Коментари - Усещането за бодрост след сутрешното кафе може би е плацебо ефект | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък като се изпикая и прочие и ми тръгва деня. Дали е плацебо?

Плацебо-неплацебо.. важното е, че само след кафе, и то не само сутрин, се благоразполагам и спирам да бия хората.

Нищо подобно на заглавието не се казва в изследването според текста. Казва се, че ефектът изглежда не се дължи на КОФЕИНА. Само дето кафето не е само кофеин. Ползвайте ги тия журналистически глави по предназначение...

Кафето садържа и кафе. А в кафето има огромно количество вещества, въздействащи върху човешката нервна с-ма и метаболизъм. Сутрин е пикът на инсулин в тялото. Около 8 часа. И там е цялата "тайна". Храненето сутрин води до инсулинорезистентност. А чаша истинско кафе помага в тялото да не се изхвърля инсулин(ако не се пие със захар) и в същото време да са получени от мозъка важни вещества. При приемане на мазнини не се отделя инсулин.

По-високият инсулин е в отговор на минималните стойности на кръвната захар, реакцията на организма заплаха ли е? И няма нищо противоестествено в това човек да яде сутрин. Даже от една възраст нататък е животоспасяващо. Без прием на храна, кръвта сутрин има голям вискозитет и създава риск за сърдечни атаки.

Дори кралските особи закусват, че дори и кроасан и сладко. Техните нутриционисти не са идиоти. Елизабет и майка и докараха до 100 години в перфектно здраве.

Храненето сутрин не е естественно. Сутрин са се хранили аристократите. Част от нищо правенето им. А дългият им живот е от НЕпиене на студена водица морен и потен. Нормалният човешки начин на хранене е: веднъж основно хранене вечер и евентуално ядене на нещо по обяд. Иван Вазов започва "Под игото" именно с такава пасторална картина. Нарича се интервално хранене - научному. Пробвай и ще се учудиш. Тежко атлетите го практикуват и имат феноменални резултати. 16 часа минимум между последното от предния ден и първото хранене на следващият. Не по-рано от 11÷12 часа на обяд. Разбира се за възрастни хора. Не за деца в период на растеж. Още веднъж - за днешният човек основният проблем е инсулинорезистентността - много инсулин в тялото от често ядене, който е неефективен. А инсулина е диригента на процесите в тялото.

Когато не ядях сутрин, припадах - буквално. А, правилно даваш за прием аристократите, те винаги са живели по-дълго. Уличните котки, които са необгрижвани - не закусват и живеят по 2-3 години. Домашните котки ядат по 3 пъти и стигат до 20.

Ами то ако има кофеин, а няма аромат е повече от очаквано да не действа. Самият аромат и дъх на кафето също носят удоволствие при отпиване и оттам ободряване.

Ми хуу ве, няма да пия кафе сутрин (даже 2 кафета :)) 30 леа на месец са 360 леа на година...все ще ги наместя някъде :) За сметка на някой бедняче в Бразилия.

От тия 360 лв. на година, беднячето я вземе 20 лв., я не.

Научно изследване, в което се твърди, че може би...!? Това е някакъв нон-сенс. И кои са имената на този "учени"? Линк към изследването им има ли?

Научен опит е този опит, който може да се повтори безкраен брой пъти и да има само един и същ резултат. Статията е писана, като че ли, от адвокати.