Проект: Децата да започват училище в 9 и 10 часа

Специалисти препоръчват учениците да започват училище в 9 и 10 часа, защото ще е много полезно за тях. Започва такъв проект във Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - Проект: Децата да започват училище в 9 и 10 часа | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България това няма как да стане, защото училищата, техникумите, езиковите гимназии са на две смени. Ако първата смяна започне в 9.00 ч. и свърши в 15.00 часа, необходим е половин час за почистване и проветряване на стаите за втора смяна. Ако втора смяна започне в 15.30 ч. - трябва да свърши в 21.00 часа. Изключено е. Дори училището да е начално/1-4 клас/ и всички класове да са първа смяна, след като обядват децата започват занималня. Необходимо е повече време, затова по-късен час от 8 - 8.30 часа е невъзможен.

И в 9 часа да си легна не мога да стана наспана в 5:30 и да хвана автобуса в 6:20 за да стигна на време. Ходя си аз в 6 часа което си е като по среднощ през зимата.

Не е важно в колко си лягаш.... от опит знам, че и в 21:00 да си легна и в 03:00 да си легна е все едно.... В 06:30 очите са ми на компот... Ако училещто започва към 8:30-9 ще е много по-ок.. Ще свършваме по-късно, но въпреки това сутрин ако се събудим по-рано можем да си донапишем... Имам приятелки и в Англия и в Германия.. и двете започват по-късно и е много по-добре... Не първите два часа всички да спим по чиновете. Или като пуснат тест, или изпитване първи час.... аз още спа, а те тест ми пускат... Аз съм ЗА! по-късното ходене на училище!!

Не винаги ранното ставане зависи от ранното лягане!:) Дори да си легна в 22:00, никога не мога да стана в 06:00, без да ме болят очите за още сън и без да спя на чина, поне първите два часа. По-късното ставане наистина е по-полезно за нас-учениците. Да не говорим, че някои от нас обичат да гледат филми и серияли, а обикновено интересни се пускат по телевизията. За мен обаче е достатъчно часовете да почват от 08:50 най-рано. Възрастните си мислят, че знаят за нас кое е по-полезно и по-правилно, но ние най-добре си знаем.

разгеле! аз съм ЗА! браво! дано и тук го приемат някой ден. скоро.

То хубаво да започват в 9-10, ами в колко ще свършват училище тогава. След 15 часа? А кога ще се приберат, когато ще обядват с топла храна (не да ми купуват боклуците по лафките), когат ще се подготвят по уроците, кога ще поизлязат или ще се занимават с извънучилищни дейности. Зимата в 17 часа е вече тъмно. Да не говорим че в големите градове училищата са две смени. Просто е достатъчно да си лягат вечер по навреме.

Като сме втора смяна да не мислиш ,че имаме време. Отиваме в 1 и се прибираме в 6-7.

мнение е, че изобщо не им пука нито за ранно ставащите деца, нито за смяната на времето/ от лятно на зимно и прочее/, а чисто и просто им е приятно да тормозят хората, това е!

Ами нечовешко е да ставаш в 6 ч. за да отидеш на училище и да спиш прав.

Чуете ли думата ПРОЕКТ,става въпрос за много пари не за полза на човечеството.Аз също не откривам топлата вода,ама си е така.Опитах се да бъда част от един такъв ПРОЕКТ и започнаха да ми носят от девет кладенеца вода.Нямаше нужда да изчакам водата от десетия.Всичко беше сценарий.Хайде сега да видя минусите.

Първо да се осигури родителски контрол относно часовете за лягане на учениците, пък после - на ставане. Защото иначе може да се стигне до още по-късно лягане и съответно до същото ниво на недоспиване.

Че този проект е стартирал преди 25 години в България.Много у полезен и приятен.Учениците са много доволни.Показват невероятна съсредоточеност понякое време,може да се каже ,че са грамотни-познават азбуката,могат да броят,сравнително добре умножават.Учат задължително английски,щото е за умници и език с големи перспективи...За другите предмети-положението е същото.Родителите и те са в този режим на работа...Резултата също е добре известен...С тройка и то с преписване си във ВУЗ.Ама то и каквото и да завършиш ако нямаш връзки все тая,така че този проект е много добър.Препоръчвам го не само на англичаните. ЧЕСТИ 15 СЕПТЕМВРИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛИ,КОИТО ТРАЯТ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НА УЧЕНИЦИТЕ,ДИРЕКТОРИТЕ,ВЕЧНО КОМЕНТИРАЩИТЕ ГИ РОДИТЕЛИ И НЕДОВОЛНОТО ОБЩЕСТВО.

защо ли изобщо трябва да ходят на училище, така де да се изморяват, по-добре да си останат неграмотни или полуграмотни, каквито са сега - като почнат в 9-10 часа, ще трябва да стоят в училище до 4-5 часа следобяд , нито ще са обядвали човешки, нито пък научили нещо, тотално затъпяване, това е необходимо за да има по-добър контрол на робите - като са се загрижили много за учениците и студентите да премахнат лятното и зимното часово време, много медици от различни страни се изказаха против преминаването към лятно часово време, но досега резултатът е нулев- всички хора не могат да си доспят, най-вече децата, но на кого му пука, парите се препират, хората страдат....

Дари

Ето за това трябва да има референдум - да се преминава ли към лятно часово време или не (ако има колебания за премахването му), а не да се дават пари за отговор на глупави въпроси, който почти няма никакво значение. Не се шегувам!

Толкова години се ядосвам,защо толкова рано трябва да стават децата за училище,какво толкова ще научат рано сутрин ,като им се спи.Не съм учена,но до този извод съм стигнала отдавна.

Ако си легнеш в 21 часа какво ти пречи да станеш в 06 бе лигаво нищожество.До късно спят само лигави мързеливи и тъпи шматки.

Не само в Англия, във всички нормални страни започват в нормални часове. Въпреки че децата ми си лягат рано признават, че проспиват първите 2 часа. И аз имам такива спомени като дете.

Не знам САЩ дали са нормална държава,но там средношколците в някои щати започват училище в 7.05 часа.Много от тях трявба да стават в 5 сутринта,за да се придвижат с училищния автобус до училището.Разстоянията там са големи.

Е така де, че къде остана happy-то? Пълен идиотизъм!

Започва да стават много трагични екипите от "британски учени"!!! Скоро не бях чел такава голяма глупост. Но щом препоръчват по-късно ставане, нека отменят първо тъпата смяна на часовете пролет и есен!!!