Балкански етно елементи в ревюто на ”Валентино”

"Валентино" и "Александър Маккуин" заложиха на етно елементи с много различен ефект в новите си колекции за сезон пролет/лято 2014.

Обратно в новината

Коментари - Балкански етно елементи в ревюто на ”Валентино” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрехите са изящни но далеч от Балкански етно мотиви.Единствено на сн.23 видях нещо подобно на Български етно мотив.А самите Балкани са общирно понятие с много колорит,разнообразие и цветове.Явно Валентино не е запознат с тях.

Грешка, сн.19 наподобява български етно мотиви.

Прави ми впечатление, че през този и миналия сезон бяха много актуални мотивите и десените, взети от древна Византия. типичните кръстове, икони, орнаменти и шевици, присъстваха в колекциите на много дизайнерите на haute couture. Кейти Пери се появи с такъв тоалет на едни награди това лято. На роклята й беше извезана византиййска икона на Богородица. Обиците й бяха като на византийската императрица Евдокия.

Тези дрехи не са с балкански елементи.Те са типични арабски носии.Даже някой са си точно диждаши--дългите бродирани рокли.Който е ходил на изток ги е виждал по-пазарите.Цветовете също,не са балкански.Валентино е гений.Според мен той е най-добрия дизайнер на дрехи.Просто е решил да продава на изток ,техните дрехи на баснословни суми.

не си прав, защото някои от дрехите са мини и около коляното, т.е. - нетипично и забранено в ориента