Вижте 26-имата финалисти на "Евровизия"

63-тото издание на песенния конкурс се провежда в Лисабон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сърбия или Дания ще спечелят този път! И двете песни са много силни, а номерата им - стилни и ефектни! Сръбските самодиви и техният герой с чудесни гласове, а също и колоритните им музиканти бяха просто магнетични, превъзходна музика, чисти и силни гласове, стилни костюми! Датчаните също бяха много впечатляващи с музиката и танците на викингите, силна мъжка група, без омръзналите вече евро-гейски изцепки от последните години. Александър Рибак пак много ми хареса, песента му е добра, човешка, танцувална и много вдъхновяваща, а изпълнението и ефектите с нарисуваните инструменти, на които свиреше, композирайки своя хит бяха направо уникални, много модерни, при това със силна и красива пълноценна музика! Това момче е много талантливо! Молдованите също бяха много приятни с националните мотиви в музиката, живия ритъм, хубавите гласове и енергичните танци в костюмите с цветовете на националния им флаг! Също имат реални шансове, със сигурност ще бъдат високо в класацията! Грузинската група с многогласната си песен на родния език също беше много стилна и качествена в музикално отношение, но именно сложността и непознатия език могат да спрат много хора да ги оценят по достойнство, така ми се струва. Иначе са отлични! Жените някак не ме впечатлиха този път, особено разчитащите на бански, тантелена половин пола, или фрапантни ефекти с прозрачни части от тоалета, огромни поли като балетни пачки, или твърде къси с цепки. Все си мисля, че именно музиката трябва да е водещата в един конкурс за песни, а не ефектните танци в разголен тоалет на сцената! Дано и журито да не се захласне този път по ефектите или политическите амбиции, а да оценява музиката, таланта, ритъма, актуалността на звученето, уникалността на изпълнителите ... За да имаме и в наши дни качествени победители в конкурса, каквито бяха АББА някога, италианците, шведите ...

Gal1974

А дано, ама надали....

Скапан конкурс, слаби песни и изпълнения! Отмина времето, когато наистина имаше стойностни неща на Евровизия! Сега няма нито една запомняща се мелодия, която да се пуска и да е интересна на радиата, телевизиите и на публиката! И за да се симулира някакъв интерес, събитието се проточва 5 дни! Просто намериха начин чиновниците от тая организация да изкарват повече пари от отганизаторите и телефонните обаждания! От друга страна, напълно непрозрачно гласуване и обявяване на резултатите с идиотски критерии за гласуване. Като добавим, че в конкурса 2/3 от участниците пеят на английски, музиките и текстовете се пишат от няколко екипа за повечето страни, певците, представляващи една страна са често от други страни, нещата наистина са застрашително скапани!

Много слабо! Абсолютна боза. Нищо запомнящо се. Нашата песен също е пълно зле. Който и да спечели - все ще е печеливша боза.

Песента на Латвия е много хубава, но не се класира.

Тази година Дания ще спечели Евровизия.