Училищните униформи обезкуражават децата да играят активно

Това установи проучване на Университета в Кеймбридж, обхванало повече от 1 милион деца в 135 държави

Обратно в новината

Коментари - Училищните униформи обезкуражават децата да играят активно | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

така е, потвърждавам. Ние навремето изобщо не знаехме като деца що е туй игра, сигурно щото бяхме с униформи Дебили!

По-голяма глупост не бях чел. Когато бях ученик даже и на кино имаше деца с униформи. Спортували сме през междучасия, през свободни часове, след училище. С бели ризи и обувки с подметка от гьон, на асфалт и нищо не ни е спирало. Проблемът не е в униформите, а в мобилните телефони и в гевезлъка на сегашните деца. Карат ги и ги вземат с коли на училище, като деца на президенти. Купуват им най-скъпите телефони. Пушат, дрогират се. И накрая униформите им пречели да спортуват.

в гимназията нямаше нито един с наднормено тегло. Униформите не ни пречиха, а и винаги се ползваше двора на училището.

Пълни простотии. Ако ходиш на училище с маратонки за 150 евро по-лесно ли ще играеш, отколкото със сив грозен униформен панталон? Децата ми са били и в училища с униформи и в такива без. Униформата те спасява, като родител да не трябва децата ти да доказват социално положение през цялото време. Не случайно в английските интернати има униформа.

Израснах в периода без униформи и ги ненавиждам. В България идеята за униформите е извратена. Всеки директор е уонаби дизайнер и измисля всякакви безумни цветови комбинации и материи (по възможност-без аналог, за да тъпче джоба). Имаме жълто-лилави птичета, на райета, карета и пр. Цените на униформите са безумни и си е истински рекет. Качеството е под всякаква критика, но е важно печалбата да е висока. Тема на друг разговор е, че всяко училище има знаме и униформи все едно предлага високо образование от поне 2 века :) Разликата с другите държави и преди е, че няма възможност да си купиш емблема за 3-5 лв и да ти я пришият на ученическа риза или палто. Но колко ще печели един директор от емблеми... Цените се определят от настоятелството.

“новото проучване не доказва, че униформите ограничават активността на децата“

Няма причинно следствена връзка с униформите и спорта в училище. Тия деца като отиват в час по физическо, се преобличат в спортни екипи. Какво общо имат полите? Да си признаят, че искат да премахнат полите в училищата. Само дето, защо тогава стимулират момчетата да носят поли в училище в някои западни държави?

точно в десетката, но явно търсят под вола теле, не телефона а друг да им е виновен!

по скоро телефоните са проблема а не полите ;)

Ми да им дадат спортни униформи които да ги обличат като трябва да се извършва някаква спортна дейност. Егати тъпотията. Много ще ми е интересно в Шотландия тия с поличките дали са така,

Нивото на простотията в българските у-ща е на толкова високо ниво че остава и униформи да им искат. Като на свинче звънче. Да оставим униформите за цивилизованите държави.

Моето чаве решихме да го изместим в частно училище, където уж се преподава по оксфордски маниер, децата ходят спретнати и с униформи, и всякви прехвалипръцковщини. Блъснахме една чанта пари за пълен комплект униформа, която така и не влезе в употреба и прехваленият "бутик", който шие униформите по поръчка се оказа квартално магазинче, което беше по-скоро склад на едро за парцали от полиестер и акрил с посредствени кройки. На първата седмица от учебната година се състоя бой с камъни, а детето обогати речника си с такива цветущи псувни, че не знам дали изобщо през живота си щеше да ги научи, ако не го бяхме записали там. Относно активната игра - има деца чистички, има деца прасенца. Дали ще е униформа или долнище за 200 лева, или клинче за 20 от Илиянци, значка голяма ня-ма! Толкова за униформите и претенциите.

Пълни глупости. Едно време ходехме само с униформи и имахме достатъчно физическа активност. И ставахме отлични инженери, лекари и всичко друго. В училищата трябва да има униформи. А сега се надпреварват кой ще отиде с маратонки Баленсиага на училище и на кого якето е Армани.

Тия от Кеймбридж ли бяха дали диплома на нашия убавец Кирчо? Ако са тия същите, не им вярвам.

Кирчо също се притеснява да играе активно, когато е с униформена поличка и чорапогащник.

от харвард . и не е диплома за образование а за завършени курсове . и ти можеш да изкараш такава

Нашата учителка по физическо тьотя Палавна правеше списък с неразположенията на момичетата, защото на някои им се случваше да се осовожождават от занимания съмнително често.