е "haut art".

sawo

Май доста хора не са прочели внимателно, че тези стини са изрисувани точно преди ремонта, след който всичко е пребоядисано в стандартни цветове и без графити. Хората са направили импровизиран фестивал на изкуството, не са оставили стените по този начин за постоянно.

Естествено, че няма да са прочели. Чудомир чел ли си? "20 кила пироксилин в основата му е майката", ако се сещаш? Типичен ганьовски манталитет, ако не заклейми нещо като свой контрапункт, че да изпъкне той какъв е морален, префинен и културен, половият му орган ще си седи с реалните си мънички размери.

Не ми харесва. Натоварващо, както е писал някой отдолу. Създава неприятно и леко плашещо усещане. Всички имаме право на мнение, нали?

Ама то нали това е целта... С една боя по стените да създадеш различна перспектива и реалност и да въздействаш на сетивата. Успели са. Страх, объркване... Красота! :)

Страхотно! Кефи на макс! Ненам кво им става на тези под мен! Вярно, не е Рубенс или Бош. Но е красиво и направено с размах и въображение.

Ако си на хапчета може да ти хареса... но като цяло пространството не е креативно, а анархично

sawo

Да пресъздадеш хаоса е не по-малко креативно от пресъздаването на реда. А в предвид, че графитите са точно начин за бунт срещу реда, какво очакваш да нарисуват?

Отвратителна, подтискаща, психеделична и натоварваща съзнанието среда. Долнопробна гето култура.

Отвратително

Потискащо и натоварващо ми действа. Прекалили са. Дано не всички стени са толкова претрупани, окото има нужда да си почине някаде.

sawo

Добре е да четеш, преди да пишеш, даскале. Това е било на стените за известно време, преди ремонт на училището, след който стените вече не са такива. Просто са предоставили стените на артисти, в последствие всичко е пребоядисано.