Вредно ли е да се обичаме?

Любовта към себе си може да бъде опозиция на нарцисизма, показва проучване

Обратно в новината

Коментари - Вредно ли е да се обичаме? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казано е: - Обичай ближния си така,както обичаш себе си.

То ако не обичаш себе си, как ще обичаш другите? Дори за доста хора не им трябва друга либоф, освен тази към себе си. Поне аз познавам доста хора, които просто нямат потребност от връзка с друг човек и когато са в такава, дори и всичко да е перфектно, тази връзка им идва в повече и им е като воденичен камък. Християнството и исляма с техните постулати за чифтосване на всяка цена с цел репродукция са много различни от будизма, където е ОК да си сам/а, не е задължително да оставиш поколение след себе си и прочие. Но моменти цялата истерия около свети Валентин ме дразни, дори и когато съм с гадже, с което горе-долу нещата вървят (просто защото още не сме разбрали, че не сме един за друг :):)). Представям си колко ли им е гадно на хората, които са сами, при това не по техен избор.

Примамваш го да те "изнасили" и после го съдиш до дупка!

Трябва само да бачкаме за колониалните господари, и да не се разсейваме с глупости!

мн. на̀рциси, (два) на̀рциса, м. 1. Луковично растение, което цъфти през пролетта с красиви бели или жълти цветове. 2. Прен. Влюбен в себе си човек. Тоест подзаглавието ви е: Любовта към себе си може да бъде опозиция на ЛЮБОВТА КЪМ СЕБЕ СИ. ЩО ЗА МАОУМИЕ?

е съвсем нормално малоумие си е . какво се възмущаваш

То не е стествено, моногамията е характерна само за род гъски, всички примати са полигамни, тоест падне ли ти дръж, хахаха